Η Λ.Α.Μ.Σ. με δικό της αθλητή στο φετινό Ράλι Ντακάρ

Κοινοποίησε το άρθρο

Αυτά τα Χριστούγεννα ο Αϊ Βασίλης ήρθε με ένα μεγάλο δώρο για την Λ.Α.Μ.Σ. μιας και ο επιτυχημένος αναβάτης σε αγώνες Rally Raid  Ondřej Klymčiw αποφάσισε να ενταχθεί στους αθλητές της Λ.Α.Μ.Σ. πριν την συμμετοχή του στο επετειακό Ράλι Ντακάρ 2018 όπου θα αγωνισθεί με το νούμερο 22.

Λίγα λόγια και ένα μίνι βιογραφικό για την πορεία του στους αγώνες αυτού του είδους:

Η ζωή του ήταν πάντα στενά συνδεδεμένη με τις μοτοσυκλέτες, αλλά μόλις πριν από μερικά χρόνια άρχισε να ασχολείται με τους αγώνες rally raid.Μετά από αγωνιστικά πολλά τσεχικά ερασιτεχνικά ράλι, άρχισε να αγωνίζεται στους διεθνείς και το έκανε με πολύ καλά αποτελέσματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, στις αρχές του 2014, προσπάθησε την τύχη του και ζήτησε την πιο σκληρή κούρσα στον κόσμο – το Ράλι Ντακάρ 2015, το οποίο διεξάγεται σε αρκετές χώρες της Νότιας Αμερικής. Αφού έλαβε την επιστολή αποδοχής, η ζωή του άρχισε να κυριαρχείται από σκληρή προπόνηση και αφοσίωση. Αλλά άξιζε! Ο Ondřej τελείωσε στην 20η θέση, ήταν ο καλύτερος από όλους τους Τσέχους αναβάτες, απέκτησε την τιμή του καλύτερου newbie του αγώνα και της 8ης θέσης μεταξύ ερασιτεχνών αναβατών.

Συνέχισε με την επιτυχημένη καριέρα του το 2015 σε αρκετούς αγώνες συμπεριλαμβανομένου και του παγκόσμιου πρωταθλήματος. (Serres Rally 2015 – 1st place, Sardegna Rally Race 2015 – 20th place, Merzouga Rally 2015 – 8th place). Ωστόσο, το αποκορύφωμα της σεζόν ήταν και πάλι το Ράλι Ντακάρ. Ο Ondřej έφυγε για το ράλι γεμάτος δύναμη και κίνητρο. Δυστυχώς, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον πολλά υποσχόμενο αγώνα  λόγω μιας σοβαρής πτώσης κατά τη διάρκεια της 10ης ημέρας, όταν έσπασε την άρθρωση του ισχίου.

Παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις, ανέκτησε πολύ γρήγορα και κατάφερε να ξεκινήσει σταδιακά την προπόνηση. Χάρη στη θέληση και αποφασιστικότητα του, αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό  τον Αύγουστο, στο Serres Rally 2016, όπου τελείωσε σε μια φανταστική 2η θέση. Μια άλλη δοκιμή ήρθε με τον αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος Rally Oilibya Μαρόκο 2016. Στον υψηλότερο ανταγωνισμό, έφερε στο σπίτι μια αξιοσέβαστη 13η θέση και τη διαβεβαίωση ότι μπορεί να ανταγωνιστεί.

Η προετοιμασία του και η δυνατότητα συμμετοχής σε άλλους αγώνες επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τον τραυματισμό, αλλά ευτυχώς δεν επηρέασε την επιθυμία του να αγωνιστεί και να προωθήσει τα όριά του. Έτσι ακολουθήθηκε και άλλη προπόνηση στην Ελλάδα και την Ιταλία για να αντισταθμίσουν τους χαμένους μήνες προετοιμασίας και να προετοιμαστούν για την κορυφή της σεζόν – το Dakar 2017.

Το Ντακάρ αναμενόταν πολύ νευρικό και υπήρξε μεγάλη πίεση στον Ondřej. Αν η σύντομη προπόνηση ήταν επαρκής; Θα μπορούσε το τραυματισμένο σώμα να τερματίσει τον αγώνα; – Όλες αυτές οι ερωτήσεις είχαν αφαιρεθεί από ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα. Ο Ondřej τελείωσε στην 11η θέση, με ελάχιστη απώλεια λίγων δευτερολέπτων στη 10η θέση. Έχει αποδείξει ξανά στους οπαδούς καθώς και στους συνεργάτες του ποια είναι η μεγαλύτερη δύναμη του. Το Dakar 2017 έχει επίσης θεωρηθεί από πολλούς αναβάτες και μέλη της ομάδας ως το χειρότερο Ντακάρ ποτέ. Πολλοί αναβάτες  δεν μπόρεσαν να τερματίσουν. Αλλά αυτό είναι το Ντακάρ – απρόβλεπτο, σκληρό και δύσκολο!

Τα αποτελέσματα

2013

–         Touareg Rally – 7th place

 

2014

–         Hellas Rally – 2nd place

–         Albania Rally- 2nd place

 

2015

–         Dakar 2015- 20th place overall, 8th place among newbies

–         Serres Rally 2015- 1st place

–         Sardinia Rally- 20th place

–         MerzougaRally  2015 – 8th place

 

2016

–         Dakar 2016- abandoned at 10th stage

–         Serres Rally 2016- 2nd place

–         RallyOilibya Morocco 2016- 13th place

2017

–         Dakar 2017- 11th place

Ο Ondřej Klymčiw γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1985 στην Pardubice και ζει στο Řečanynad Labem με τη σύζυγό του και τους δύο γιους, Και το 2017 πλέoν στις Σέρρες .

Κείμενο Κράλλης Θεόδωρος