Βαθμοί για τον Δημήτρη, πτώση για τον Νίκο Καρακώστα στο Donington!

Με συννεφιασμένο καιρό ο Νίκος και ο Δημήτρης έφτασαν την Πέμπτη στην πίστα του Donington στην Αγγλία.

Φέτος κατάφεραν και περπάτησαν την πίστα υπό τις συμβουλές του Kyle Smith, ο οποίος χαρακτηριστικά τους είπε για μια στροφή στην οποία έπεσε πέρυσι και πως να τη στρίψουν σωστά για να αποφύγουν πτώση. Κατά γενική ομολογία το Donington είναι μια αρκετά τεχνική και δύσκολη πίστα 4 χιλιομέτρων με σικειν και τυφλή ανηφόρα. Θέλει πολύ προσοχή και ειδικά η πρώτη αριστερή στροφή μετά από συνεχόμενες δεξιές που παγώνει την αριστερή πλευρά των ελαστικών και ρίχνει πολλούς αναβάτες.

Την Παρασκευή το πρωί με ηλιόλουστο και απρόσμενα καλό για την Αγγλία καιρό ξεκίνησε ο Γιώργος να επισκευάζει την μοτοσυκλέτα του Δημήτρη από την πτώση του στο Assen. Όλες οι μοτοσυκλέτες του European Junior Cup είναι ίδιες και απαγορεύονται οι βελτιώσεις. Η διοργάνωση όμως αποφάσισε και έδωσε επιλογές γραναζώματος οπότε ο Γιώργος είχε πολύ δουλειά να αλλάξει και να ρυθμίσει τις δύο μοτοσυκλέτες. Με τρία 30λεπτα session μέχρι τον αγώνα σε δύο μέρες (δύο ελεύθερα και ένα χρονομετρημένο) έπρεπε να δοκιμάσει διάφορες επιλογές, να συζητήσει με τον Δημήτρη και τον Νίκο την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας τους σε κάθε αλλαγή, οπότε να αποφασίσει την σωστή ρύθμιση που θα ευνοούσε τους δύο αναβάτες. 

13254360 484064271804286 499316398420716937 n

Και φυσικά η δουλειά έγινε περισσότερη με την πτώση του Δημήτρη στο απογευματινό ελεύθερο της Παρασκευής. Ενώ ήταν 9ος, είχε καλό ρυθμό και γρήγορα έπιασε τον περσινό του χρόνο, πίεσε λίγο παραπάνω έχασε το μπροστινό και έπεσε. Κατάφερε όμως να βελτιώσει τον περσινό του χρόνο από τον αγώνα κατά 1,3 δευτερόλεπτα και χρονομετρήθηκε 12ος. Ο Νίκος έκανε τον ίδιο χρόνο με τον αγώνα πέρυσι προσαρμοσμένος άμεσα και χρονομετρήθηκε 28ος. Είχε όμως ένα πρόβλημα στο σαμάν που έπρεπε να διορθωθεί.  Έτσι ο Γιώργος δούλεψε υπομονετικά μέχρι τις 11:00 με φακό και ελάχιστο φως για να καταφέρει να την επισκευάσει όπως και την τραυματισμένη μοτοσυκλέτα του Δημήτρη. Ο Νίκος και ο Δημήτρης βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν βραδυνή βόλτα στη πίστα, να συζητήσουν γραμμές και ταχύτητες, και να ανταλλάξουν απόψεις.

Το πρωί του Σαββάτου ήταν ένας αγώνας δρόμου για τον Γιώργο γιατί χρειάστηκε να επισκευαστεί και η μοτοσυκλέτα του Δημήτρη με πρόβλημα στο σασμάν και έπρεπε να ξαναπεράσει τεχνικό έλεγχο λόγω της πτώσης του. Ο χρόνος πίεζε πολύ γιατί οι αναβάτες έμπαιναν για το δεύτερο ελεύθερο στις 9:50 και ίσα που πρόλαβαν να ζεσταθούν τα ελαστικά από τις κουβέρτες. Με αρκετά χρησιμοποιημένα ελαστικά ο Δημήτρης έκανε τον χρόνο της Παρασκευής, αλλά είπε στον Γιώργο οτι θέλει κάποιες αλλαγές γιατί έβλεπε χώρο για βελτίωση. Ο Νίκος είχε μια ανώδυνη πτώση στον δεύτερο γύρο που μαγνητίστηκε από άλλον αναβάτη που έπεσε. Παρόλα αυτά βγήκε λίγο στα pit, έλεγξε ο Γιώργος την μοτοσυκλέτα του και ξαναμπήκε με περισσότερη φόρα και ταχύτερο γυρολόγιο κατά 3,5 δευτερόλεπτα αποδεικνυωντας την ωριμότητά του στην αντιμετώπιση πτώσεων και γρήγορη επαναφορά.

