Η Citroen φανέρωσε το όπλο της για το WRC του 2017!

Το νέο αγωνιστικό της Citroen για το WRC θα βασιστεί πάνω στη νέα γενιά του C3, το οποίο η εταιρεία θα μας δείξει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο.
Τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου της αγωνιστικού αυτοκινήτου με το οποίο θα λάβει επίσημα μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017 παρουσίασε η Citroen, αποκαλύπτοντάς μας παράλληλα και λίγο από το πώς θα είναι το νέο Citroen C3.
Η πρώτη περίοδος των δοκιμών, με τους γνωστούς οδηγούς Kris Meeke και Craig Breen πίσω από το τιμόνι του νέου αγωνιστικού αυτοκινήτου, έχει ολοκληρωθεί σε χωμάτινες διαδρομές στο Château d eLastours και στο Font joncouse.
Παρά το καμουφλάζ, ξεχωρίζουμε στο αμάξωμά του τα περιμετρικά αεροδυναμικά βοηθήματα χαμηλά στους προφυλακτήρες και τα πλαϊνά, μαζί με την τεραστίων διαστάσεων πίσω αεροτομή. Τα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα είναι καλυμμένα και έτσι δεν γνωρίζουμε εάν θα διατηρήσουν το στενόμακρο design τους και στο C3 παραγωγής.
Citroen WRC2
Σε ό,τι αφορά στα πρώτα στοιχεία του αγωνιστικού μοντέλου, αυτό κατ' αρχάς είναι πιο πλατύ κατά 55 χλστ. σε σχέση με το DS3 WRC, λόγω των νέων κανονισμών της FIA, ενώ παράλληλα, βάσει πάντα αυτών των κανονισμών, έχει και ισχυρότερο 1.600άρη turbo βενζινοκινητήρα με 380 ίππους.
Στα υπόλοιπα στοιχεία του νέου αγωνιστικού της Citroen, ξεχωρίζουμε τη μείωση του βάρους κατά 25 κιλά, αλλά και το νέο κεντρικό διαφορικό της τετρακίνησης, που σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει ακόμη καλύτερη πρόσφυση.
Θυμίζουμε, ότι το 2017, το νέο CitroenC3 WRC θα έχει να ανταγωνιστεί τόσο το καινούργιο VW Polo R WRC, όσο και το νέο αγωνιστικό Toyota Yaris WRC, αλλά και τον νέο διεκδικητή της Hyundai. 
Πλέον, η αγωνιστική ομάδα της Citroen αναλύει όλα τα δεδομένα και ετοιμάζει τις αλλαγές στις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου, εν όψει των επόμενων περιόδων δοκιμών, μέχρι το τελικό set-upτου πριν από το ξεκίνημα του νέου Πρωταθλήματος.
Citroen WRC1
 
 
1ο Classic Rally Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνος

1ο Classic Rally Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνος

Το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ) μετά από έγκριση της...

Η διαδρομή του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος

Η διαδρομή του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος

Οι προετοιμασίες για την διοργάνωση του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος βρίσκονται...

Powered by Jasper Roberts - Blog