Riv3r Enduro Crossing – ήρθε για να μείνει!

To 2o Riv3r Enduro Crossing είναι πλέον παρελθόν! Το Σαββατοκύριακο 26-27 Μαΐου, στις όχθες της κοίτης του Τριποτάμου στη Βέροια απολαύσαμε τον θεαματικότερο αγώνα enduro, το πιο συναρπαστικό Extreme Enduro που έχει γίνει στην Ελλάδα!

Δύο χρόνια μετά την πρώτη διοργάνωση του 2016, επιστρέψαμε αποφασισμένοι να διοργανώσουμε ένα ακόμα Riv3r Enduro Crossing αντάξιο των προσδοκιών μας. Χρειάστηκε η δημιουργία ενός νέου Αθλητικού Συλλόγου (Μηχανοκίνητη Αθλητική Ομάδα) εναρμονισμένου πλήρως με την αθλητική νομοθεσία και σε συνεργασία με έναν ακόμα αθλητικό σύλλογο (Εκτός Δρόμου Ομάδα) να προχωρήσουμε όλες τις διαδικασίες αδειοδότησης, οργάνωσης και σχεδιασμού ενός μεγάλου εγχειρήματος. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε είχαμε πάρει την απόφασή μας:

Το Riv3r Enduro Crossing ήρθε για να μείνει!

Riv3r – είναι πλέον θεσμός, μια γιορτή για την αγωνιστική μοτοσυκλέτα που έδωσε την δυνατότητα ακόμα και στον χομπίστα αναβάτη να νοιώσει την χαρά να συμμετάσχει σε έναν διαφορετικό αγώνα όπου όλοι αγωνίζονται μέχρι τέλους, με μοναδικό σκοπό τον τερματισμό! Η διαδρομή του αγώνα έκρυβε εκπλήξεις και για τους 67 αναβάτες που ξεκίνησαν. Υπήρχαν 5 κατηγορίες αναβατών και μια Γενική κατηγορία νικητών όπου συμμετείχαν αναβάτες μόνο δύο κατηγοριών. Να τονίσουμε ότι η παρουσία 5 αναβατών από την Κύπρο μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους.

2 χρόνια προετοιμασίας, 95 εθελοντές, 20 χορηγοί, 67 αθλητές, 62 συναρπαστικά χιλιόμετρα, είχαν έναν δυνατό επίλογο με την τελετή απονομής – λήξης, όπου τα χαμόγελα ήταν μεγαλύτερα από τα μετάλλια και τα κύπελλα!

Αυτό ήταν το Riv3r 2018!

Η οργανωτική επιτροπή του Riv3r Enduro Crossing 2018 ευχαριστεί όλους τους αναβάτες και τις ομάδες τους που συμμετείχαν στον φετινό αγώνα και τους εύχεται καλή συνέχεια στους υπόλοιπους που θα συμμετάσχουν. Όλοι ανεξαιρέτως είναι νικητές για εμάς, όμως οφείλουμε να δώσουμε τα μεγαλύτερα συγχαρητήρια τους νικητές της Γενικής και των υπολοίπων κατηγοριών: Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο νικητής της Expert Class Δημήτρης Βαρσάμης με ΚΤΜ από τον ΣΜΟΚ που στον τελευταίο γύρο υπερσκέλισε το πλεονέκτημα του νικητή του προλόγου και ηγούμενου μέχρι τότε Ανδρέα Παραγιού με ΒΕΤΑ από την Μοτολέσχη Καβάλας. Ο Ανδρέας, κάνοντας ένα μοναχικό αγώνα μπροστά, κυριολεκτικά «πιάστηκε» στον ύπνο, καθώς δεν μπορούσε να υπολογίσει το τι γινόταν πίσω του! Στην 3η θέση στην Γενική κατάταξη τερμάτισε ο Δημήτρης Τσακατσώνης, ένας πολύ δυνατός οδηγός – παλιός πρωταθλητής- με ΚΤΜ από την ΛΕΜΟΘΕ. Οι 3 πρώτοι νικητές κέρδισαν και χρηματικά έπαθλα 500€, 300€, 100€!

4ος (και νικητής στην κατηγορία Trial) ήταν ο πολυπρωταθλητής Motocross και Trial Λευτέρης Καρέτσος με BETA από το ΕΔΟ, με 5ο τον επίσης οδηγό Trial Ισίδωρο Τσίκη με ΒΕΤΑ από την ΜΟΤΟΛΕΒ, που μάλιστα έκανε και το ταχύτερο 2ο πέρασμα! 6ος γενικής ολοκλήρωσε ο Μιχάλης Κόπανος με SHERCO από την ΕΔΙΛ και 7ος και τελευταίος από αυτούς που ολοκλήρωσαν τον αγώνα κάνοντας και τους 3 γύρους ήταν ο Λεωνίδας Λεοντιάδης με ΚΤΜ από τον Μ.Ο.Θ.

Στην XL κατηγορία, όπου συνεργάζονται 2 αναβάτες, νικητές ήταν οι Νίκος Παπαγιάννης και Ανδρέας Τσανασίδης από την ΛΕΜΟΒ με ΚΤΜ.

Στους Βετεράνους όπου ακολουθούσαν πιο εύκολη διαδρομή, και είχαν να κάνουν 2 γύρους, νικητής ήταν ο Χάρης Χριστόπουλος από την ΛΕΜΟΤ με ΚΤΜ, οριακά μπροστά από τον παλαίμαχο Απόστολο Μυρογιάννη από την ΕΔΙΛ με Husqvarna, ενώ την 3άδα συμπλήρωσε ο Κώστας Γκλιάτης από το ΕΔΟ με ΚΤΜ.

Τέλος στην ευκολότερη κατηγορία Hobby, ο μόνος που κατάφερε να ολοκληρώσει τους 2 ακόμη πιο απλοποιημένους γύρους, ήταν ο Ιωάννης Πασακαλίδης με ΚΤΜ από τον Μ.Ο.Θ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