Ποτέ το παιδί μόνο στο αμάξι το καλοκαίρι

Η ελληνική αστυνομία στην προσπάθεια της να προστατέψει όλους εμάς τους γονείς, ανέβασε στην σελίδα της στο twitter μια πολύ ενδιαφέρουσα φωτογραφία που δεν πρέπει με τίποτα να αγνοήσουμε!

Τώρα το καλοκαίρι, το αυτοκίνητο μας λειτουργεί σαν θερμοκήπιο ανεβάζοντας απίστευτες θερμοκρασίες εντός της καμπίνας το καλοκαίρι και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνουμε το παιδί μόνο του μέσα, ακόμη και με ανοιχτά παράθυρα γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος θερμοπληξίας! Κάνεις λοιπόν δεν θα ήθελε να χάσει ο,τι πιο πολύτιμο έχει στη ζωή του, οπότε ας είμαστε προσεκτικοί.

Ποια συμπτώματα μαρτυρούν ότι το παιδί βρίσκεται σε κίνδυνο

Τα σημεία που δείχνουν ότι ένα παιδί έχει υπερθερμία ή θερμοπληξία είναι η έντονη ερυθρότητα, η αύξηση θερμότητας του, το υγρό ή ξηρό δέρμα, η απουσία εφίδρωσης, ο έντονος και γρήγορος σφυγμός, ή αντίθετα ο αδύνατος και αργός σφυγμός, οι αναγούλες και η περίεργη ή συγχυσμένη συμπεριφορά. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο προσπαθήστε να δροσίσετε το παιδί και καλέστε αμέσως τις υπηρεσίες επείγουσας ιατρικής περίθαλψης της περιοχής σας.

Τι να κάνετε αν δείτε παιδί μόνο του στο αυτοκίνητο

Εάν δείτε ένα παιδί μόνο του σε ένα αυτοκίνητο, μην το προσπεράσετε και σε καμία περίπτωση μην αδιαφορήσετε. Κοιτάξτε εάν οι γονείς του είναι εκεί κοντά και ειδοποιήστε τους, Αν όχι καλέστε την αστυνομία διότι η ζωή του παιδιού κινδυνεύει λόγω αύξησης της θερμότητας. Εάν διαπιστώσετε ότι το παιδί βρίσκεται σε υπερθερμία και κίνδυνο θερμοπληξίας, βγάλτε το έξω από το αυτοκίνητο αμέσως.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