H Pirelli θα πραγματοποιήσει δοκιμές εξέλιξης ελαστικών

Κοινοποίησε το άρθρο

Με τη σύμφωνη γνώμη του Παγκοσμίου Συμβουλίου της FIA, η Pirelli θα πραγματοποιήσει δοκιμές εξέλιξης ελαστικών στο Άμπου Ντάμπι μετά το τελευταίο φετινό Grand Prix.

Η δοκιμή θα διαρκέσει μια μέρα την Τρίτη 1/12 από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ και θα είναι αφιερωμένη στα σλικ ελαστικά. Ζητήθηκε από τις ομάδες να χρησιμοποιήσουν είτε τους οδηγούς είτε τους δοκιμαστές ενώ δεν επιτρέπεται στο συγκεκριμένο τεστ η αξιολόγηση νέων εξαρτημάτων ούτε η τροποποίηση των μονοθεσίων. Μπορούν να συμμετέχουν όσες ομάδες θέλουν μ’ ένα μονοθέσιο η καθεμία.

Η Pirelli θα καθορίσει το πρόγραμμα δοκιμών για κάθε μονοθέσιο. Τα ελαστικά που θα χρησιμοποιηθούν δεν προσμετρούν στα ελαστικά δοκιμών του 2015.

Η Ιταλική φίρμα ελαστικών ζήτησε αυτή τη δοκιμή ώστε να εξελίξει το σκελετό των σλικ ελαστικών για το 2016. Επίσης για να δοκιμαστεί η πάρα πολύ μαλακή γόμα που θα αποτελέσει μέρος της γκάμας των ελαστικών P Zero της Formula 1 την επόμενη χρονιά.

Η πάρα πολύ μαλακή γόμα θα φέρει μωβ χρώμα στα πλαϊνά. Αυτό το χρώμα επιλέγει από τους οπαδούς που τους ζητήθηκε να επιλέξουν ανάμεσα στο μωβ και στο ασημί μέσω της κοινότητας Social Media της Pirelli. Το μωβ συγκέντρωσε το 85% των ψήφων.