Η Opel Γιορτάζει τα 50 Χρόνια του Κέντρου Δοκιμών Rodgau-Dudenhofen

Εδώ και 50 χρόνια, οι μηχανικοί της Opel δοκιμάζουν κάθε νέο μοντέλο στα όρια των επιδόσεών του στο κέντρο δοκιμών Rodgau-Dudenhofen, διανύοντας συνολικά 200 εκατομμύρια χλμ. στη διαδικασία αυτή.

Αλλά αυτό που πραγματικά συμβαίνει στην έκταση των 2,8 τετραγωνικών χιλιομέτρων παραμένει άγνωστο για το κοινό – μέχρι τώρα. Σε ανάμνηση αυτής της ξεχωριστής επετείου, η κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων ανοίγει το κέντρο δοκιμών και εξέλιξης σε εργαζόμενους, οπαδούς και φίλους της μάρκας. Στις 10 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ρίξουν μία αποκλειστική ματιά στα παρασκήνια του κέντρου δοκιμών. Η πρόβλεψη της Opel είναι για μέχρι 20.000 επισκέπτες μεταξύ των οποίων διάσημοι αθλητές, πολιτικοί και επιχειρηματίες. Ξεχωριστή στιγμή θα είναι η στάση του Klassik Tour Kronberg στις εγκαταστάσεις, με ‘οδηγό’ τον CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann.

«Η 10η Σεπτεμβρίου θα είναι μία εντελώς νέα εμπειρία για το Opel Test Center,» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Μηχανολογίας Οχημάτων Opel, William F. Bertagni. «Μέσα σε πέντε δεκαετίες, οι εγκαταστάσεις έχουν εξελιχθεί στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο κέντρο δοκιμών της Opel στην Ευρώπη. Ανυπομονούμε να γιορτάσουμε αυτή την επέτειο με τους καλεσμένους μας, να τους ανοίξουμε ένα παράθυρο στα παρασκήνια και παράλληλα να τους δείξουμε πόσο συναρπαστική και προσιτή είναι η μάρκα μας.»

Opel-Test-Center-Dudenhofen-297119

Οι εγκαταστάσεις θα είναι ανοιχτές το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου, από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Το κέντρο δράσης θα είναι το νέο τμήμα ελέγχου πλαγιολίσθησης (Skid Pad) που ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Η πίστα αυτή, εμβαδού σχεδόν 80.000 τετραγωνικών μέτρων και με την ευθεία 2 χλμ. που ξεκινά από αυτή θα προσφέρει τη δυνατότητα δοκιμών αυτοματοποιημένης οδήγησης στο μέλλον – τώρα και για μία ημέρα θα λειτουργήσει σαν τόπος εκδηλώσεων. Η κεντρική σκηνή και το catering θα βρίσκονται εκεί, ενώ παράλληλα  θα φιλοξενηθούν πολλές δραστηριότητες. Το ράλι κλασικών αυτοκινήτων, Klassik Tour Kronberg, σταματά στο Rodgau-Dudenhofen για πρώτη φορά, όπου θα ολοκληρώσει δύο ειδικές διαδρομές στις εγκαταστάσεις δοκιμών. Πρώτο είναι το σιρκουί υψηλών ταχυτήτων, ενώ για μία ειδική δοκιμή, οι οδηγοί ράλι θα οδηγήσουν το νέο Opel Astra, Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016. Για περίπου μία ώρα κατά τη διάρκεια του γεύματος, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιεργαστούν εντυπωσιακά αγωνιστικά αυτοκίνητα ράλι.

“Action“ (Δράση) είναι και το σλόγκαν της Opel Motorsport: επαγγελματίες οδηγοί αγωνιστικών οχημάτων δείχνουν τι μπορούν να κάνουν τα GTC OPC, ADAM R2 και Astra TCR όταν τρέχουν στο Πρωτάθλημα VLN Endurance Racing και αγώνες ράλι. Οι επισκέπτες έχουν την αίσθηση ότι βρίσκονται στο Hockenheimring, καθώς για την επίδειξη της πολύπλευρης εκπαίδευσης οδηγών που συνήθως διεξάγεται στο Rodgau-Dudenhofen, θα διαμορφωθεί μία ειδική διαδρομή στην περιοχή των εκδηλώσεων Τέλος, οι ομάδες Formula Student με την υποστήριξη της Opel που παίρνουν μέρος στον παγκοσμίως μεγαλύτερο πανεπιστημιακό, αγωνιστικό θεσμό συμμετέχουν επίσης στη γιορτή της επετείου.

Στη συνέχεια ακόμα και οι ίδιοι οι επισκέπτες θα συμμετάσχουν ενεργά στον ειδικό χώρο της BVB σε μαύρο/κίτρινο, έκτασης 700 τετραγωνικών μέτρων. Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Borussia Dortmund, εταίρος της Opel, προσφέρει στους νεαρούς φίλους της Opel διαγωνισμούς και παιχνίδια δεξιοτεχνίας, από ποδόσφαιρο και γκολφ μέχρι κυνήγι και μίνι αγώνες Opel ADAM. Και για τους ανερχόμενους οδηγούς δοκιμών, η ομάδα του Dudenhofen αναπαρήγαγε μερικές από τις πιο συναρπαστικές δοκιμές σε μικρότερη κλίμακα. Όσοι ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις ‘σύντομες δοκιμασίες στην ειδική πίστα μπορούν να ελπίζουν σε ένα έγκυρο πιστοποιητικό αναγνωρισμένου οδηγού δοκιμών. Τέλος, οι λάτρεις των κλασικών αυτοκινήτων μπορούν να περιμένουν κάτι συναρπαστικό στο Alt Opel IG, όπου θα εκτίθενται περίπου 200 αυτοκινητιστικοί θησαυροί από όλες τις δεκαετίες. Επιπλέον, πολλά κλασικά και vintage οχήματα από τη θρυλική γκάμα Opel Classic θα εκτίθενται στις εγκαταστάσεις.

 

H καλύτερη Ferrari F40 του σήμερα

H καλύτερη Ferrari F40 του σήμερα

Πλήρως ανακατασκευασμένη με λιγότερο από 500 χλμ. στο οδόμετρο η...

Το ταχύπλοο του Henry Ford

Το ταχύπλοο του Henry Ford

Βγήκε στην επιφάνεια το ταχύπλοο που κατασκευάστηκε για τον Ford...

Avion Voisin

Avion Voisin

Ο Gabriel B. Voisin, πρωτοπόρος της αεροπλοΐας, τελειόφοιτος της Σχολής...

Goodwood Revival

Goodwood Revival

Επτά λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε όλοι όσοι μπορούν...

Powered by Jasper Roberts - Blog