Νέο Kawasaki Z1000SX – Πίστα ή ταξίδι;

Κυριαρχώντας στην κατηγορία των sport tourer 1000 cc, που το ίδιο δημιούργησε, το Ζ1000SX έχει ξεχωρίσει για τον ισορροπημένο, πολυχρηστικό χαρακτήρα του, το έντονο sport DNA του και την άνεση για μεγάλα ταξίδια, αποσπώντας μέσα στα χρόνια πολύ θετικές κριτικές και πιστούς αναβάτες.

Για το 2017, η Kawasaki έχει αναβαθμίσει εκτενώς την εμπειρία οδήγησης του Ζ1000SX, ενισχύοντας τόσο τις δυνατότητες για συναρπαστική sport οδήγηση όσο και τα πρακτικά touring χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας.

Για τις βελτιώσεις στο μοντέλο, η Kawasaki βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στη γνώμη των ίδιων των αναβατών, μέσα από συνεντεύξεις με κατόχους του μοντέλου και έρευνα σε όλη την Ευρώπη, λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις και τις ανάγκες του κοινού, στη διαμόρφωση του σχεδιασμού και της μηχανολογίας.

Ο sport χαρακτήρας, το καλά μελετημένο στήσιμο και ο ακριβής έλεγχος, τα στοιχεία που έκαναν το Z1000SX μια συναρπαστική μοτοσυκλέτα, έχουν ενισχυθεί σημαντικά στο νέο μοντέλο.

Το νέο Z1000SX είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας Μονάδα Μέτρησης Αδράνειας (IMU), που συναντάμε και στη Ninja ZX-10R, η οποία παρακολουθεί τη συμπεριφορά του πλαισίου σε 6 επίπεδα της κίνησης και ανατροφοδοτεί συνεχώς την ECU με ακριβή δεδομένα.

Η προσθήκη της IMU επιτρέπει την εφαρμογή ή την αναβάθμιση μιας σειράς ηλεκτρονικών βοηθημάτων αναβάτη: Cornering Management Function, Kawasaki Intelligent ABS, Kawasaki Traction Control, Power Modes.

Επιπλέον, στον επανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων ο αναβάτης έχει στη διάθεσή του χρήσιμες βοηθητικές ενδείξεις, όπως η Ένδειξη Επιλεγμένης Σχέσης Ταχύτητας (Gear Position Indicator), η ρυθμιζόμενη φωτεινή Ένδειξη Αλλαγής Ταχύτητας και η Ένδειξη Οικονομικής Οδήγησης (Eco riding indicator).

Οι νέες ρυθμίσεις των αναρτήσεων βελτιώνουν ακόμη περισσότερο το στήσιμο και τη συμπεριφορά του πλαισίου, επιτρέποντας γρήγορη sport οδήγηση.

Αυτός ο supersport προσανατολισμός καθρεφτίζεται στην ανανεωμένη, πιο επιθετική εμφάνιση της μοτοσυκλέτας, με τη νέα αιχμηρή σχεδίαση να θυμίζει τους δεσμούς με την οικογένεια των Ninja.

Ένας από τους τομείς στους οποίους έδωσε μεγάλη βαρύτητα η ομάδα σχεδιασμού του νέου Z1000SX είναι η άνεση του αναβάτη, τόσο σε καθημερινή χρήση όσο και σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων.

Το μεγαλύτερο μπροστινό fairing, σε συνδυασμό με τον ψηλότερο, ρυθμιζόμενο “double-bubble” ανεμοθώρακα προσφέρουν ενισχυμένη προστασία από τον αέρα.

Οι νέοι προβολείς LED είναι 1,4 φορές πιο φωτεινοί από αυτούς του προηγούμενου μοντέλου, φωτίζοντας σε μεγαλύτερο εύρος και απόσταση.

Η επανασχεδιασμένη σέλα είναι μεγαλύτερη, με πιο παχύ αφρώδες υλικό, προσφέροντας περισσότερη άνεση και καλύτερο κράτημα του συνεπιβάτη πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Το νέο σύστημα clean-mount για τις πλαϊνές βαλίτσες επιτρέπει την εύκολη τοποθέτηση και αφαίρεσή τους, χωρίς την ανάγκη επιπλέον βάσης που αλλοιώνει την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας.

Με σημαντικές αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς, το νέο Z1000SX πλησιάζει ακόμη περισσότερο τη χρυσή τομή μεταξύ άνεσης και συναρπαστικής οδήγησης. Και σού θέτει ένα δύσκολο δίλημμα για την επόμενη Κυριακή που θα περάσεις μαζί του: Πίστα ή ταξίδι;

View the embedded image gallery online at:
http://gonews.gr/motosikleta/2275-kawaz1000sx#sigFreeId39ef6479fb

H νέα Honda CBR1000RR Fireblade SP έρχεται με πολλές καινοτομίες

H νέα Honda CBR1000RR Fireblade SP έρχεται με πολλές καινοτομίες

H Honda CBR1000RR Fireblade SP ανεβάζει σε άλλο επίπεδο την...

Ο όμιλος Piaggio και το (RED) συνεργάζονται για την υποστήριξη της συγκέντρωσης χρηματοδότησης κατά του AIDS

Ο όμιλος Piaggio και το (RED) συνεργάζονται για την υποστήριξη...

Ο όμιλος Piaggio και το (RED) ανακοινώνουν την έναρξη μία...

Tα "Καρακωστάκια" στο Assen

Tα "Καρακωστάκια" στο Assen

Ο Νίκος και ο Δημήτρης έφτασαν την Πέμπτη στο βροχερό TT...

H άγρια BMW S1000RR

H άγρια BMW S1000RR

Όταν ακολουθεί ένα R μετά την ονομασία μιας μοτοσικλέτας ξέρεις...

Powered by Jasper Roberts - Blog