13321873 1410301455662536 1734134875905497584 n

Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι το μεσημεριανό χρονομετρημένο ο Γιώργος ξανα άλλαξε γρανάζια στον Δημήτρη και μάζεψε λίγο την μοτοσυκλέτα του Νίκου από την πτώση. Τοποθέτησαν καινούρια ελαστικά σε όλες τις μοτοσυκλέτες και οι αναβάτες μπήκαν για το χρονομετρημένο. Ο Δημήτρης βελτιώθηκε μισό δευτερόλεπτο και κατέλαβε την 15η θέση στην εκκίνηση και ο Νίκος σχεδόν ένα δευτερόλεπτο και κατέλαβε την 23η θέση στους 30 αναβάτες. 

Αυτή τη φορά ο αγώνας ήταν στις 10:30 το πρωί που σήμαινε γεμάτες εξέδρες για τον αγώνα του EJC ! Ευτυχώς ο καιρός παρέμεινε καλός και ο αγώνας ξεκίνησε με ελπίδες για τον Δημήτρη και τον Νίκο. Η πρώτη στροφή βρήκε τον Δημήτρη 18ο μη κάνοντας καλή εκκίνηση. Γρήγορα όμως με προσπεράσεις και σωστούς χειρισμούς βρέθηκε στην 13 θέση και στους τελευταίους γύρους είχε μια δυνατή μάχη με τον Ιταλό Carbonera για την 12η θέση. Με αρκετές αλληλοπροσπεράσεις τελικά ο Carbonera κατάφερε να περάσει την γραμμή τερματισμού κατά ένα δέκατο του δευτερολέπτου γρηγορότερα. 

13325458 484366681774045 4573208460066472090 n

Έτσι ο Δημήτρης πρόσθεσε άλλους τρεις βαθμούς στην ελληνική συμμετοχή στον πίνακα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike και το όνομά του με την Ελληνική σημαία υπάρχει στην 18η θέση του επίσημου πίνακα με τους βαθμολογούμενους αναβάτες.  Ο Νίκος κάνοντας έναν πολύ καλό αγώνα κατέβασε κι άλλο τον χρόνο του αλλά μια λανθασμένη ταχύτητα του στέρησε τον τερματισμό αφού είχε μια άσχημη πτώση στον τελευταίο γύρο. Ευτυχώς δεν χτύπησε και η ζημιά ήταν μόνο υλική. Κρατάμε το θετικό που ήταν η πολύ βελτιωμένη του εμφάνιση αφού μέχρι την πτώση του είχε καταφέρει να ανέβει στην 18η θέση.

View the embedded image gallery online at:
http://gonews.gr/motosikleta/1275-donington#sigFreeId97602aaa35

CITYCOM S.300i F4 ABS με 4 χρόνια εγγύηση

CITYCOM S.300i F4 ABS με 4 χρόνια εγγύηση

Το καλύτερο δώρο το προσφέρει το δίκτυο της SYM.  4...

H άγρια BMW S1000RR

H άγρια BMW S1000RR

Όταν ακολουθεί ένα R μετά την ονομασία μιας μοτοσικλέτας ξέρεις...

Η BMW Motorrad πέτυχε έκτη συνεχή άνοδο πωλήσεων το 2016

Η BMW Motorrad πέτυχε έκτη συνεχή άνοδο πωλήσεων το 2016

Το 2016 σηματοδότησε νέο ρεκόρ πωλήσεων μοτοσικλετών και maxi scooters...

H Kawasaki απορροφά τον Φ.Π.Α.

H Kawasaki απορροφά τον Φ.Π.Α.

Η αντιπροσωπεία της Kawasaki στην Ελλάδα, ΤΕΟΜΟΤΟ Α.Ε., σεβόμενη την...

Powered by Jasper Roberts - Blog