Μπινότο: «Η Φερράρι έβαλε το συμφέρον της Formula 1 πάνω από το δικό της»

Renault-Captur

Σήμερα (2/6) είναι η εθνική ημέρα της Ιταλίας, γνωστή ως  Festa della Repubblica, με το “αφεντικό” της Φερράρι στην Formula 1 να γράφει μεταξύ άλλων στην Gazzetta dello Sport, πως η ιταλική ομάδα ενέργησε με μεγάλη αίσθηση ευθύνης σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.   

Ο Μπινότο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: ” Το άθλημα είναι το πάθος μας και για εμάς τους Ιταλούς είναι σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας μας. Η επανεκκίνηση της F1 δεν είναι μόνο ένα σημάδι αισιοδοξίας, είναι ένα βήμα προς την ομαλότητα. Ήταν σίγουρα ιδιαίτεροι οι μήνες, για πολλούς δύσκολοι και επίπονοι, στους οποίους οι συνηθισμένες συνήθειες είχαν διαταραχθεί. Ήμουν τυχερός που πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της καραντίνας με την οικογένεια μου και ήμουν σε θέση να συνεχίσω την δουλειά μου σε τακτική βάση, τουλάχιστον και από το σπίτι. Για μένα προσωπικά, αυτή η διακοπή ήταν επίσης μια ευκαιρία για να επανεξετάσουμε τη σειρά των προτεραιοτήτων μας”.O Μπινότο συνέχισε λέγοντας ότι: ” Για παράδειγμα, έχω κατανοήσει ότι μπορώ να κάνω κάποια πράγματα με λιγότερους πόρους, προσπαθώντας να προγραμματιστώ καλύτερα και να κάνω μέσα στην μέρα τόσα πολλά πράγματα, που όπως αποδείχθηκαν ήταν περιττά, στην πραγματικότητα: Πρέπει να επικεντρώνεσαι στις προτεραιότητες σου, ίσως καταφέρεις να υλοποιήσεις τα πράγματα ακόμη καλύτερα. Ήταν μια χρήσιμη εμπειρία και θα προσπαθήσω να την χρησιμοποιήσω στο άμεσο μέλλον, όταν επιστρέψουμε πλήρως στην καθημερινότητα. Ακόμη και αν δεν υπήρξε δράση στην πίστα, πολλές σημαντικές αποφάσεις έχουν ληφθεί, καθώς και το όραμα της Formula 1 του μέλλοντος συνεχίσει να σχηματίζεται”.

Υπάρχει συμφωνία πως το  budget cap των 145 εκατομμυρίων δολαρίων θα ισχύσει από το 2021, κάτι που η Φερράρι ήταν απρόθυμη να συμφωνήσει για ένα μεγάλο διάστημα των διαπραγματεύσεων.

Ο Μπινότο εξήγησε για αυτό ότι: ” Κατά την διάρκεια του lockdown, το internet μας επέτρεψε να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με τους συναδέρφους μας και να εργαζόμαστε σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, καθώς λαμβάνονται τόσο σημαντικές αποφάσεις όχι μόνο για την ομάδα μας, αλλά για ολόκληρο το άθλημα. Δεν ήταν εύκολο να διαπραγματευτούμε τόσο για το βραχυπρόθεσμο όσο και το μακροπρόθεσμο μέλλον, αλλά η Φερράρι ενέργησε με ισχυρό αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στους υπαλλήλους της όσο και απέναντι στην Formula 1 γενικότερα. Έθεσε το συλλογικό συμφέρον πάνω από το δικό της.

Το αφεντικό της Φερράρι επεσήμανε επίσης ότι: ” Στο Maranello έχει ξαναρχίσει η δραστηριότητα εδώ και λίγες εβδομάδες και παρόλο που οι άνθρωποι εργάζονται με κάποια απόσταση, είναι πολύ ωραίο να είμαστε μαζί με μερικούς που μας έλειψαν στο διάστημα της καραντίνας. Επιπλέον, σε λιγότερα από ένα μήνα επιστρέφουμε στην πίστα. Στις 2 Ιουλίου είναι η πρώτη ημέρα του Αυστριακού Grand Prix, η εναρκτήρια εκδήλωση μιας πολύ ιδιαίτερης σεζόν. Θα ξεκινήσουμε μια σειρά αγώνων στην Ευρώπη, σχεδόν σίγουρα χωρίς τους οπαδούς και με ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας για την διασφάλιση της υγείας όλων των συμμετεχόντων.Θα είναι πολύ περίεργο να μην βλέπουμε τους οπαδούς μας στις κερκίδες, αλλά για εμάς θα είναι ένα υπέροχο συναίσθημα να επιστρέψουμε σε αυτό που κάνουμε και να ακούσουμε από μακριά να βρυχάται ο κινητήρας μας”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης