Ο Marquez διευρύνει τη διαφορά του στη βαθμολογία

Κοινοποίησε το άρθρο

Στο ηλιόλουστο Red Bull Ring, ο Marc Marquez κατέκτησε μία παλικαρίσια δεύτερη θέση και ανέβηκε στο βάθρο μαζί με το νικητή Jorge Lorenzo και τον τρίτο Andrea Dovizioso.

Ο Marc τελικά έχασε τη νίκη μόνο για 130 χιλιοστά του δευτερολέπτου και σίγουρα όχι χωρίς να προσπαθήσει. Αφού προηγήθηκε στον αγώνα από το δεύτερο γύρο, προσπάθησε να δημιουργήσει μία διαφορά μπροστά, όμως οι Lorenzo και Dovizioso τον κυνήγησαν από κοντά κατά το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Η μάχη ήταν αναπόφευκτη.

Και η μάχη ξεκίνησε στο 19ο γύρο και κράτησε τους 92.955 θεατές σε αγωνία μέχρι τον τελευταίο γύρο. Και στο τέλος, στη μάχη έμειναν μόνο οι δύο Ισπανοί, καθώς ο Dovizioso είχε μείνει λίγο πίσω.

Παρότι ο Marc δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη για άλλη μία φορά στο Red Bull Ring, φεύγει από την αυστριακή πίστα με διευρυμένη τη διαφορά του στη βαθμολογία (+59 βαθμούς από το Valentino Rossi) αλλά και με την ικανοποίηση που πάντα αισθάνεται όταν τα έχει δώσει όλα σε μία μάχη μέσα στον αγώνα.

Ο Dani Pedrosa έκανε επίσης κάποια καλά προσπεράσματα σήμερα που του επέτρεψαν να περάσει τη γραμμή του τερματισμού στην έβδομη θέση παρά μία αστοχία αμέσως μετά την εκκίνηση που τον έριξε από την ένατη στη 14η θέση στο τέλος του πρώτου γύρου.

Η ομάδα της Repsol Honda προηγείται πλέον στην κατάταξη, η Honda στην κατάταξη κατασκευαστών και ο Marc Marquez στην κατάταξη αναβατών.