“Συμφωνήσαμε μέσα σε δύο ώρες, γιατί ο Κίμι δεν διαβάζει συμβόλαια”

Renault-Captur

Ο Κίμι Ραικόνεν συμφώνησε να αγωνιστεί με την Άλφα Ρομέο, γιατί όπως δήλωσε ο team manager της ομάδας του ομίλου Ζάουμπερ, Μπιτ Ζέντερ, ο Φιλανδός οδηγός δεν διαβάζει συμβόλαια.

Ο τελευταίος παγκόσμιος πρωταθλητής της Φερράρι (2007) , Κίμι Ραικόνεν αποχώρησε το 2019 από την Σκουντερία και συμφώνησε με την ομάδα της Άλφα Ρομέο, υπογράφοντας δύο χρόνια συμβόλαιο.Στους περισσότερους φιλάθλους της F1 αυτή η ιστορία είναι γνωστή, όμως ο Ζέντερ αποκαλύπτει ότι οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει από το 2017.

Ο Ζέντερ δήλωσε χαρακτηριστικά στο Autosport ότι: “Δούλευα και σχεδίαζα αυτήν την μεταγραφή πολύ καιρό. Όταν τερμάτισε τρίτος στο Silverstone το 2017 με την Φερράρι, πήγα στο  ιδιωτικό του αεροπλάνο και μιλήσαμε για το μέλλον του. Του είχα πει ότι: ” Άκουμε, αν δεν θέλεις να οδηγείς πια για την Φερράρι ή εάν σε απολύσουν, τότε επικοινώνησε μαζί μου. Θα το καταστήσω δυνατό και θα βρούμε μια λύση, αν ενδιαφέρεσαι και έχεις κίνητρο να επιστρέψεις στην Ζάουμπερ. Πάντα μιλούσαμε για αυτό το σενάριο, αυτά τα χρόνια”.

Μετά το Ιταλικό GP του 2018, ο Ραικόνεν έμαθε πως η Φερράρι δεν τον υπολογίζει για την νέα σεζόν και για αυτό το λόγο απευθύνθηκε στην Άλφα Ρομέο του 2019 για μία θέση. Η συμφωνία επιτεύχθηκε με κάθε επισημότητα λίγες μέρες αργότερα.

Ο Ζέντερ πρόσθεσε ότι: “Όταν η Φερράρι αποφάσισε το 2018 στην Μόντσα πως θα κινηθεί για την απόκτηση του Τσαρλς (Λεκλέρκ), είχαμε άμεση επαφή.  Κάναμε ένα meeting, την Τρίτη μετά τον αγώνα, ο Φρεντ, ο Κίμι και εγώ. Βασικά συμφωνήσαμε στο συμβόλαιο σε δύο ώρες. Μιλήσαμε για το συμβόλαιο και κάναμε μια συμφωνία, επειδή ο Κίμι δεν διαβάζει συμβόλαια. Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε μια πολύ ιδιαίτερη επικοινωνία”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης