Κορυφαίο βραβείο για το Volvo XC90 από τον Euro NCAP

Το νέο Volvo XC90 κατέκτησε το βραβείο του ασφαλέστερου αυτοκινήτου, “2015 Best in Class”, τόσο στην κατηγορία των Μεγάλων SUV όσο και για τη συνολική του επίδοση στα ετήσια αποτελέσματα του Euro NCAP!

O ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός δοκιμών για τα νέα αυτοκίνητα ανακοίνωσε τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα όλων των δοκιμών που διεξήγαγε μέσα στο 2015, με το ολοκαίνουριο 5/7θέσιο σουηδικό SUV να επιβεβαιώνει την κυριαρχία της Volvo στον τομέα της ασφάλειας.

Το νέο XC90 είναι το πρώτο και μοναδικό αυτοκίνητο στον κόσμο που σημείωσε την απόλυτη επίδοση 100% στην αναθεωρημένη, αυστηρότερη διαδικασία αξιολόγησης των συστημάτων επείγουσας αυτόνομης πέδησης ή - όπως είναι ευρέως πιο γνωστά – αυτόνομου φρεναρίσματος πανικού. Ταυτόχρονα, σημείωσε επίδοση 97% στην υποκατηγορία προστασίας ενήλικων επιβατών, η ανώτερη που έχει καταγράψει οποιοδήποτε νέο μοντέλο την τελευταία τριετία στις δοκιμές του Euro NCAP, όταν ειδικά αυτές που σχετίζονται με την προστασία ενήλικων έγιναν ακόμα πιο απαιτητικές και επίπονες.

Σε δήλωσή του, ο Γιαν Ίβαρσσον (Jan Ivarsson), Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ασφάλειας της Volvo Cars, τόνισε πως «το βραβείο αυτό επιβεβαιώνει τη διαρκή πρωτοπορία της Volvo στην τεχνολογία ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Η Volvo Cars έχει εξαγγείλει το προγράμμα Vision 2020 (Όραμα 2020), σύμφωνα με το οποίο μέχρι το 2020 θα έχει εξελίξει όλες τις απαραίτητες τεχνολογίες ασφάλειας ώστε να μην υπάρχει απώλεια ζωής ή σοβαρός τραυματισμός σε ένα καινούργιο Volvo και η τεχνολογία που διαθέτει το νέο XC90 μας φέρνει πιο κοντά στην υλοποίηση του στόχου μας!»

Το βραβείο που απονεμήθηκε στο νέο XC90 έρχεται να προστεθεί στα πολλά βραβεία που έχει ήδη κατακτήσει το νέο SUV της Volvo, σε λίγους μόλις μήνες εμπορικής καριέρας.

Οι πωλήσεις του νέου XC90 συνεχίζουν να ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Το εργοστάσιο στο Γκέτεμποργκ λειτουργεί στο μέγιστο της δυναμικότητάς του, με το XC90 να έχει συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην επίτευξη πωλήσεων άνω των 503.000 αυτοκίνητων παγκοσμίως το 2015, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην 89χρονη ιστορία της μάρκας.

Νέο ειδικό λάδι για τα καινούργια μοντέλα της Ford από την LIQUI MOLY

Νέο ειδικό λάδι για τα καινούργια μοντέλα της Ford από...

Η εξέλιξη των κινητήρων θέτει διαρκώς υψηλότερες απαιτήσεις σε σχέση...

Έξι νίκες για τη ŠKODA στο θεσμό “2017 Best Cars” του Βρετανικού Περιοδικού “What Car?”

Έξι νίκες για τη ŠKODA στο θεσμό “2017 Best Cars”...

Με επιτυχίες ξεκίνησε η νέα χρονιά για τη ŠKODA: Στο...

Marine Diesel Schutz  της LIQUI MOLY ένα πραγματικό χημικό πολυεργαλείο για ντιζελοκινητήρες

Marine Diesel Schutz της LIQUI MOLY ένα πραγματικό χημικό πολυεργαλείο...

Κάτι καλό μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο. Αυτό ακριβώς είχαν...

Στον “αέρα” το website www.lassatyres.gr  των ελαστικών LASSA !

Στον “αέρα” το website www.lassatyres.gr των ελαστικών LASSA !

Η εταιρεία Θεοχαράκης Α.Ε, εισαγωγέας και διανομέας των ελαστικών LASSA...

Powered by Jasper Roberts - Blog