Η Honda CB500X ωριμάζει και αποκτά πιο έντονο στυλ off-road

Κοινοποίησε το άρθρο

Η CB500X – που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2013 μαζί με τη ‘γυμνή’ CB500F και τη CBR500R με το ολόσωμο φέρινγκ – φέρνει ένα crossover adventure στυλ στην τριμελή οικογένεια απολαυστικών δικύλινδρων μοτοσυκλετών Honda μεσαίας κατηγορίας. Χωρίς φανφάρες, κάνει αθόρυβα τη δουλειά της, ενώ είναι εξαιρετικά ικανή και ευπροσάρμοστη στις επιθυμίες του ιδιοκτήτη.

 

 

Η πρακτικότητα της CB500X βασίζεται σε μια έντιμη εξίσωση – ένας ζωηρός, αποδοτικός δικύλινδρος κινητήρας που αποδίδει πλούσια ροπή και ισχύ από τις χαμηλές στροφές (και επιταχύνει δυναμικά μέχρι την κόκκινη περιοχή του στροφόμετρου) – και ένα πλαίσιο που χαρίζει εξαιρετική οδηγική άνεση στην πόλη αλλά και στον αυτοκινητόδρομο.

Στην ελληνική αγορά η νέα CB500X είναι διαθέσιμη μέσα από το Δίκτυο των Επισήμων Εμπόρων της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. , Επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας Honda Moto στην Ελλάδα στην τιμή των 7,200€.

Πολυτάλαντη, κινείται άνετα σε μικρές καθημερινές διαδρομές πόλης, αλλά και στις εκδρομές του Σαββατοκύριακου. Η μεγάλη διαδρομή των αναρτήσεων εξομαλύνει τις ανωμαλίες, ενώ το φαρδύ τιμόνι και η όρθια θέση οδήγησης προσφέρουν άνεση και ορατότητα στον αναβάτη. Με άλλα λόγια, η CB500X είναι πραγματικό all-rounder από κάθε άποψη.

Το 2016, στην πρώτη αναβάθμιση, η CB500X απέκτησε μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου, αυξημένη προστασία από τον αέρα και ψηλότερη ζελατίνα. Επίσης, απέκτησε φώτα LED, ρυθμιζόμενη προ-φόρτιση πιρουνιού και ρυθμιζόμενη μανέτα φρένου.

Το 2019, επεφύλασσε μία σημαντική εξέλιξη για την CB500X. Πιο προηγμένο adventure στυλ, που υπογραμμίζει και επιβεβαιώνει τη μοναδικότητά της. Αν και οι βελτιωμένες επιδόσεις του κινητήρα και οι αναβαθμίσεις πλαισίου εξασφαλίζουν τη διατήρηση του πολυδιάστατου χαρακτήρα της, ο παράγοντας  ‘X’  έχει ενισχυθεί αισθητά.

Από μοτοσυκλέτα για καθημερινές διαδρομές στην πόλη μέχρι τις περιπέτειες του Σαββατοκύριακου – η 2019 CB500X είναι έτοιμη για όλα. Το στυλ της για το 2019 γίνεται πιο αιχμηρό – με πιο έντονο το adventure στοιχείο και επιρροές από την Africa Twin, στο οποίο προστίθεται η μεγαλύτερη διαδρομή της ανάρτησης, το μονό αμορτισέρ υψηλών προδιαγραφών, η βελτιωμένη εργονομία και ο εμπρός τροχός 19 ιντσών.

Και ενώ ο κινητήρας της CB500X διατηρεί τα 35kW που απαιτούνται για κατόχους άδειας A2, αποδίδει τώρα 4% περισσότερη ισχύ και ροπή μεταξύ 3-7.000rpm, χάρη στις αναβαθμίσεις στην εισαγωγή, την εξαγωγή και το χρονισμό των βαλβίδων. Το νέο τελικό εξάτμισης με δύο απολήξεις βγάζει ένα βελτιωμένο, μπάσο ήχο, ενώ ο κινητήρας συνεργάζεται με ένα μονόδρομο συμπλέκτη assist/slipper.

Νέα όργανα LCD περιλαμβάνουν μία νέα λειτουργία Shift Up και Gear Position ενώ οι ενδείξεις είναι τώρα LED, σε αρμονία με τον υπόλοιπο φωτισμό.