Άστον Μάρτιν: Θα «κόψει» 500 θέσεις εργασίας

Παρόλο που θα βρεθεί του χρόνου όπως όλα δείχνουν στα σαλόνια της F1, η Άστον Μάρτιν αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο θα εξοικονομήσει 10 εκατομμύρια λίρες, περικόπτοντας περίπου 500 θέσεις εργασίας.

Η πολυτελής Βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και η πολύ χαμηλή της μετοχή σε σχέση με την είσοδο της εταιρείας στο χρηματιστήριο τον Οκτώβριο του 2018, οδήγησε τον Καναδό επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της Racing Point, Λόρενς Στρολ να ηγηθεί μιας κοινοπραξίας που απέκτησε μερίδιο 25% από την εταιρία.Η Racing Point ιδιαίτερα θα ονομάζεται από την νέα σεζόν Aston Martin στην Formula 1 και θα επιστρέψει με το όνομα της Βρετανικής εταιρίας για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια.

Αλλά όπως συνέβη και με την McLaren Group και την Renault, αναμένεται και στην Aston Martin να γίνουν περικοπές στην θέσεις εργασίας, για να καταστεί η εταιρία πιο βιώσιμη και οικονομικά σταθερή με μακροπρόθεσμο πλάνο.

Η Βρετανική ομάδα αναφέρει χαρακτηριστικά στην δήλωση της ότι: ” Όπως έχει ανακοινωθεί προηγουμένως, ο σχεδιασμός μας επικεντρώνεται στην προγραμματισμένη μείωση της παραγωγής σπορ αυτοκινήτου με εμπρόσθιο κινητήρα για την εξισορρόπηση της προσφοράς στην ζήτηση”.

Η αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε έλλειμμα 119 εκατομμύρια δολάρια στο Q1, με τα έσοδα να πέφτουν στο 60% ( 79 εκατομμύρια στερλίνες) και οι πωλήσεις αυτοκινήτων στο 45%.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης