Ντεμπούτο για το Nissan IDS Concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο

Η Nissanμε το IDSConcept, παρουσιάζει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, ένα πρωτότυπο όχημα που ενσαρκώνει το όραμα της για το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης, σε συνδυασμό με την πρωτοπορία της στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

 

Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του πρωτότυπου αυτού μοντέλου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Carlos Ghosn δήλωσε: “Οι επερχόμενες τεχνολογίες της Nissan θα φέρουν την επανάσταση τόσο στη σχέση μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου, όσο και στο μέλλον της κινητικότητας".

Με την ενσωμάτωση προηγμένων τεχνολογιών ελέγχου και ασφαλείας των οχημάτων, καθώς και με την εφαρμογή κορυφαίων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης (AI), η Nissan βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας αυτοκινήτων, ενώ είναι μεταξύ των ηγετών στην ανάπτυξη πρακτικών - πραγματικών εφαρμογών και τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης.

Η εμπειρία του Nissan IDS
Όταν κάποιοι συγκρίνουν το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης με το παράδειγμα της απλής μεταφοράς επιβατών από το σημείο Α στο Β, η Nissan με το IDS Concept υπόσχεται ένα πολύ διαφορετικό όραμα. Ακόμα και όταν ο οδηγός επιλέξει τον Αυτόματο Πιλότο, αναθέτοντας με αυτόν τον τρόπο την οδήγηση στο ίδιο το όχημα, οι επιδόσεις και η συμπεριφορά του στο φρενάρισμα ή την επιτάχυνση, γίνονται μιμούμενο το στυλ και τις προτιμήσεις του οδηγού.

139102 1 5

Στη Χειροκίνητη Λειτουργία, ο οδηγός έχει τον έλεγχο. Η γραμμική επιτάχυνση και το στρίψιμο σε στροφές είναι άμεσο και συναρπαστικό. Ωστόσο, χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο οδηγός, το Nissan IDS Concept συνεχίζει να του παρέχει βοήθεια. Αισθητήρες παρακολουθούν συνεχώς τις συνθήκες και κάθε δυνατή βοήθεια είναι διαθέσιμη, ακόμη και όταν ο οδηγός έχει τον έλεγχο. Σε περίπτωση επικείμενου κινδύνου, το Nissan IDS Concept θα βοηθήσει τον οδηγό στο να πράξει τις απαραίτητες ενέργειες.

Εκτός από τη δυνατότητα μάθησης, το σύστημα AIτου NissanIDSConceptεπικοινωνεί σαν ένας προσεκτικός συνοδηγός. Από τις πληροφορίες σχετικά με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, μέχρι το πρόγραμμα του οδηγού για τις προσωπικές του δραστηριότητες, η τεχνητή νοημοσύνη του Nissan IDS Concept , παρέχει ό, τι χρειάζεται ο οδηγός του μέλλοντος, προκειμένου να απολαύσει μια εμπειρία οδήγησης που είναι άνετη, ευχάριστη και ασφαλής.

139099 1 5

Με το IDS Concept, η Nissan τονίζει με τον καλύτερο τρόπο το όραμα της για εξάλειψη των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς πάνω από το 90% των τροχαίων ατυχημάτων προκαλούνται από ανθρώπινο λάθος. Το εκτεταμένο σύστημα αισθητήρων του Nissan IDSConcept, σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τη βέλτιστη ασφάλεια, σε σύγκριση με την κλασική οδήγηση από τον άνθρωπο.

Η Nissan πιστεύει ότι το IDS Concept, θα αποτελέσει μια ηγετική καινοτομία στην κινητικότητα της επόμενης γενιάς , όπου σε συνδυασμό με την εφαρμογή πρωτοποριακών τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης, το όραμα της για μηδενικά ατυχήματα και ρύπους θα γίνει πραγματικότητα.

Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo

Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo

Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo συνδυάζει την άνεση μεγάλων...

Το νέο Fiat 500L έχει αλλάξει κατά 40%

Το νέο Fiat 500L έχει αλλάξει κατά 40%

Ήρθε η στιγμή της ανανέωσης του Fiat 500L, μετά την...

Renault Trezor: Το αύριο του αυτοκινήτου

Renault Trezor: Το αύριο του αυτοκινήτου

Συνδυάζοντας μια σειρά πρωτοποριακών τεχνολογιών, οι οποίες ήδη εφαρμόζονται στα...

Η  BMW Σειρά 4 ανανεώθηκε

Η BMW Σειρά 4 ανανεώθηκε

Προικισμένη με προσωπική γοητεία και δυναμική λάμψη, η BMW Σειρά...

Powered by Jasper Roberts - Blog