Michael Schumacher: Ποιά η κατάσταση του 2 χρόνια μετά το ατύχημα;

Δύο ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τότε που άλλαξε τη ζωή του ένα ατύχημα στο σκι και η ανάγκη για υπομονή συνεχίζεται ...

Αλλά πώς είναι σήμερα ο Michael Schumacher; Δύο χρόνια μετά το ατύχημα στο σκι, δεν είναι μια εύκολη ερώτηση για να απαντήσει κάποιος - εν μέρει επειδή τόσα λίγα είναι γνωστά σχετικά με την κατάσταση του θρύλου της F1 και της συνεχιζόμενης ανάκαμψης του από τα τραύματα στο κεφάλι που είναι απειλητικά για τη ζωή του και εν μέρει επειδή η οικογένεια Schumacher δεν θέλει να γίνεται άλλο τροφή στα media το δράμα που βιώνει .
Ο Schumacher τραυματίστηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2013, στην διάρκεια διακοπών με την οικογένεια και τους φίλους στις γαλλικές Άλπεις. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, με το συμβάν αρχικά να περιγράφεται ως «ένας σοβαρός τραυματισμός στο κεφάλι και με τον ασθενή να είναι σε κώμα κατά την άφιξη, ενώ απαιτείται άμεση νευροχειρουργική επέμβαση". Σε συνέντευξη τύπου την επόμενη ημέρα, οι γιατροί του Schumacher περιέγραψαν την κατάστασή του ως "εξαιρετικά σοβαρή" και μια δεύτερη επέμβαση, διάρκειας δύο ωρών, ακολούθησε.
Από εκεί και μετά λίγα πράγματα γνωρίζει κανείς . Τον Απρίλιο του 2014, η οικογένεια Schumacher κυκλοφόρησε μια είδηση στην οποία ο Michael είχε δείξει "στιγμές ανάκαμψης». Αλλά μόνο στιγμές; Για άλλους τρεις μήνες υπήρξε σιωπή, ενώ αργότερα κυκλοφόρησε ότι ο Michael δεν είναι πλέον σε κώμα και είχε φύγει από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Και τρεις μήνες μετά, τον Σεπτέμβριο του 2014 επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι ο Michael είχε μεταφερθεί από το Νοσοκομείο της Λωζάνης στο οικογενειακό σπίτι των Schumacher στις όχθες της λίμνης της Γενεύης.

effa3cf6f456d6efda49d47350ca0ccd large.jpeg

"Στο εξής, η αποκατάσταση του Michael θα λάβει χώρα στο σπίτι του," ανέφερε μια δήλωση. «Λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά τραύματα στο κεφάλι που υπέστη, έχει σημειωθεί πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες. Υπάρχει ακόμα, ωστόσο, μακρύς και δύσκολος δρόμος μπροστά μας »
Αλλά τι είδους πρόοδος; Και πόσο χρονικό διάστημα είναι ο μακρύς και δύσκολος δρόμος;
Τον Μάιο, η εδώ και χρόνια manager του Schumacher, Sabine Kehm, δήλωσε σε γερμανικό μέσο ότι ο Michael "σημειώνει πρόοδο", αλλά με την προϋπόθεση οι οπαδοί του « να κρατούν πάντα τη σοβαρότητα του τραυματισμού του στο μυαλό τους». Από τότε, και μετά υπήρξει και πάλι σιωπή από επίσημα τουλάχιστον χείλη και μόνο αυτή η σιωπή διακόπηκε από τη διαβεβαίωση του προέδρου της FIAJeanTodt ότι ο Michael "παλεύει ακόμα" και τα οδυνηρά λόγια του Ρος Μπρον, "εμείς απλά πρέπει να προσευχόμαστε κάθε μέρα για να ανακάμψει... η διαδικασία είναι αργή, αλλά υπάρχει πάντα ελπίδα".
Η οικογένεια Schumacher συνεχίζει να μην τροφοδοτεί με νέα της κατάστασης υγείας τους δημοσιογράφους. Ο Michael παραμένει ένας από τους πιο εμβληματικούς αθλητές , οπότε φήμες και εικασίες αναπόφευκτα θα δημιουργούνται και θα δημοσιεύονται. Τον Ιούλιο, η οικογένεια μήνυσε τρεις γερμανικές εφημερίδες, για μια σειρά δημοσιευμάτων που περιελάμβαναν ισχυρισμούς ότι ο Schumacher είχε πεί τα πρώτα λόγια του μετά το ατύχημα. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, καταδικάστηκε ένα περιοδικό το οποίο είχε αναφερεί ότι ο Michael είχε αρχίσει να περπατάει ξανά.

Τελικά το πώς είναι πραγματικά ο Michael αυτή τη στιγμή; Πραγματικά πολλοί λίγοι γνωρίζουν...

Αλυγιζάκης-Χατζηδάκης οι νικητές του ENEOS  Ράλλυ Κρήτης 2016

Αλυγιζάκης-Χατζηδάκης οι νικητές του ENEOS Ράλλυ Κρήτης 2016

Η έντονη παρουσία του κόσμου στις ειδικές διαδρομές και ο...

Δεξιοτεχνίες Β. Ελλάδος - Η βαθμολογία

Δεξιοτεχνίες Β. Ελλάδος - Η βαθμολογία

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στην πίστα καρτ Drive...

Tο Opel Ampera-e σε Αγώνες Ράλλυ

Tο Opel Ampera-e σε Αγώνες Ράλλυ

Το Opel Ampera-e βρίσκεται σε αγωνιστική έξαρση. Το επαναστατικό, ηλεκτρικό...

Powered by Jasper Roberts - Blog