Ο Ντόβι έχασε την 1η θέση για μόλις 115 εκατοστά του δευτερολέπτου

Κοινοποίησε το άρθρο

Για 5η συνεχόμενη φορά την εφετινή χρονιά ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο και η Ducati βρέθηκαν στο βάθρο των νικητών του MotoGP! Αυτή τη φορά ήταν το παρθενικό Grand Prix της Ταϊλάνδης, στην πίστα του Μπουριράμ, σε έναν αγώνα που παρακολούθησαν – μόνο την Κυριακή – περισσότεροι από 100.000 θεατές. Ο αγώνας ήταν μία συνεχής παρτίδα στρατηγικής, καθώς η έλλειψη εμπειρίας στην πίστα έκανε παράτολμη την όποια πρόβλεψη για τη συμπεριφορά των ελαστικών σε βάθος χρόνου. Ο Ντοβιτσιόζο εκκίνησε από την πρώτη σειρά και οδήγησε τον αγώνα για μεγάλο διάστημα. Ο ρυθμός ήταν μάλλον συγκρατημένος μέχρι και 6 γύρους πριν το τέλος, όταν ξεκίνησαν απανωτές προσπεράσεις ανάμεσα στους Ντοβιτσιόζο και Μάρκεθ, που κράτησαν μέχρι και την τελευταία στροφή. Τελικός νικητής ο Ισπανός, με μία από τις πλέον ελάχιστες διαφορές που έχουν σημειωθεί στο εφετινό καλεντάρι.

Ο Χόρχε Λορένθο, ο έτερος αναβάτης της Ducati, είχε μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή όσο και επώδυνη πτώση στα δοκιμαστικά της 1ης μέρας, που του άφησε ενθύμιο αρκετούς μώλωπες και εκδορές. Ως αποτέλεσμα, αποφασίστηκε η προληπτική αποχή του από τον αγώνα της Κυριακής.

Με τη 2η θέση που κατέκτησε ο Ντοβιτσιόζο εδραιώθηκε στη 2η θέση της γενικής κατάταξης του παγκόσμιου πρωταθλήματος στους αναβάτες με 194 βαθμούς, πίσω από το Μάρκεθ που προηγείται με 271 ενώ ο Λορένθο με τους 130 πέρασε στην 5η. Στους κατασκευαστές, η Ducati παρέμεινε στη 2η θέση του παγκόσμιου πρωταθλήματος με 273 βαθμούς.

Επόμενος αγώνας του MotoGP το Grand Prix της Ιαπωνίας, 19-21 Οκτωβρίου.