Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019

Ποιοι είμαστε

Νίκος Χριστόπουλος

Γεννημένος στις αρχές της δεκαετίας του ’80, στην τρυφερή ηλικία των 5 ετών, είχε ήδη «φάει» την σκόνη των «Jigger», Καλεμτζάκη και άλλων μεγάλων στις ειδικές διαδρομές της Χαλκιδικής και είχε βουλώσει τα αυτιά του στο πέρασμα των Νίνο και Σαλιάρη με τα πρωτότυπα τους στα Μετέωρα. Από τα 12 του χρόνια (!), με κάμερα στους ώμους κάθε Σαββατοκύριακο, καλύπτει τηλεοπτικά θέματα για την εκπομπή «Τροχοί στον αέρα» της TV Μακεδονία για περίπου 8 χρόνια. Εκπληρώνοντας τη στρατιωτική του θητεία, «μπλέκει στα δίχτυα» των εκδόσεων, αναλαμβάνοντας την έκδοση της Εφημερίδας GO, ολοκληρώνοντας ταυτόχρονα και τις σπουδές του στην Γραφιστική και το Marketing.
Παράλληλα με τις εκδόσεις, συνεχίζει την τηλεοπτική του δράση για εκπομπές όπως «Οδηγώντας στην Χαλκιδική» και «AutoMotoShow» μέχρι και το 2010, ενώ κάπου ενδιάμεσα αρθρογραφεί για το περιοδικό Primus, την εφημερίδα «Εβδομαδιαία», ενώ συντονίζει τα free press έντυπα «Parking» και «Συνοδηγός».
Πλέον με τις απαιτήσεις να έχουν αυξηθεί, είναι επικεντρωμένος στην οργάνωση και λειτουργία τόσο της Εφημερίδας GO, όσο και του www.gonews.gr.
Τρέφει μεγάλη αγάπη για ότι κινείται, κυρίως σε τέσσερις τροχούς, γι’ αυτό και προσπαθεί διακαώς να βρίσκεται όσο πιο κοντά γίνεται στις εξελίξεις της αυτοκίνησης.
Είναι μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου και του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα».

Κώστας Χριστόπουλος

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ένα πρωινό ξεκίνησε από χόμπι ραδιοφωνική εκπομπή σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης. Κάπου εκεί γεννήθηκε και η ιδέα έκδοσης της εφημερίδας GO για τους αγώνες αυτοκινήτου της Β.Ελλάδος -αρχικά- για να προσφέρει στους αγωνιζόμενους, αυτό που δεν είχε εκείνος στην αγωνιστική του καριέρα. Την προβολή που αξίζει στον καθένα ερασιτέχνη οδηγό αγώνων. Η εξέλιξη δεν άργησε να έρθει και πολύ σύντομα κατέληξε στο «κανάλι 1- FM 98» όπου συνέδεσε το όνομα του με την μακροβιότερη εκπομπή επιστροφής των εκδρομέων στον «αέρα» της Θεσσαλονίκης κάθε καλοκαίρι. Η πρόταση για εκπομπή αυτοκινήτου στην TV Μακεδονία του ίδιου ομίλου, που ακολούθησε είχε σαν αποτέλεσμα η εκπομπή «Τροχοί στον αέρα» να μεταδίδεται για περίπου 8 χρόνια κάθε εβδομάδα πανελλαδικά. Η πορεία στις τηλεοπτικές εκπομπές συνεχίστηκε με τηλεοπτικές παραγωγές που μετέδιδαν οι μεγαλύτεροι περιφερειακοί σταθμοί της χώρας μέχρι και το 2012.
Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες στον χώρο των Μ.Μ.Ε. του αυτοκινήτου και έχοντας στην πλάτη του αμέτρητους αγώνες ως οδηγός, συνοδηγός, κριτής, χρονομέτρης, οργανωτής, μέλος του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων, πλέον προσφέρει τις πολύτιμες γνώσεις του ως Σύμβουλος Έκδοσης στην Εφημερίδα GO, ενώ δεν χάνει ευκαιρία να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι ότι καινούργιου παρουσιάζει η Παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία!

Γιώργος Παπαδόπουλος

Ζει στη Θεσσαλονίκη, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Γεννήθηκε το 1965, το 1970 έφυγε στη Γερμανία όπου και μεγάλωσε. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα του δόθηκε η ευκαιρία να φωτογραφίσει ένα Seat Ibiza για λογαριασμό του περιοδικού αυτοκινήτου Auto Moto. Τότε η αγάπη για το αυτοκίνητο και αυτή για την φωτογραφία έγιναν ένα και στην συνέχεια επάγγελμα. Συνεργάστηκε με το περιοδικό Auto Moto έως και το 1994. Από τότε εργάζεται ανελλιπώς ως φωτογράφος με αντικείμενο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό (αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα και καρτ), παρουσιάσεις και δοκιμές αυτοκινήτων-μοτοσικλετών, πορτρέτα ανθρώπων από τον χώρο της μουσικής και του αθλητισμού, xstream sports, ταξίδια κτλ. Στα χρόνια αυτά συνεργάστηκε με περιοδικά του ειδικού τύπου όπως «4Τροχοί», «2Τροχοί», «Γεύση», «Ταξιδεύοντας», «Πτήση & Διάστημα», «Ήχος & HiFi».

Συνεργάστηκε με το ένθετο περιοδικό αυτοκινήτου «40ος Παράλληλος» και το «Επιτροχώ». Ξεκίνησε να αρθρογραφεί το 2002 για λογαριασμό των Τεχνικών Εκδόσεων και συγκεκριμένα για την ιστοσελίδα rally.gr (μηχανοκίνητο αθλητισμό), συνεχίζοντας να το πράττει έως και σήμερα για τις ιστοσελίδες 4troxoi.gr, και gonews.gr. Συνεργάστηκε για 15 συνεχή χρονιές με το γραφείο τύπου του Ράλλυ Ακρόπολις και από το 2010 λειτουργει το γραφείο τύπου του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Δοκιμές

Δοκιμή: Seat Arona 1.0 115 ps

Το νέο SEAT Arona είναι το δεύτερο μοντέλο μετά το Ibiza που κατασκευάζεται με την χρήση της πλατφόρμας MQB Α0 και αποτελεί ένα μάθημα...

Δοκιμή: Kia Stonic 1,0 T-GDI 120PS