Η Michelin μειώνει κατά πολύ τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου

Η Michelin δεσμεύεται να μειώσει τις απόλυτες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου

Οι στόχοι της Michelin για την μείωση των εκπομπών CO2 εγκρίθηκαν από το SBTi,  έναν κορυφαίο ανεξάρτητο συνεργατικό οργανισμό. Η επιτυχία της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή COP21, εξαρτάται όχι μόνο από τη δέσμευση των κρατών μελών, αλλά και από τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και του ιδιωτικού τομέα στη συλλογική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG).

Για το λόγο αυτό, ο Όμιλος Michelin με δική του πρωτοβουλία, υπέβαλε για έγκριση στο SBTi τους στόχους του για τη μείωση των εκπομπών CO2.

Η έγκριση αυτή, επιβεβαιώνει την περιβαλλοντική στρατηγική της Michelin και ανοίγει το δρόμο για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών των Scope 1 και 2 σε όλες τις μονάδες της εταιρείας, έως το 2050.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Honda e

Το Honda e Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021

0
Το Honda e, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Honda για την Ευρώπη, ανακηρύχθηκε ‘Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021’ στο θεσμό ‘Car of the Year’...

TPMS – Νέα τεχνολογία real time ελέγχου της πίεσης των ελαστικών

0
Η οδηγική ασφάλεια και η άνεση σχετίζονται άμεσα με τα ελαστικά μας. Αν αυτά είναι σε κακή κατάσταση, τότε είναι θέμα χρόνου, να μας...

Νέα Ninja ZX-10R και Ninja ZX-10RR για το 2021

0
Αντικατοπτρίζοντας τη μεθοδική προσέγγιση ανάπτυξης των Ninja από την Kawasaki Racing Team, το εργοστάσιο Kawasaki έχει εμβαθύνει στον πυρήνα των Ninja ZX-10R και Ninja...

Η Michelin δεσμεύεται να μειώσει τις απόλυτες
εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (Scope 1 και 2)
κατά 38% έως το 2030, σε σύγκριση με το έτος
αναφοράς 2010*.

Επίσης, δεσμεύεται να μειώσει τις απόλυτες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (Scope 3), από δραστηριότητες που σχετίζονται με τα  καύσιμα και  την ενέργεια, καθώς και τη διαχείριση του τέλους της ζωής των προϊόντων της που έχουν πουληθεί κατά 15% έως το 2030, σε σύγκριση με το  έτος αναφοράς 2018.

Επιπλέον, η Michelin δεσμεύεται ότι θα έχει θέσει στο 70% των προμηθευτών της επιστημονικούς στόχους για τις εκπομπές από τα υλικά και τις υπηρεσίες που προμηθεύεται,  έως το 2024.

Οι εκπομπές του Scope 1 παράγονται από πηγές που ανήκουν ή ελέγχονται από την εταιρεία, ενώ οι εκπομπές του Scope 2 προκύπτουν από την παραγωγή ενέργειας που αγοράζεται και καταναλώνεται από την εταιρεία.

Το Scope 3 καλύπτει εκπομπές που προκύπτουν από τις δραστηριότητες της εταιρείας, αλλά δημιουργούνται από πηγές που δεν ανήκουν ή δεν ελέγχονται από την εταιρεία.

 

 

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του GoNews στο Google News