5ος γύρος Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Trial 26 Νοεμβρίου, Πεντέλη

Με ένα ιδιαίτερα, για την εποχή, γλυκό καιρό, με φωτεινό ήλιο και δυνατές μονομαχίες εξελίχθηκε ο τελευταίος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Trial 2017 στην νότια πλευρά της Πεντέλης. Υποτονική η συμμετοχή των αθλητών σε ποσότητα, άκρως έντονη σε δυναμισμό και μαχητικότητα, στοιχεία τα οποία, μαζί με την παρουσία πολλών θεατών, έφτιαξαν μια όμορφη, ζωντανή ατμόσφαιρα που όλοι χάρηκαν.

Αγωνιστικά, στην κορυφαία κατηγορία A, το γεγονός  ότι η μάχη για τον τίτλο είχε κριθεί, άνοιξε το πεδίο για μια καθαρή «Λευτερομαχία» ανάμεσα στον ήδη πρωταθλητή Λευτέρη Καρέτσο (ΕΔΟ, Beta) και στον πολυπρωταθλητή Λευτέρη Πίππο (ΑΡΗΣ, Beta – είχε χάσει αγώνα λόγω προβλημάτων υγείας). Οι 2 αθλητές υπερέβαλαν εαυτόν στις δύσκολες ειδικές διαδρομές του αγώνα με τον Πίππο να πανηγυρίζει την 2η φετινή του νίκη, πάλι την Πεντέλη, κυρίως λόγω της τεχνικής του σε μια απίστευτη χωμάτινη ανηφόρα κλίσης 50-60%! μήκους 18 μέτρων περίπου. 3ος στον αγώνα και στην βαθμολογία ο νεαρός Γιάννης Παγώνης (ΜΟΛΠ, Beta).

Ανοικτός ο τίτλος στην κατηγορία Β, έτσι ο πρωτοπόρος Γιώργος Τρικαλίτης από την Θήβα (ΑΜΛΕΧ, Beta) έκανε συντηρητική εμφάνιση προφανώς για να αποφύγει κάποιο τραυματισμό, αντίθετα, ο Γιώργος Διαμαντίδης (ΑΛΑΜΜ, Xaos) έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και πήρε την 2η φετινή του νίκη η οποία, σε συνδυασμό με την έκτακτη απουσία του Γ. Βεζύρη, τον έφερε στην 2η θέση της βαθμολογίας. 2ος στον αγώνα ο παθιασμένος Δημήτρης Ζουγανέλης (ΑΡΗΣ, Beta) που δείχνει να ξαναβρίσκει την φόρμα του και 3ος ο Τρικαλινός «εντουράς» και νικητής στον προηγούμενο αγώνα Γιάννης Τρίγκας (ΜΟΛΕΤ, Beta).

5 στα 5 στην Junior φέτος για τον «ευρύτερα» Πεντελιώτη (Ερυθραία) Αναστάση Αναστασιάδη (ΑΡΗΣ, Beta) που δεν απειλήθηκε από τον Κορίνθιο Παύλο Λιλή (ΜΟΛΠ, Gas Gas) παρά τον καλό 2ο γύρο που έκανε ο Λιλής.

Στην κατηγορία των «ερασιτεχνών» (Hobby), το «φάντασμα της Πεντέλης», ο Νίκος Μίαρης (ΜΟΛΠ, Gas Gas) έκανε μια ευχάριστη αγωνιστική επαναφορά με τον συμπαθέστατο 66χρονο Γιάννη Ανεστόπουλο (ΑΜΛΕΧ, Honda) να αποδεικνύει ότι το μεράκι κινεί ή και υπερπηδά, ακόμα και βράχια!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