Με το καλύτερο αποτέλεσμα γύρισαν από τον 4ο αγώνα EJC/WSBK στο Misano ο Δημήτρης και ο Νίκος !

Ο Δημήτρης και ο Νίκος έφτασαν την Πέμπτη το μεσημέρι στο Misano της Ιταλίας για τον 4ο αγώνα του European Junior Cup - World Superbike.

Μόλις είχε σταματήσει να βρέχει και η ζέστη σε συνδυασμό με την υψηλή υγρασία έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική.  Αμέσως ο Γιώργος ξεκίνησε να επισκευάζει την μοτοσυκλέτα του Νίκου από την πτώση του στον προηγούμενο αγώνα μέχρι αργά το απόγευμα. Η ζημιά ήταν μεγάλη και χρειάστηκε να αλλαχτεί ο σκελετός και τα καλάμια. Τα δύο αδέρφια μαζί με τον προπονητή τους Λευτέρη Πίππο περπάτησαν την πίστα ακούγοντας τον Kyle Smith να τους εξηγεί στροφές και ταχύτητες. To Misano είναι μια δύσκολη και αρκετά τεχνική πίστα 4.226 χλμ με απότομες κλειστές στροφές. Να σημειωθεί οτι στους 29 αναβάτες που έλαβαν μέρος 8 ήταν Ιταλοί γνώστες της πίστας με πολλά οδηγικά χιλιόμετρα σε αυτήν.

Το 30λεπτο ελεύθερο της Παρασκευής ήταν το απόγευμα αλλά ο Γιώργος ασχολήθηκε όλη τη μέρα για να τελειώσει την επισκευή της μοτοσυκλέτας αφού ανακάλυψε οτι το ένα καλάμι που του έδωσαν ήταν στραβό. Με πολύ πίεση και άγχος χρειάστηκε να ξαναλύσει την μοτοσυκλέτα, να την μοντάρει, και να την ρυθμίσει ευτυχώς λίγο πριν την στιγμή που θα έμπαιναν στην πίστα ! Το βράδυ βρήκε την ομάδα να συζητάει εκτενέστατα τρόπους βελτίωσης και αλλαγές που θα βοηθούσαν σε καλύτερα αποτελέσματα.

13443046 490481217829258 7678010072140055973 o

Το Σάββατο στο πρωινό 30λεπτο ελεύθερο ο Νίκος και ο Δημήτρης βελτίωσαν τους χρόνους τους και περίμεναν με ανυπομονησία το μεσημεριανό 30λεπτο χρονομετρημένο με καινούρια λάστιχα και περισσότερη αυτοπεποίθηση να κάνουν καλό χρόνο για την εκκίνηση. Ο Νίκος ευχαριστημένος από το στήσιμο της μοτοσυκλέτας του πίεσε, βελτίωσε τον χρόνο του και πήρε την 21η θέση εκκίνησης. Ο Δημήτρης προσπάθησε να πιέσει αλλά η μοτοσυκλέτα του δεν λειτουργούσε σωστά και πέταξε τα νερά. Αποτέλεσμα ? Χρειάστηκε να αλλάξει ο Γιώργος τον κινητήρα και μάλιστα γρήγορα για να μπορέσει να εκκινήσει στον αγώνα ο Δημήτρης που δεν κατάφερε να κάνει τον επιθυμητό του χρόνο και πήρε την 20η θέση εκκίνησης. Ήταν λίγο απογοητευμένος με την θέση γιατί όλες οι μοτοσυκλέτες είναι ίδιες και μία καλή θέση εκκίνησης χωρίς να μπλεχτεί με πιο αργούς αναβάτες θα του έδινε περισσότερη ευκαιρία για φόρα. Γνωρίζοντας οτι θα είχε ένα δύσκολο αγώνα ήταν αποφασισμένος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό για το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσε.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης ο Kyle Smith συζήτησε με όλους τους αναβάτες και απάντησε σε ερωτήσεις τους. Ο Nicky Hayden επισκέφτηκε το EJC και μίλησε στους αγωνιζόμενους για τις δικές του εμπειρίες και πορεία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Επίσης έγινε και η επαγγελματική φωτογράφιση όλων των παιδιών . Η έντονη βροχή που ακολούθησε έκανε όλους να αναρωτιόνται για τον καιρό του αγώνα.

