Oδηγούμε: Ανανεωμένο Mitsubishi Space Star

Τρία χρόνια μετά το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του – και με πωλήσεις 330.000+ μονάδων σε όλο τον κόσμο, η πρόταση της Mitsubishi στην κατηγορία Β, το Space Star ωφελείται από μία σημαντική αναβάθμιση που σκοπό έχει να βελτιώσει την εμφάνιση και τη δυναμική συμπεριφορά του και να πείσει πλέον και το Ευρωπαϊκό κοινό για την παρουσία του.

Αποτέλεσμα του φιλόδοξου project “Global Small” που ξεκίνησε από την MMC το 2009, το Space Star είναι πλέον ένα "παγκόσμιο" προϊόν με χαρακτηριστικά που πλέον είναι αποδεκτά στην αισθητική και φιλοσοφία και των Ευρωπαίων οδηγών και εξελίχθηκε για να πληροί τις απαιτήσεις σαφώς περισσότερων πελατών όπου κι αν βρίσκονται, σε ώριμες ή αναδυόμενες αγορές.

Τα σημαντικότερα "φρέσκα" χαρακτηριστικά που μπορούμε να παραθέσουμε είναι η νέα, ευέλικτη πλατφόρμα “Global Small” και η προηγμένη αεροδυναμική (Cd. 0.27) που είναι από τις καλύτερες της κατηγορίας.

Επίσης άκρως εντυπωσιακό είναι ότι η εκτενής χρήση ατσαλιού υψηλής αντοχής σε όλη τη δομή έχει διατηρήσει το βάρος σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, αφού το Space Star ζυγίζει 845 kg με ότι αποτέλεσμα φέρνει αυτό το νούμερο προς όφελος της κατανάλωσης και όχι μόνο. Παράλληλα έχει ελαφρώς αυξημένες διαστάσεις, (3.795 mm τώρα) με δυνατότητα μεταφοράς πέντε ατόμων με χώρο για τα πόδια στα 1.651 mm.

Space Star in Action36

Ο νέος και μοναδικός ως επιλογή για την Ελλάδα, υψηλής απόδοσης 3-κύλινδρος βενζινοκινητήρα ελαφρού βάρους 3 (1.2 liter / 80 ps / 106 Nm) με σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων της Mitsubishi που παράλληλα διαθέτει και σύστημα Auto Stop & Go, τεχνολογία ευφυούς αισθητήρα μπαταρίας Intelligent Battery Sensor με λειτουργία αναγεννητικής πέδησης Regenerative Braking System, κλπ.,… που συνδυάζονται με επίσης αποδοτικά κιβώτια - νέο 5-τάχυτο ή INVECS-III CVT.

Διατηρώντας τα πλεονεκτήματα της οικονομίας καυσίμου / χαμηλών εκπομπών CO2 του Space Star, η τεράστια ευρυχωρία εσωτερικού μέσα από μικρές εξωτερικές διαστάσεις καθώς και τα μέτρια λειτουργικά κόστη, η MMC αφουγκράστηκε προσεκτικά το σφυγμό της αγοράς, κυρίως στην Ευρώπη, όπου η κατηγορία B παραμένει κυρίαρχη με τους πιο απαιτητικούς πελάτες.

Στην συνέχεια, η Mitsubishi Motors αποφάσισε να αναβαθμίσει το Space Star σε εμφάνιση & αίσθηση ώστε να ικανοποιεί καλύτερα τις προσδοκίες των πελατών. Ακολουθώντας παρόμοια μέθοδο με του Νέου Outlander (MY16), οι σχεδιαστές της MMC προσπάθησαν να αλλάξουν οπτικά τις αναλογίες του Space Star ώστε να του δώσουν καλύτερο στήσιμο στο δρόμο και πιο δυναμική προσωπικότητα.

Εν τούτοις, κατάφεραν να διατηρήσουν τις συνολικές συμπαγείς διαστάσεις αυτού του μοντέλου που αντιπροσωπεύει το πρώτο βήμα στην κατηγορία Β αυξάνοντας ελαφρώς μόνο το συνολικό μήκος του στα 3.795 mm, δηλ. + 85 mm και βελτιώνοντας παράλληλα τη ροή αέρα μπροστά και πίσω.

Χωρίς συμβιβασμούς (επένδυση σε μονάδες πρεσών) επανασχεδίασαν ολόκληρο το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου.

Space Star Static7

Έτσι προέκυψε μία αύξηση 1,5 cm του εμπρός προβόλου στα 745 mm – για να διασφαλιστεί ο μικρός κύκλος στροφής του Space Star στα 4.6 m – συμπεριλαμβανομένου του καπό (τώρα με εντυπωσιακή ανάγλυφη σχεδίαση), της μάσκας (φαρδύτερη, εφοδιασμένη με πλέγμα και αναβαθμισμένο χρωμιωμένο πλαίσιο), των προβολέων (ανασχεδιασμένες μονάδες Bi-Xenon HiD με φώτα στάθμευσης με LED) και προφυλακτήρες (με ένα πολύ φαρδύτερο κάτω αεραγωγό, διακοσμημένο με ένα χρωμιωμένο ένθετο πλήρους πλάτους με ‘δίκρανα’ στα άκρα του).

