Ο Marc Marquez γιορτάζει το 100ο του MotoGP

Κοινοποίησε το άρθρο

Από το τρίτο σκαλί του βάθρου στο GP της Τσεχίας γιόρτασε ο Marc Marquez τον 100ο αγώνα του στην κατηγορία MotoGP, ένα ορόσημο που είναι ενδεικτικό των εντυπωσιακών στατιστικών της σχετικά βραχύχρονης καριέρας του στην κορυφαία κατηγορία.

Ο νεαρός Ισπανός ανέβηκε για 71η φορά στο βάθρο (71%) και αυτό ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορούσε να φέρει χθες. Ο Marquez ήταν στο γκρουπ των πρώτων μαζί με το Lorenzo και τον τελικό νικητή Dovizioso μέχρι τον τελευταίο γύρο και αρκέστηκε τελικά στην 3η θέση. Ταυτόχρονα κατάφερε να διευρύνει τη διαφορά του από το δεύτερο στο πρωτάθλημα σε μία πίστα στην οποία δεν αισθανόταν ιδιαίτερα άνετα. Ενώ πήγε στην Τσεχία με διαφορά 46 βαθμών από το Valentino Rossi, έφυγε με διαφορά συν 49 βαθμών.

Τα υπόλοιπα στατιστικά στοιχεία του Marquez σ’ αυτό το ιδιαίτερο 100ο του MotoGP είναι 40 νίκες (40%), 68 pole position (68%) και 42 ταχύτεροι γύροι στον αγώνα (42%).

Ο Dani Pedrosa, ο οποίος εκκινούσε από τη 10η θέση, δυσκολεύτηκε για άλλη μια φορά στις εξόδους των στροφών και μόνο στο τέλος του αγώνα κατάφερε να κερδίσει δύο θέσεις και να περάσει τη γραμμή του τερματισμού στην όγδοη θέση.

Σήμερα, η ομάδα της Repsol Honda θα παραμείνει στο Brno για δοκιμές πριν ταξιδέψει στην Αυστρία για τον αγώνα της επόμενης Κυριακής στην πίστα Red Bull Ring, στην πόλη Österreich.

Marc Marquez

«Ο στόχος μας αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν να μεγαλώσουμε τη διαφορά μας στην κατάταξη και τον πετύχαμε. Ήρθαμε εδώ με διαφορά 46 βαθμών και φεύγουμε με 49, το οποίο είναι πολύ καλό. Από το Σάββατο περίμενα ότι οι Lorenzo και Dovizioso, ίσως και ο Valentino, θα ήταν οι πιο δυνατοί αντίπαλοι και όλοι τους ήταν εκεί σήμερα. Ήμουν προετοιμασμένος κι εγώ για να δώσω μάχες, όμως ειλικρινά ήταν δύσκολο να τις κερδίσω απέναντι στους δύο αναβάτες της Ducati, καθώς είχαν πολύ καλή επιτάχυνση και σταθερότητα στο φρενάρισμα. Προσπάθησα αλλά δεν ήταν δυνατό, οπότε πήραμε αυτή την τρίτη θέση που είναι θετικό αποτέλεσμα. Σήμερα έκανα τον 100ο μου αγώνα στην κατηγορία MotoGP και εκμεταλλεύτηκα όλη την εμπειρία που έχω αποκομίσει. Αν ήταν ο δεύτερος ή ο τρίτος αγώνας μου, πιθανόν να πάλευα για τη νίκη και ή θα την έπαιρνα ή θα έπεφτα. Όμως ήταν ο 100ός μου αγώνας και οδήγησα σοφά. Η τρίτη θέση μπορεί να είναι το χειρότερό μου αποτέλεσμα φέτος με τερματισμό, όμως είμαι χαρούμενος διότι τερματίσαμε πολύ κοντά στους πρώτους σε μία πίστα στην οποία συνήθως δυσκολευόμαστε. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου καθώς ακολουθούν καλύτερες πίστες για εμάς».