13490739 1428837013808980 3746289313717765780 o

Στις 3:15 ώρα Ιταλίας ξεκίνησε ο 4ος αγώνας του European Junior Cup. Τα δύο αδέρφια έκαναν καλή εκκίνηση. O Νίκος βρέθηκε μπροστά από τον Δημήτρη αλλά γρήγορα ο Δημήτρης πήρε την πρωτοπορία. Ο πρώτος γύρο βρήκε τον Δημήτρη στην 14η θέση και τον Νίκο στην 19η. Και οι δύο αναβάτες είχαν μια σταθερή οδήγηση χωρίς λάθη και κατάφεραν σταδιακά να βελτιώσουν τις θέσεις τους. Ο Δημήτρης τερμάτισε 11ος κερδίζοντας άλλους 5 βαθμούς στον συγκεντρωτικό πίνακα του WSBK και ο Νίκος τερμάτισε 16ος πολύ κοντά στον 15ο και τον βαθμό. Τα δύο αδέρφια ικανοποιημένα με το αποτέλεσμα ειδικά αφού βελτίωσαν και τον περσινό τους χρόνο (ο Δημήτρης 1,5' και ο Νίκος 3,5') πήραν στα χέρια τον προπονητή τους Λευτέρη Πίππο και αγκάλιασαν τον πατέρα τους Γιώργο που ξεπέρασε τον εαυτό του και κουράστηκε πάρα πολύ για να είναι οι μοτοσυκλέτες έτοιμες για τον αγώνα. 

Δημήτρης: Τερμάτισα 11ος και κέρδισα άλλους πέντε βαθμούς! Ήταν ένα πολύ δύσκολο και κουραστικό τετραήμερο ειδικά για τον πατέρα μου και τον ευχαριστώ πολύ για όλη την προσπάθεια και την συμπαράσταση !  Νομίζω του αξίζει μια βδομάδα διακοπές !!! Ευχαριστώ τον Λευτέρη Πίππο για τις συμβουλές και την βοήθεια ! Χωρίς τους χορηγούς μου δε θα μπορούσα να βρίσκομαι σε αυτή την διοργάνωση παγκοσμίου επιπέδου και να εκπροσωπώ μαζί με τον αδερφό μου περήφανα την Ελλάδα !

Νίκος: 16η θέση τερματισμού στον αγώνα του EJC στην πίστα του Misano, σχεδόν για τον πόντο!! Όλα ήταν τέλεια!! Ευχαριστώ την ομάδα μου, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές μου! Επόμενος αγώνας στο Lausitzring μετά το διάλειμμα του καλοκαιριού!!

CITYCOM S.300i F4 ABS με 4 χρόνια εγγύηση

CITYCOM S.300i F4 ABS με 4 χρόνια εγγύηση

Το καλύτερο δώρο το προσφέρει το δίκτυο της SYM.  4...

H άγρια BMW S1000RR

H άγρια BMW S1000RR

Όταν ακολουθεί ένα R μετά την ονομασία μιας μοτοσικλέτας ξέρεις...

Η BMW Motorrad πέτυχε έκτη συνεχή άνοδο πωλήσεων το 2016

Η BMW Motorrad πέτυχε έκτη συνεχή άνοδο πωλήσεων το 2016

Το 2016 σηματοδότησε νέο ρεκόρ πωλήσεων μοτοσικλετών και maxi scooters...

H Kawasaki απορροφά τον Φ.Π.Α.

H Kawasaki απορροφά τον Φ.Π.Α.

Η αντιπροσωπεία της Kawasaki στην Ελλάδα, ΤΕΟΜΟΤΟ Α.Ε., σεβόμενη την...

Powered by Jasper Roberts - Blog