Γέμισε η Γαλλία ηλεκτρικά Volkswagen Crafter

Κοινοποίησε το άρθρο
Η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα (Volkswagen Commercial Vehicles), με τη δέουσα επισημότητα, παρέδωσε στην Chronopost τα πρώτα από 420 συνολικά e-Crafter που έχει παραγγείλει η γαλλική εταιρεία αστικών διανομών. Η τελετή έγινε στο Αννόβερο, έδρα της Volkswagen Commercial Vehicles, με την παράδοση του συνόλου των e-Crafter να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Η συγκεκριμένη παραγγελία, αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής της Chronopost, θυγατρικής της Le Groupe La Poste, ουσιαστικά των Γαλλικών Ταχυδρομείων, για πιο «πράσινες» διανομές εντός των πόλεων, που δεν θα υπόκεινται στους περιορισμούς  της αυστηρής νομοθεσίας για την κυκλοφορία οχημάτων στα αστικά κέντρα, που ήδη είναι σε εφαρμογή στη Γαλλία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Το φορτηγό των Metallica…It’s Electric (video)

To διάσημο συγκρότημα Metallica ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή του περιοδεία, για την οποία θα χρησιμοποιήσει οχήματα της IVECO     Οι Metallica δεν χρειάζονται συστάσεις. Ιδρύθηκαν στο...

Η FORD Mustang Mach-E γιορτάζει στο Golden Hall

Οι επισκέπτες του stage της FORD στο Golden Hall έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την ηλεκτρική Mustang Mach-E, να πάρουν δώρα αλλά...

RENAULT Clio 1.0 Sce 65: Η φθηνότερη έκδοση του νέου μοντέλου – Τιμές

Μια νέα, πιο προσιτή έκδοση, με αρχική τιμή που δεν ξεπερνά τα 17.000 ευρώ προστέθηκε στην οικογένεια του νέου RENAULT Clio     Χωρίς αμφιβολία, το RENAULT...

Το e-Crafter αποτέλεσε την επιλογή της Chronopost μετά από εκτεταμένες δοκιμές που διήρκεσαν μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένα από τα κριτήρια που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της επιλογής του e-Crafter ήταν και η μεγάλη ευκολία που προσφέρει όσον αφορά στη φόρτιση. Σε σταθμό φόρτισης συνεχούς  ρεύματος με ισχύ 40 kW, η μπαταρία του φτάνει στο 80% της χωρητικότητά της σε μόλις 45 λεπτά της ώρας ενώ σε φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος, ισχύος 7,2 kW, φορτίζεται στο 100% εντός 5 ωρών και 20 λεπτών – για παράδειγμα κατά τη νύχτα, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Το e-Crafter διαθέτει ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο εμπρός μέρος, που αποδίδει 136 ίππους (100 kW) μέγιστης ισχύος και ροπή 290 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου μονής σχέσης σχεδιασμένο ειδικά για επαγγελματικά οχήματα.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου του e-Crafter είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος του οχήματος, εξοικονομώντας χώρο με την τοποθέτηση της. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η πλήρης αξιοποίηση της χωρητικότητας φορτίου των 10,7 κυβικών μέτρων (m3) και του ύψους των 2.590 χιλιοστών. Το ίδιο ισχύει και για άλλες σημαντικές διαστάσεις, όπως το πλάτος (1.380 χλστ.) και το ύψος του διαμερίσματος φόρτωσης (1.861 χλστ.). Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 970 κιλά, ανάλογα με την διαμόρφωση της παραγγελίας του πελάτη.