Honda HR-V 1.5 i-VTEC – Πρακτικότητα για σεμινάριο

Κοινοποίησε το άρθρο
Πέρασαν  18 χρόνια  από το πρώτο Honda HRV και τώρα το πιο πρόσφατο αντιπροσωπεύει μία ιδιαίτερη πρόταση στην κατηγορία των crossover προσπαθώντας να συνδυάσει χαρακτηριστική εμφάνιση coupé με στιβαρότητα SUV, χώρους και πολυμορφικότητα ενός MPV, προηγμένη οδική συμπεριφορά και επιδόσεις συνδυασμένες με οικονομία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

HONDA E-Clutch και ξεχάστε τη μανέτα του συμπλέκτη (video)

Η HONDA ετοιμάζει, το E-Clutch, το πρώτο στον κόσμο αυτόματο σύστημα ελέγχου συμπλέκτη για μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων μοτοσικλέτας πολλαπλών σχέσεων     Το HONDA E-Clutch επιτρέπει την...

HONDA Dream Offers : Χρηματοδότηση και δωρεάν service

  Προνομιακή χρηματοδότηση και δωρεάν περιοδική συντήρηση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα "Honda Dream Offers"     Όπως είναι γνωστό, πρόσφατα η γκάμα των SUV της HONDA εμπλουτίστηκε...

HONDA- NISSAN : Συμμαχία για την ηλεκτρική απειλή της Κίνας

Μνημόνιο, βάσει του οποίου θα ξεκινήσουν μια μελέτη σκοπιμότητας στρατηγικής συνεργασίας στον τομέα των εξηλεκτρισμένων οχημάτων υπέγραψαν η HONDA και η NISSAN     Η ραγδαία εξάπλωση...

Η στιλιστική ανανέωση περιλαμβάνει την πιο ουσιαστική ερμηνεία του γραφικού ‘Solid Wing Face’ της Honda, με νέο, γυαλιστερό σκούρο χρωμιωμένο πάνελ που αντικαθιστά το συνδυασμό μαύρου και χρωμίου πάνω από τη μάσκα. Ο εμπρός προφυλακτήρας φέρει πιο βαθιά τμήματα των αεραγωγών που φιλοξενούν τα στρογγυλά φώτα ομίχλης, ενώ οι προβολείς έχουν τώρα φακούς τύπου projector με ανασχεδιασμένα φώτα ημέρας LED, στάνταρ.

Πίσω, ένα νέο σκούρο, χρωμιωμένο διακοσμητικό στοιχείο σε όλη την πίσω πόρτα εναρμονίζεται με την εμπρός αισθητική, ενώ τα πίσω φώτα φέρουν πιο σκούρα περιβλήματα φακών.

Το Honda Connect προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες όπως web browsing, κυκλοφοριακή ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο, ειδήσεις και καιρός, social media και διαδικτυακοί μουσικοί σταθμοί. Η πρόσβαση στο σύστημα γίνεται μέσω μιας οθόνης αφής επτά ιντσών στο κέντρο του ταμπλό.

Πρακτικότητα για σεμινάριο !

Το HR-V παραμένει ευέλικτο όπως πάντα και περιλαμβάνει το καινοτόμο σύστημα διαρρύθμισης καθισμάτων Magic Seat® system της Honda. Ανασχεδιασμένα καθίσματα για τον οδηγό και το συνοδηγό περιλαμβάνουν τροποποιήσεις στο μαξιλάρι και την πλάτη, κάτι που βελτιώνει τη συνολική στήριξη – κυρίως στην περιοχή των ώμων. Η στάνταρ υφασμάτινη ταπετσαρία αποτελείται τώρα από υλικό ανώτερης ποιότητας, ενώ τα κορυφαία μοντέλα υιοθετούν πλήρως δερμάτινες επενδύσεις  στο εσωτερικό.

Επιδόσεις με το βλέμμα στην οικονομία

Το Honda HR-V διατίθεται με τον πολύ αποδοτικό, ατμοσφαιρικό 1.5L i-VTEC βενζινοκινητήρα που προσφέρει υψηλή απόδοση 130 PS (96 kW) και μέγιστη ροπή 155 Nm στις 4.600 rpm. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 10,2 δεύτερα σε συνδυασμό με το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων 6MT. Ο κινητήρας i-VTEC υιοθετεί βελτιωμένη διαδικασία  ‘plateau honing’, που μειώνει τις τριβές ανάμεσα στα έμβολα και στους κυλίνδρους δημιουργώντας μία πολύ ομαλή επιφάνεια. Οι οδηγοί της καδένας χρονισμού φέρουν επίσης επίστρωση μείωσης των τριβών, που περιορίζει τη φθορά μακροπρόθεσμα και αυξάνει την απόδοση του κινητήρα.

H ηχομόνωση της καμπίνας… προτεραιότητα

Η Honda έχει βελτιώσει τα χαρακτηριστικά NVH (Θορύβων, Κραδασμών & Τριγμών) του HR-V με την προσθήκη μονωτικού υλικού σε όλο το όχημα, όπως γύρω από το εμπρός τροπέτο και τους θόλους των τροχών, τη δομή του καπό και τα πάνελ των εμπρός και πίσω θυρών. Ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου, το HR-V εφοδιάζεται επίσης με Active Noise Cancellation (ANC) για πρώτη φορά.

Το ANC είναι σχεδιασμένο για να μειώνει τους θορύβους χαμηλών συχνοτήτων. Χρησιμοποιεί δύο μικρόφωνα στην καμπίνα που παρακολουθούν τέτοιους θορύβους, και στη συνέχεια δημιουργούν συγχρονισμένα ηχητικά σήματα αντίθετης φάσης για την καταστολή των θορύβων μέσω των ηχείων.