Επική νίκη για τη Ducati και το Χόρχε Λορένθο στην Αυστρία

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Χόρχε Λορένθο, μετά από εκπληκτική εμφάνιση έφερε τη Ducati του στην πρώτη θέση του Grand Prix της Αυστρίας, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση του βάθρου. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για τη Ducati στην Αυστρία, με τους Ιαννόνε και Ντοβιτσιόζο να έχουν κερδίσει για την ομάδα από το Borgo Panigale το 2016 και 2017, αντίστοιχα.

Ήδη από τους πρώτους γύρους φάνηκε ότι ο αγώνας θα είναι μια μονομαχία ανάμεσα στους δύο αναβάτες της Ducati, Χόρχε Λορένθο και Αντρέα Ντοβιτσιόζο και το Μάρκ Μάρκεθ, αναβάτη της Honda. Στα μισά περίπου του αγώνα οι Λορένθο και Μάρκεθ δημιούργησαν μια μικρή αλλά εμφανή διαφορά από το «Ντόβι», δείχνοντας ότι εκτός απροόπτου η νίκη θα είναι δική τους υπόθεση.

Η επική μάχη που εξελίχθηκε ανάμεσα στους δύο αναβάτες στους τέσσερις τελευταίους γύρους, σίγουρα αποζημίωσε τους φίλους του MotoGP. Λορένθο και Μάρκεθ εναλάσσονταν στην πρώτη θέση, χωρίς κανείς από τους δύο να μπορεί να εξασφαλίσει ένα σημαντικό προβάδισμα. Τελικά, με δεδομένη την άψογη, αλάνθαστη εμφάνιση και από τους δύο αναβάτες, η υπεροχή της Ducati σε τελική ταχύτητα έστω και κατά ελάχιστα χιλιόμετρα, στάθηκε ικανή να δώσει το κάτι παραπάνω που χρειαζόταν ο Λορένθο. Αυτό το κάτι παραπάνω ήταν μεν λιγότερο από δύο δέκατα του δευτερολέπτου, όση η διαφορά ανάμεσα στους δύο αναβάτες – 39΄40.688 για το Λορένθο, 39΄40.818 για το Μάρκεθ,  αρκετό δε για να κάνει τη διιαφορά, με το Λορένθο να περνά περιχαρής πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού τόσο στα μέλη της ομάδας όσο και στους χιλιάδες φίλους της μάρκας, εντός και εκτός της πίστας της Αυστρίας.

Με τη νίκη του αυτή ο Λορένθο προωθήθηκε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης στους αναβάτες με 130 βαθμούς, ενώ ο Ντοβιτσιόζο βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πίσω του. Επόμενος αγώνας το βρεταννικό GP, 24-26 Αυγούστου.