Αυτό είναι το hypercar της Mercedes-AMG

Η Mercedes-AMG έχει επιβεβαιώσει κάμποσες φορές ότι εξελίσσει ένα hypercar, στο οποίο αναφερόμαστε με τον κωδικό R50.

Αυτό είναι το hypercar της Mercedes-AMG

Στην έκθεση CES 2017 του Las Vegas, η Mercedes-AMG δημοσιοποίησε ένα δεύτερο teaser, που μας ήρθε μέσω του GTspirit και δείχνει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου με ένα μήνυμα: «δημιουργώντας το σημείο αναφοράς για την οδηγική απόλαυση».

Ο Tobias Moers, το αφεντικό της Mercedes-AMG είχε πει το ίδιο πράγμα λίγο παλιότερα. Και ο ThomasWebe, ο υπεύθυνος για την Έρευνα & Εξέλιξη στο ΔΣ της Daimler AG, το είχε επαναλάβει στην έκθεση, στο Παρίσι.

Το πίσω μέρος της R50 μοιάζει με εκείνο αγωνιστικού πρωτοτύπου του Le Mans, με τους πολύ φαρδιούς ώμους και τη σκεπή σε σχήμα σταγόνας από την οποία προεξέχει ένας αεραγωγός σαν αυτούς της F1. Ένα πτερύγιο διατρέχει τη ραχοκοκαλιά του αυτοκινήτου και δύο μεγάλα ανοίγματα τύπου NACA φέρνουν αέρα στο χώρο του κινητήρα.

Ο κινητήρας αυτός λέγεται ότι θα είναι ένας V6 τούρμπο 1,6 λίτρων σαν αυτόν της Formula 1, με αντίστοιχο υβριδικό σύστημα και διπλή ανάκτηση ενέργειας. Θα γυρίζει στις 10.000 στροφές και θα αποδίδει κάπου 1.000 ίππους.

Η Mercedes-AMG R50, ή όπως αλλιώς θα λέγεται, θα παρουσιαστεί επίσημα στον Έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβρη. Φτιαγμένη για να γιορτάσει τα 50 χρόνια της AMG, θα παραχθεί σε μόνο 250 κομμάτια, ή το πολύ 300 αν υπάρξει μεγάλη ζήτηση.

Το GTspirit αναφέρει ότι η τιμή του hypercar θα ξεκινά «λίγο κάτω από τα 2 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς τους φόρους»...

[GTspirit]

Nέο τρίτο μοντέλο SUV από την SEAT

Nέο τρίτο μοντέλο SUV από την SEAT

Η γκάμα της SEAT συνεχίζει να μεγαλώνει. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα...

Tesla RevoZport Model X

Tesla RevoZport Model X

Οι εταιρίες που μπορούν να παινευτούν πώς να βελτιώσουν τα...

Θα δούμε το Alpine μέσα του 2017

Θα δούμε το Alpine μέσα του 2017

Έκανε τις πρώτες εμφανίσεις της η Alpine Sport καμουφλαρισμένη μεν...

Powered by Jasper Roberts - Blog