Ο ίδιος συνδυασμός νέων αναλογιών και οπτικής αναβάθμισης αποτυπώνεται και στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου, όπου το νέο σχήμα του προφυλακτήρα, η επιλογή ανεξάρτητων, λεπτών οριζόντιων κατόπτρων και επιμηκυμένων πίσω φώτων LED σχήματος C (λειτουργίες πίσω φώτων & στοπ) συμβάλλει επίσης στην εντύπωση ενός χαμηλότερου, φαρδύτερου οχήματος και ταυτόχρονα ελαφρώς μακρύτερου, με την αύξηση του πίσω προβόλου στα 700 mm, ή + 7 cm.

Αυτή η εντύπωση επιτείνεται και με μία μακρύτερη αεροτομή οροφής με ενσωματωμένο φως στοπ (ψηλά τοποθετημένο), που επίσης συμβάλλει στην άριστη αεροδυναμική (Cd: 0.27).

Η ανανεωμένη αίσθηση αντιληπτής ποιότητας που επιτυγχάνεται από την εκτενή αισθητική αναβάθμιση του εξωτερικού του Space Star συνεχίζεται και στο εσωτερικό – απαντώντας στα σχόλια και τις επιθυμίες των Ευρωπαίων πελατών.

Έτσι λοιπόν συναντάμε νέο τιμόνι, πιο κομψή σχεδίαση πίνακα οργάνων με λευκό φωτισμό (αντί πορτοκαλί), νέο πίνακα ελέγχου συστήματος κλιματισμού, ενώ διατίθεται τώρα λειτουργία Digital Audio Broadcasting (DAB)

Space Star in Action41

Η αναβάθμιση του Space Star συνεχίζεται για το 2016 με ένα ανανεωμένο πλαίσιο, για να μπορεί να ανταποκρίνεται καλύτερα στα αυτοκινητιστικά του καθήκοντα πέρα από τα όρια των αστικών/προαστιακών περιοχών για τα οποία σχεδιάστηκε αρχικά. Η βελτιστοποίηση της σκληρότητας των ελατηρίων και των αποσβέσεων των αμορτισέρ, αλλά και η αύξηση της ακαμψίας του εμπρός τμήματος, υποστηρίζουν τη συμπεριφορά και την ευστάθεια, μειώνοντας τις κλίσεις του αμαξώματος. Ακόμη η χαρτογράφηση του συστήματος διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση έχει αλλάξει με σκοπό τη βελτίωση ακρίβειας και ελέγχου. Τέλος, ένα σύστημα Hill Start Assist (HAS) προσφέρεται τώρα στάνταρ σε όλα τα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων και όσων εφοδιάζονται με μηχανικό κιβώτιο.

Η Mitsubishi Motors συνεχίζει το σταδιακή παρουσίαση των λύσεων διασύνδεσης των οχημάτων της με το 2016 Space Star να γίνεται το πρώτο όχημα της MMC που προσφέρεται με το νέο σύστημα Multifunction GPS NavigationSmartphone-link) (MGN), ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα στο μέλλον:

Κατάλληλο για όλα τα είδη προφίλ χρήστη και για μία ευρεία γκάμα χρήσεων, κορυφαίας τεχνολογίας – και παράλληλα προσιτό – το MGN είναι προσβάσιμο μέσω μιας μεγάλης οθόνης 6.5” WVGA (800 x 480 mm) LCD και ενός DVD που τοποθετείται στην κεντρική κονσόλα. Πλαισιώνεται από μεγάλα και εργονομικά χειριστήρια αφής.

Το MGN ενσωματώνει το Apple CarPlay, τον ευφυέστερο και ασφαλέστερο τρόπο για χρήση του iPhone μέσα στο αυτοκίνητο. Με το CarPlay, οι οδηγοί λαμβάνουν οδηγίες πλοήγησης, κάνουν τηλεφωνήματα, στέλνουν και λαμβάνουν μηνύματα και ακούνε μουσική, χωρίς η προσοχή τους να διασπάται από το δρόμο.

Το MGN περιλαμβάνει επίσης δυνατότητες Android Auto™, καθώς και σύστημα Google Voice.

View the embedded image gallery online at:
http://gonews.gr/parousiasis/1662-space-star#sigFreeIde3327766ab

Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo

Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo

Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo συνδυάζει την άνεση μεγάλων...

Το νέο Fiat 500L έχει αλλάξει κατά 40%

Το νέο Fiat 500L έχει αλλάξει κατά 40%

Ήρθε η στιγμή της ανανέωσης του Fiat 500L, μετά την...

Αυτονομία πάνω από 400 km για το νέο Opel Ampera-e

Αυτονομία πάνω από 400 km για το νέο Opel Ampera-e

Το Opel Ampera-e τελικά θα εξαλείψει το μεγαλύτερο, κατά γενική...

Renault Trezor: Το αύριο του αυτοκινήτου

Renault Trezor: Το αύριο του αυτοκινήτου

Συνδυάζοντας μια σειρά πρωτοποριακών τεχνολογιών, οι οποίες ήδη εφαρμόζονται στα...

Powered by Jasper Roberts - Blog