Μονόλογος Honda στον 1ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας

Κοινοποίησε το άρθρο

Απόλυτη ήταν η επικράτηση των αναβατών που υποστηρίζει η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. Επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας της Honda στον 1ο αγώνα του πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, που πραγματοποιήθηκε στην πίστα των Μεγάρων, με τον Φώτη Τσαλίκη (Honda CBR1000RR) να κερδίζει την κατηγορία Superbikes και τον Δημήτρη Καρακώστα (Honda CBR600RR) να κερδίζει την κατηγορία Supersports.

 

Ο 1ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2018 σημαδεύτηκε από τον μικρό αριθμό συμμετοχών που δεν ξεπέρασαν τις 43 σε όλες τις κατηγορίες αλλά και το μεγάλο αριθμό θεατών που βρέθηκαν στην πίστα των Μεγάρων για να δουν από κοντά τις «κόντρες» των αναβατών, ενώ ο επόμενος αγώνας του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένος  για τις 28-29 Απριλίου 2018 στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.

 Στη μεγάλη κατηγορία, Superbikes ο Φώτης Τσαλίκης οδηγώντας μία CBR1000RR, έχοντας κάνει 5ο χρόνο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του Σαββάτου, στην εκκίνηση του αγώνα βρέθηκε στη 2η θέση βρέθηκε  ενώ στο 18ο γύρο μετά την πτώση του Σάκη Συνιώρη πέρασε στην 1η θέση, μία θέση που κράτησε μέχρι της πτώση της καρό σημαίας.

Ο αναβάτης της CBR1000RR Φώτης Τσαλίκης στον τερματισμό δήλωσε: «Προσπάθησα από την αρχή να μείνω κοντά στο Συνιώρη με στόχο να τον πιέσω στους τελευταίους γύρους του αγώνα. Η πτώση του στο 18ο γύρο μου έδωσε τη δυνατότητα να ανέβω στην πρώτη θέση και να τη διατηρήσω μέχρι τον 28ο γύρο με την πτώση της καρό σημαίας. Το αποτέλεσμα αυτό είναι καρπός τόσο της καλή μου προετοιμασίας όσον αφορά τις προπονήσεις μου, όσο και στη σωστή προετοιμασία της μοτοσυκλέτας μου στην οποία έχουμε χρησιμοποιήσει traction control, γεγονός που μου έδωσε τη  δυνατότητα να εκμεταλλευτώ στο έπακρο την ιπποδύναμη της».

Στη κατηγορία Supersports ο Δημήτρης Καρακώστας οδηγώντας μία CBR600RR έδειξε τις προθέσεις του από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του Σαββάτου, όπου πραγματοποίησε τον ταχύτερο γύρο. Ακολουθώντας έναν αγώνα τακτικής μετά τον 4ο γύρο ανέβασε ρυθμό και πέρασε στην 1η θέση της γενικής κατάταξης, μία θέση που διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ο Δημήτρης Καρακώστας, Honda CBR600RR, δήλωσε μετά την απονομή των επάθλων: «είμαι πολύ χαρούμενος από την πραγματοποίηση της πρώτης νίκη μου από τον 1ο κιόλας αγώνα της χρονιάς στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία Supersport. Νιώθω τυχερός αφού κατάφερα και ξεπέρασε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ατύχημα που είχα κατά τη διάρκεια της προπόνησης μου πριν από 50 ημέρες. Στόχος μου για το 2018 είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα της κατηγορίας Supersport. Σε αυτό το σημείο αξίζει να ευχαριστήσω την ομάδα των μηχανικών της ομάδος μου, η οποία με επικεφαλής το Γιώργο Καρακώστα είναι υπεύθυνη για την πολύ καλή προετοιμασία της μοτοσυκλέτας μου και τις πολύτιμές συμβουλές τους. ”