Αμπιτεμπούλ: “Χρειαζόμαστε έναν οδηγό που να κατανοεί το project της Ρενό”

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο θα αποχωρήσει από την Ρενό για την ΜακΛάρεν την επόμενη σεζόν, με την γαλλική ομάδα να αναφέρει ότι συζητάει με μεγάλα ονόματα.

Στην συνέντευξη τύπου της Παρασκευής, το “αφεντικό” της Ρενό Σιρίλ Αμπιτεμπούλ δήλωσε στο motorsportweek.com ότι: “Χρειαζόμαστε ένα οδηγό για κάθε αυτοκίνητο. Χρειαζόμαστε έναν γρήγορο οδηγό, χρειαζόμαστε ένα ταλαντούχο οδηγό και χρειαζόμαστε ένα οδηγό, ο οποίος να μπορεί να κατανοήσει το project της Ρενό. Είμαστε πολύ ξεκάθαροι για την φύση της ομάδας μας, είμαστε μοναδική ομάδα”.

F1 2020, Renault F1 2020, Cyril Abiteboul, Daniel Ricciardo news ...

Ο 42χρονος Γάλλος συνέχισε λέγοντας ότι: ” Χρειαζόμαστε κάποιον ικανό που να τα καταλαβαίνει όλα αυτά και να καταλαβαίνει την αξία της δουλειάς μας, την προσπάθεια και την ηθική που βάζουμε σε αυτό. Δεν λέω ότι ο Ντάνιελ (Ρικιάρντο) δεν τα καταλαβαίνει αυτά – δεν εννοώ καθόλου αυτό, μιλάω για το μέλλον.

Μιλάμε με μερικά ονόματα, κάποια μεγαλύτερα (ονόματα), κάποια λιγότερο γνωστά ονόματα, θα πάρουμε τον χρόνο μας και θα κάνουμε σαφές ότι υπάρχει μια καλή ευθυγράμμιση μεταξύ του τι είμαστε και τι θέλει κάποιος οδηγός να πάρει από μια ομάδα όπως η δική μας”.

Οι Κριστιάν Λούντγκαρντ και Γκουανιού Ζου του Renault Academy θα παλέψουν για μια θέση στην F1, ενώ υπάρχει φημολογία σχετικά με τους Φερνάντο Αλόνσο, Βάλτερι Μπότας και Σεμπάστιαν Φέτελ.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης