Η νέα BMW HP4 RACE

Με τη νέα HP4 RACE, η BMW Motorrad παρουσιάζει μία καθαρόαιμη αγωνιστική μηχανή σε περιορισμένη παραγωγή 750 μονάδων. Όλες φτιαγμένες μία-μία από μικρή, εξειδικευμένη ομάδα που εξασφαλίζει τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας.

P90254420 highRes bmw-hp4-race-04-2017

Οι προηγμένες τεχνολογικά λύσεις αποτελούν σήμα κατατεθέν των εργοστασιακών μοτοσικλετών για αγώνες, οι οποίες εξελίσσονται μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια ώστε να έχουν τη μέγιστη απόδοση στην πίστα. 

Σε επίπεδο κινητήρα, ηλεκτρονικών και αναρτήσεων, η νέα HP4 RACE βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με τις αγωνιστικές μοτοσικλέτες Superbike τελευταίας γενιάς, ενώ είναι ανώτερη στον τομέα πλαισίου διαθέτοντας σκελετό από ανθρακονήματα. Με βάρος 171 κιλών με υγρά και καύσιμο, η νέα HP4 RACE είναι ελαφρύτερη ακόμη και από τις εργοστασιακές, αγωνιστικές μοτοσικλέτες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και ζυγίζει ελάχιστα παραπάνω από τις εργοστασιακές μηχανές MotoGP.

Μονοκόκ σκελετός από ανθρακονήματα βιομηχανικής κατασκευής με αυτοφερόμενο πίσω υποπλαίσιο και τροχούς από ανθρακονήματα.

Χάρη στην HP4 RACE η BMW Motorrad γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής μοτοσικλετών στον κόσμο που παρουσιάζει έναν περιορισμένης παραγωγής σκελετό, με βάρος μόλις 7,8 κιλά, κατασκευασμένο εξ’ολοκλήρου από ανθρακονήματα. Για πρώτη φορά η μελλοντική αυτή τεχνολογία είναι διαθέσιμη στο αγοραστικό κοινό. Οι τροχοί είναι επίσης φτιαγμένοι από το ίδιο υψηλής τεχνολογίας υλικό, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 30% του βάρους σε σύγκριση με τους σφηρύλατους τροχούς από ελαφρύ κράμα, ενώ παρουσιάζουν και ιδιαίτερα υψηλή ακαμψία.

P90254456 highRes bmw-hp4-race-04-2017

Αναρτήσεις Ö hlins , πίσω ψαλίδι ελαφρού κράματος και μονοκόμματες δαγκάνες φρένων Brembo από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike .

Η νέα HP4 RACE ανταποκρίνεται στις πιο υψηλές απαιτήσεις αγωνιστικής τεχνολογίας στον τομέα των αναρτήσεων και των φρένων. Τόσο το αντεστραμμένο πιρούνι FGR 300 όσο και το μονό αμορτισέρ TTX 36 GP είναι κατασκευασμένα από τη σουηδική Öhlins και είναι τα ίδια εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και στο MotoGP.

Το ψαλίδι ελαφρού κράματος, από φρεζαρισμένα εξαρτήματα και μεταλλικά φύλλα αλουμινίου είναι επίσης ένα εξάρτημα που χρησιμοποιείται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Στα φρένα της HP4 RACE χρησιμοποιούνται δύο μονοκόμματες δαγκάνες Brembo GP4 PR και εξαρτήματα που ομοίως προέρχονται από τις μοτοσικλέτες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Τα έμβολα από τιτάνιο με ειδική επίστρωση και οι μονοκόμματες, αλουμινένιες δαγκάνες με χημική επίστρωση νικελίου συνιστούν ό,τι καλύτερο υπάρχει σήμερα. Σε συνδυασμό με τους αγωνιστικούς, μεταλλικούς δίσκους T-type με διάμετρο 320 mm και πάχος 6,75 mm, το σύστημα πέδησης εξασφαλίζει εκπληκτική απόδοση στο φρενάρισμα.

