To Νέο Volvo S90 στην Ελλάδα από 49.620 € με πολύ πλούσιο εξοπλισμό

Το Νέο Volvo S90 σηματοδοτεί την εντυπωσιακή είσοδο των Σουηδών σε μία κατ’ εξοχήν κατηγορία μοντέλων κύρους, αυτή των μεγάλων premium σεντάν.

Το Νέο S90, το ολοκαίνουριο τετράθυρο μοντέλο της Volvo είναι το δεύτερο μέλος της σειράς 90. Όπως το XC90, το μεγάλο 5/7θέσιο SUV της μάρκας, έτσι και το Νέο S90 βασίζεται στη νέα Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA) που έχει σχεδιάσει και εξελίξει ή Volvo Cars. Πρόκειται για την προηγμένη σπονδυλωτή προϊοντική πλατφόρμα η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για όλα τα μελλοντικά μεγάλα μοντέλα στις σειρές 60 και 90.

Το Νέο S90, τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό, έχει την ίδια οπτική ταυτότητα με το XC90, που έχει εντυπωσιάσει τόσο τους ειδικούς όσο και το κοινό. Πρόκειται για την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία που πριν λίγες μέρες χάρισε στη Volvo Cars το πολύ σημαντικό βραβείο “Brand Design Language Award 2016” από την επιτροπή Car Design Award, ως αναγνώριση της Volvo για τη συνεισφορά της στο σύγχρονο αυτοκινητικό design.

NEO VOLVO S90 B

Στο εσωτερικό, η αίσθηση της πολυτέλειας, με κορυφαία υλικά και απέριττο design που προσφέρει άνεση και ηρεμία είναι εμφανής παντού. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η κεντρική οθόνη αφής είναι ίδιοι με του XC90 ενώ το Νέο S90 εντυπωσιάζει με τις νέες σχεδιαστικές λεπτομέρειες περιμετρικά στις πόρτες και στο ταμπλό, που δίνουν μία premium, έντονα τρισδιάστατη αίσθηση στο χώρο. Οι κάθετοι αεραγωγοί, είναι μία παραπομπή σε ρετρό σχεδίαση αλλά ταυτόχρονα αποτελούν μία διακριτή οπτική διαφοροποίηση σε σχέση με το εσωτερικό του XC90.

Το Νέο S90 διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό ένα σύνολο συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που προσδίδουν στο μοντέλο χαρακτηριστικά ημι-αυτόνομης οδήγησης. Κάποια από αυτά, κωδικοποιημένα με το όνομα Intellisafe Assist, υποδηλώνουν παράλληλα την ξεκάθαρη πρόθεση της σουηδικής μάρκας να βρεθεί στην κορυφή της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, η οποία αναμένεται να είναι μέρος της καθημερινότητας του οδηγού στο εγγύς μέλλον.

Το Νέο S90 εξοπλίζεται με τους τελευταίας γενιάς δίλιτρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου της οικογένειας Drive-E, οι οποίοι συνδυάζονται με το γνωστό και από το XC90 εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, οκτώ σχέσεων.

NEO VOLVO S90 C

Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις είναι διαθέσιμες σε δύο επίπεδα ισχύος, αμφότερες με διπλό turbo και ισχύ 190 (έκδοση D4, η μόνη προσθιοκίνητη) ή 235 (έκδοση D5, τετρακίνητη) ίππους. Οι δίλιτροι πετρελαιοκινητήρες της οικογένειας Drive-E διαθέτουν μία πολύ σημαντική νέα πατέντα της Volvo, την PowerPulse . Πρόκειται για μία πρωτοποριακή λειτουργία η οποία εξασφαλίζει άμεση απόκριση στο πάτημα του γκαζιού χωρίς την παραμικρή υστέρηση που παρουσιάζεται στους diesel turbo κινητήρες.

Όσον αφορά στις βενζινοκίνητες εκδόσεις, διαθέσιμη είναι η Τ6 με 320 ίππους ενώ προς το τέλος του 2016 θα παρουσιαστεί και η Τ5 έκδοση με 254 ίππους. Όλες οι βενζινοκίνητες εκδόσεις είναι τετρακίνητες (AWD).

Προς το τέλος του 2016 θα είναι διαθέσιμη στην αγορά και η plug-in υβριδική έκδοση, με την ονομασία Τ8 Twin Engine, με συνδυαστική ισχύ 407 ίππων. Ο συνδυασμός βενζινοκινητήρα 320 ίππων και ηλεκτροκινητήρα θα προσφέρει επιτάχυνση 0-100 σε χλμ./ώρα σε 5,2 δευτερόλεπτα, ροπή 640 Nm (περίπου 65,3 χιλιογραμμόμετρα), μόλις 44 γρμ. εκπομπές CO2 και αυτονομία με αμιγώς ηλεκτροκίνηση σχεδόν 45 χιλιομέτρων.

Αναλυτικότερα, οι προτεινόμενες τιμές λιανικής για τις διαθέσιμες σήμερα εκδόσεις για το Νέο S90 έχουν ως εξής:

ΝΕΟ VOLVO S90

   

KINETIC

MOMENTUM

INSCRIPTION

 

Χωρητ/τα (cm3)

Ισχύς (ΗΡ)

Προτεινόμενη τιμή λιανικής (€)

Προτεινόμενη τιμή λιανικής (€)

Προτεινόμενη τιμή λιανικής (€)

T6 AWD Geartronic (Auto)

1.969

320

 

58.400

63.540

D4 Geartronic (Auto)

1.969

190

49.620

53.750

58.880

D5 AWD Geartronic (Auto)

1.969

235

 

58.420

63.550

Νέο πρόγραμμα BMW Leasing 114d

Νέο πρόγραμμα BMW Leasing 114d

Τώρα, η κορυφαία ποιότητα BMW γίνεται εταιρικό προνόμιο, καθώς η...

Economy Service Citroen - Μόνο με 125€!

Economy Service Citroen - Μόνο με 125€!

Η Citroen συνεχίζει τις ενέργειες After Sales για την αύξηση...

Νέα βραβεία υψηλής γαστρονομίας με την υποστήριξη της Volvo

Νέα βραβεία υψηλής γαστρονομίας με την υποστήριξη της Volvo

Η Volvo Car Hellas είναι χορηγός μίας νέας σειράς βραβείων...

Powered by Jasper Roberts - Blog