Ο Jorge Lorenzo λέει το μεγάλο «αντίο»

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Jorge Lorenzo ολοκλήρωσε με τον αγώνα στη Βαλένθια μία απίστευτη καριέρα 18 ετών στα Grand Prix βοηθώντας την Repsol Honda να κατακτήσει το Triple Crown, την ώρα που ο Marc Marquez πήρε μία ακόμα επιβλητική νίκη.

Ύστερα από 297 εκκινήσεις σε Grand Prix, ο Jorge Lorenzo ολοκλήρωσε τη θρυλική καριέρα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP με τον καλύτερο τερματισμό του φέτος μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του.  Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αποχαιρέτησε τα Grand Prix μπροστά στους Ισπανούς οπαδούς του τερματίζοντας στην 13η θέση. Με 68 νίκες, 152 τερματισμούς στο βάθρο και 69 pole positions, ο Jorge Lorenzo αποχωρεί έχοντας στο ενεργητικό του εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία στην ιστορία των Grand Prix.

Jorge Lorenzo

“Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα. Στη σχάρα εκκίνησης είχα μια αρκετά διαφορετική αίσθηση σε σχέση με όλους τους άλλους αγώνες μου και σίγουρα στους πρώτους γύρους ήμουν πιο προσεκτικός από άλλους αγώνες γιατί οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες και γιατί ήθελα να ολοκληρώσω τον τελευταίο μου αγώνα. Εστίασα κυρίως στον εαυτό μου στον αγώνα και είμαι ικανοποιημένος έχοντας συγκεντρώσει μερικούς βαθμούς στο τέλος. Είναι υπέροχο που βοήθησα την Repsol Honda το Πρωτάθλημα Ομάδων ύστερα από μια απίστευτη χρονιά από τον Marc. Θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους στη Honda καθώς μου συμπεριφέρθηκαν με σεβασμό και επαγγελματισμό. Τους εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον.”