P90254451 highRes bmw-hp4-race-04-2017

Καθαρόαιμος αγωνιστικός κινητήρας και αγωνιστικό κιβώτιο με πυκνή κλιμάκωση, με προδιαγραφές Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Η νέα HP4 RACE διαθέτει έναν καθαρόαιμο αγωνιστικό κινητήρα με παραπλήσιες προδιαγραφές των μοτοσικλετών Endurance και Superbike. Η μέγιστη ισχύς είναι 158 kW (215 hp) στις 13.900 rpm. Η μέγιστη ροπή των 120 Nm εμφανίζεται στις 10.000 rpm. Η μέγιστη ταχύτητα περιστροφής έχει αυξηθεί σε σχέση με τον κινητήρα της S 1000 RR, από τις 14.200 rpm στις 14.500 rpm. Με στόχο τη βέλτιστη δυνατή απόδοση, το 6-τάχυτο αγωνιστικό κιβώτιο με την πυκνή κλιμάκωση διαθέτει βελτιστοποιημένες σχέσεις και προσφέρεται με διάφορες επιλογές τελικής σχέσης (περιλαμβάνεται ποικιλία κωνικών γραναζιών και γραναζιών αλυσίδας)

Πανάλαφρο ηλεκτρικό σύστημα, όργανα 2 D σε συνδυασμό με Dynamic Traction Control DTC , Φρένο Κινητήρα EBR , Σύστημα Ελέγχου Σούζας και άλλα ηλεκτρονικά βοηθήματα.

Η νέα BMW HP4 RACE διατίθεται με ένα πλούσιο πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου και υποβοήθησης καθώς και ένα ιδιαίτερα ελαφρύ ηλεκτρικό σύστημα, ειδικά εξελιγμένο για αγωνιστική χρήση. Μεγάλο εύρος πληροφοριών είναι διαθέσιμο στον πίνακα οργάνων 2D με ενσωματωμένη μνήμη για αποθήκευση δεδομένων (2D logger).

Για χρήση σε διαφορετικές πίστες και συνθήκες δρόμου, διαθέσιμες είναι διάφορες επιλογές ρύθμισης του Dynamic Traction Control, το οποίο είναι συνδεδεμένο με την ανάφλεξη, του Φρένου Κινητήρα EBR και του Wheelie Control. Όλα τα συστήματα μπορούν να προγραμματιστούν ξεχωριστά για κάθε σχέση στο κιβώτιο και σύμφωνα με τις προτιμήσεις του αναβάτη, με αποτέλεσμα να δίνουν τη δυνατότητα απόλυτης εκμετάλλευσης της δυναμικής συμπεριφοράς της νέας HP4 RACE. Στα ηλεκτρονικά συμπεριλαμβάνεται ο περιοριστής ταχύτητας για την Pit Lane και το Launch Control για τέλειες εκκινήσεις στον αγώνα.

Πανάλαφρα πλαστικά από ανθρακονήματα και ρεζερβουάρ από θαμπό, φινιρισμένο στο χέρι, αλουμίνιο.

Το φέρινγκ από ανθρακονήματα, το κάλυμμα του αυλού εισαγωγής και ο κοκοβιός της σέλας στη νέα HP4 RACE φέρουν τα χρώματα της BMW HP Motorsport. Την κορυφαίας ποιότητας αγωνιστική εμφάνιση της μοτοσικλέτας αναδεικνύει το ρεζερβουάρ από θαμπό αλουμίνιο βουρτσισμένο στο χέρι και καλυμμένο με διάφανο βερνίκι.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του gonews στο facebook, για να Μαθαίνετε Πρώτοι 
όλα τα Nέα για το Aυτοκίνητο!

Με αγορά σκούτερ δώρο μαθήματα ασφαλούς οδήγησης

Με αγορά σκούτερ δώρο μαθήματα ασφαλούς οδήγησης

Η Piaggio Hellas, αναγνωρίζοντας τον ρόλο της δια βίου εκπαίδευσης...

Εντυπωσιάζει ο Βασίλης Παντελεάκης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Εντυπωσιάζει ο Βασίλης Παντελεάκης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Ευρωπαικό Σαββατοκύριακο στο Autodromo di Franciacorta κοντα στο Μιλάνο, 5-6...

Ο Βασίλης Παντελεάκης στο Top5 του Ιταλικού πρωταθλήματος!!!

Ο Βασίλης Παντελεάκης στο Top5 του Ιταλικού πρωταθλήματος!!!

Τέταρτος αγώνας για το ιταλικό πρωτάθλημα minimoto για τον Βασίλη...

Νέο KYMCO PEOPLE GTi 125 CBS EURO-4

Νέο KYMCO PEOPLE GTi 125 CBS EURO-4

Η σειρά People GTi εμπλουτίζεται με ένα νέο μέλος που...

Powered by Jasper Roberts - Blog