Γιατί τα σκυλιά βγάζουν το κεφάλι έξω από το παράθυρο ;

Κοινοποίησε το άρθρο
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα σκυλιά ταξιδεύουν με το κεφάλι έξω από το παράθυρο; Είναι πολύ ενδιαφέρον! Ανεξάρτητα από το εάν είχατε ποτέ σκύλο, θα έχετε προσέξει ότι τα σκυλιά συνηθίζουν να έχουν το κεφάλι τους πάντα έξω από το παράθυρο όταν ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο.
Αυτό μάλιστα ισχύει για όλα μα όλα τα σκυλιά ανεξαρτήτου ράτσας, φύλου, ηλικίας κλπ.
Το πιο αστείο είναι ότι ο αέρας παρασέρνει τόσο το τρίχωμα, όσο και τα μάγουλα τους, σκορπώντας κυριολεκτικά παντού τα σάλια τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς»

  Το KΙΑ EV9 πέτυχε διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου του 2024   Τα World Car Awards, που καθιερώθηκαν το 2003, θεωρούνται ίσως η κορυφαία διάκριση...

LIVE TV : Η αποκάλυψη του αυτοκινήτου της XIAOMI

Δείτε live την αποκάλυψη του SU7, του πρώτου αυτοκινήτου της XIAOMI.     Το πρώτο αυτοκίνητο της XIAOMI σας έχει ήδη παρουσιάσει το gonews.gr. https://gonews.gr/%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82/xiaomi-su7-video/    

LIVE TV : Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι

Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι που διεξάγεται στην Κένυα   Ο τρίτος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι για το 2024 διεξάγεται στην Κένυα. Μετά...

Γιατί τα σκυλιά βγάζουν το κεφάλι τους έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου

Μια απλοϊκή εξήγηση είναι ότι με αυτόν τον τρόπο, οι πιστοί μας φίλοι ευχαριστιούνται περισσότερο το ταξίδι, λόγω του αέρα που τους χτυπάει.

Ωστόσο αυτή η αντίληψη, ακόμη κι αν ισχύει ως έναν πολύ μικρό βαθμό, φαίνεται ότι δεν είναι η επικρατέστερη.

Σύμφωνα με επιστήμονες που μελέτησαν το θέμα, τα σκυλιά ταξιδεύουν με το κεφάλι έξω από το παράθυρο γιατί με αυτό τον τρόπο μυρίζουν καλύτερα!

Ως γνωστόν, η όσφρηση στα σκυλιά είναι η πιο διαδεδομένη από όλες τις αισθήσεις τους.

Έτσι, όπως ακριβώς ένας άνθρωπος παρακολουθεί ένα τοπίο ή μια διαδρομή έχοντας οπτική επαφή από το παράθυρο του αυτοκινήτου, τα σκυλιά το κάνουν αυτό με τη μύτη τους.

Πολλές φορές μάλιστα, αν αφήσουμε ανοιχτή μόλις μια χαραμάδα στο παράθυρο, τότε το σκυλί θα κολλήσει την μύτη του εκεί, προσπαθώντας να αντλήσει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορεί για το εξωτερικό περιβάλλον.

Και επειδή το περιβάλλον αλλάζει καθώς το αυτοκίνητο κινείται, τα σκυλιά μπορούν να αναγνωρίσουν μέσω της όσφρησης όχι μόνο που βρίσκονται σε κάποια δεδομένη στιγμή (πχ έξω από κάποιο πάρκο, μια πλατεία κλπ), αλλά και ολόκληρες διαδρομές!

Αυτή η τακτική όμως εγκυμονεί και κινδύνους

Όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν το 32% των οδηγών – ιδιοκτητών σκύλων παραδέχεται ότι δεν ασφαλίζει τα κατοικίδια μέσα στο αυτοκίνητο *, κάτι που είναι υποχρεωτικό από το νόμο σε αρκετές χώρες.

Αυτός άλλωστε είναι ο ασφαλέστερος και πιο ενδεδειγμένος τρόπος μετακίνησης τόσο για τους τετράποδους φίλους μας, όσο και για τον οδηγό, τους επιβάτες και τους άλλους χρήστες των δρόμων.