Νέο Kawasaki Z1000SX – Πίστα ή ταξίδι;

Κυριαρχώντας στην κατηγορία των sport tourer 1000 cc, που το ίδιο δημιούργησε, το Ζ1000SX έχει ξεχωρίσει για τον ισορροπημένο, πολυχρηστικό χαρακτήρα του, το έντονο sport DNA του και την άνεση για μεγάλα ταξίδια, αποσπώντας μέσα στα χρόνια πολύ θετικές κριτικές και πιστούς αναβάτες.

Για το 2017, η Kawasaki έχει αναβαθμίσει εκτενώς την εμπειρία οδήγησης του Ζ1000SX, ενισχύοντας τόσο τις δυνατότητες για συναρπαστική sport οδήγηση όσο και τα πρακτικά touring χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας.

Για τις βελτιώσεις στο μοντέλο, η Kawasaki βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στη γνώμη των ίδιων των αναβατών, μέσα από συνεντεύξεις με κατόχους του μοντέλου και έρευνα σε όλη την Ευρώπη, λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις και τις ανάγκες του κοινού, στη διαμόρφωση του σχεδιασμού και της μηχανολογίας.

Ο sport χαρακτήρας, το καλά μελετημένο στήσιμο και ο ακριβής έλεγχος, τα στοιχεία που έκαναν το Z1000SX μια συναρπαστική μοτοσυκλέτα, έχουν ενισχυθεί σημαντικά στο νέο μοντέλο.

Το νέο Z1000SX είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας Μονάδα Μέτρησης Αδράνειας (IMU), που συναντάμε και στη Ninja ZX-10R, η οποία παρακολουθεί τη συμπεριφορά του πλαισίου σε 6 επίπεδα της κίνησης και ανατροφοδοτεί συνεχώς την ECU με ακριβή δεδομένα.

Η προσθήκη της IMU επιτρέπει την εφαρμογή ή την αναβάθμιση μιας σειράς ηλεκτρονικών βοηθημάτων αναβάτη: Cornering Management Function, Kawasaki Intelligent ABS, Kawasaki Traction Control, Power Modes.

Επιπλέον, στον επανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων ο αναβάτης έχει στη διάθεσή του χρήσιμες βοηθητικές ενδείξεις, όπως η Ένδειξη Επιλεγμένης Σχέσης Ταχύτητας (Gear Position Indicator), η ρυθμιζόμενη φωτεινή Ένδειξη Αλλαγής Ταχύτητας και η Ένδειξη Οικονομικής Οδήγησης (Eco riding indicator).

Οι νέες ρυθμίσεις των αναρτήσεων βελτιώνουν ακόμη περισσότερο το στήσιμο και τη συμπεριφορά του πλαισίου, επιτρέποντας γρήγορη sport οδήγηση.

Αυτός ο supersport προσανατολισμός καθρεφτίζεται στην ανανεωμένη, πιο επιθετική εμφάνιση της μοτοσυκλέτας, με τη νέα αιχμηρή σχεδίαση να θυμίζει τους δεσμούς με την οικογένεια των Ninja.

Ένας από τους τομείς στους οποίους έδωσε μεγάλη βαρύτητα η ομάδα σχεδιασμού του νέου Z1000SX είναι η άνεση του αναβάτη, τόσο σε καθημερινή χρήση όσο και σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων.

Το μεγαλύτερο μπροστινό fairing, σε συνδυασμό με τον ψηλότερο, ρυθμιζόμενο “double-bubble” ανεμοθώρακα προσφέρουν ενισχυμένη προστασία από τον αέρα.

Οι νέοι προβολείς LED είναι 1,4 φορές πιο φωτεινοί από αυτούς του προηγούμενου μοντέλου, φωτίζοντας σε μεγαλύτερο εύρος και απόσταση.

Η επανασχεδιασμένη σέλα είναι μεγαλύτερη, με πιο παχύ αφρώδες υλικό, προσφέροντας περισσότερη άνεση και καλύτερο κράτημα του συνεπιβάτη πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Το νέο σύστημα clean-mount για τις πλαϊνές βαλίτσες επιτρέπει την εύκολη τοποθέτηση και αφαίρεσή τους, χωρίς την ανάγκη επιπλέον βάσης που αλλοιώνει την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας.

Με σημαντικές αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς, το νέο Z1000SX πλησιάζει ακόμη περισσότερο τη χρυσή τομή μεταξύ άνεσης και συναρπαστικής οδήγησης. Και σού θέτει ένα δύσκολο δίλημμα για την επόμενη Κυριακή που θα περάσεις μαζί του: Πίστα ή ταξίδι;

View the embedded image gallery online at:
http://gonews.gr/motosikleta/2275-kawaz1000sx#sigFreeId39ef6479fb

Η Honda CRF250 RALLY αποτελεί την ιδανική πρόταση για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου

Η Honda CRF250 RALLY αποτελεί την ιδανική πρόταση για αποδράσεις...

Μία μοτοσυκλέτα 250cc διπλής χρήσης καλύπτει ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων:...

Στα ψηλότερα σκαλιά του βάθρου ανέβηκαν οι νεαροί αναβάτες της KTM στον 2ο αγώνα Π. Π. Ταχύτητας 2016

Στα ψηλότερα σκαλιά του βάθρου ανέβηκαν οι νεαροί αναβάτες της...

Οι αναβάτες της KTM διατηρούν την πρωτοπορία στον 2ο αγώνα...

Εξαιρετική νίκη για τον Βαλεντίνο Ρόσι στην Καταλονία

Εξαιρετική νίκη για τον Βαλεντίνο Ρόσι στην Καταλονία

Ένας απίστευτος αγώνας πραγματοποιήθηκε στην πίστα της Καταλονίας με τον...

Ο Μιχάλης Κουτσουμπός με Honda CBR600RR στην κορυφή της κούρσας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας

Ο Μιχάλης Κουτσουμπός με Honda CBR600RR στην κορυφή της κούρσας...

Ο Μιχάλης Κουτσουμπός με Honda CBR600RR, μία συμμετοχή της Honda...

Powered by Jasper Roberts - Blog