Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro: Ωρωπός

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο 2ος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro έγινε στον Ωρωπό, από το Αθλητικό Σωματείο Εκτός Δρόμου Ομάδα (Off Road Team) σε συνεργασία με την Αθλητική Λέσχη Μοτοσυκλέτας Ωρωπού.

Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα τόσο αγωνιστικά, όσο και οργανωτικά, που στέφθηκε όμως με επιτυχία και θα μείνει στη μνήμη μας για τις αρκετές του καινοτομίες (Όπως το GPS Tracking που απέδωσε πολύ χρήσιμα στοιχεία για τους αγώνες αυτής της μορφής).

Σε ένα παραθαλάσσιο χώρο μέσα στον Ωρωπό, στήθηκε το κέντρο του αγώνα με τα paddocks, την γραμματεία αλλά και την θεαματική Cross Ειδική διαδρομή η οποία είχε συνεχή ροή και θέαμα!

38 αναβάτες συμμετείχαν για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σάββατο και Κυριακή, οδηγώντας 3 κύκλους, ενώ άλλοι 98 ολοκλήρωσαν 2 κύκλους για τον 1ο Αγώνα για το Πρωτάθλημα Νότιας Ελλάδας που έγινε την Κυριακή.

Ο κύκλος των 60 χιλιομέτρων και τα 2 τμήματα της απλής διαδρομής που τον αποτελούσαν ήταν αρκετά «σκληρά» λόγω εποχής, οι πολλές μοτοσυκλέτες και η φύση της διαδρομής έκαναν τα πατήματα απαιτητικά σε πολλά σημεία, και αναλόγως δυνάμεων και αντοχών, οι οδηγοί έφταναν στο πρώτο και δυσκολότερο κομμάτι της διαδρομής με προπορείες 7-8 λεπτών έως και ανάλογα (ή και μεγαλύτερα) καπέλα.

Η 2η ειδική διαδρομή τύπου Enduro, ήταν εξίσου απαιτητική και όμορφη, με αρκετό μονοπάτι και συνεχείς στροφές με μεγάλη χρονική διάρκεια. Με τα συνεχή περάσματα, άλλα κομμάτια δυσκόλεψαν, ενώ άλλα έγιναν ευκολότερα, με αποτέλεσμα να δούμε εκπληκτικούς χρόνους από τους πρωταγωνιστές στις ειδικές που μας χάρισαν απίστευτο θέαμα!

Ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον του Enduro έδωσαν οι 5 πιτσιρικάδες της κατηγορίας Junior Sprint που έδειξαν τα πρώτα τους αγωνιστικά σημάδια μπροστά σε ένα πολυάριθμο κοινό!