Το μέλλον σε 2 τροχούς

Κοινοποίησε το άρθρο

Οι μοτοσικλέτες υπάρχουν σε ποικιλία ίδια ή και περισσότερη από ότι τα αυτοκίνητα, κατασκευάζονται σε διαφορετικά σχήματα και χρήσεις,  πωλούνται σε ανθρώπους που θέλουν έκρηξη  αδρεναλίνης αλλά και σε ανθρώπους θέλουν απλά να κάνουν την δουλειά τους. Τι επιφυλάσσει όμως  το μέλλον της δίτροχης μετακίνησης τώρα που όλοι ασχολούνται με την ηλεκτροκίνηση και τη αυτονομία; Σίγουρα δεν υπάρχει, τουλάχιστον όχι προς  το παρόν, η ποικιλία που υπάρχει στο στρατόπεδο των τεσσάρων τροχών,  εννέα προτάσεις όμως ξεχωρίζουν πάρα ταύτα.

 

  1. Honda V4 Concept.

Με την V4 Concept η Honda απέδειξε πως μπορεί να φτάσει την μοτοσικλέτα πολύ μακριά τόσο σχεδιαστικά όσο και τεχνολογικά. Το πρωτότυπο είναι εξαιρετικής αισθητικής με V4 κινητήρα 1200 κ.εκ.

  1. Harley-Davidson Project Livewire

Όπως και τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα έτσι και το Project Livewire αφορά στην ηλεκτροκίνητη εκδοχή σε 2 τροχούς που θα κυκλοφορεί στους δρόμους το 2020 επιταχύνοντας από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα.

  1. BMW Motorrad Vision Next 100

Όταν αποφάσισε η BMW να ακολουθήσει ένα μονοπάτι διαφορετικό από τους άλλους κατασκευαστές κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει  πως θα είναι ταυτόχρονα  ωφέλιμο και βλαβερό για την εταιρία. Με το  Next 100 η BMW έδειξε θάρρος σχεδιαστικά, χρησιμοποίησε τεχνολογικά ότι δεν θα βρίσκει κανείς σε καμία άλλη μοτοσικλέτα, θεωρήθηκε όμως ως πολύ ακραία για να κατασκευαστεί.

  1. BMW Hover Ride

Η BMW και η Lego ενώνουν τις δυνάμεις τους σχεδιάζοντας ένα  hoverbike. Αν και δεν είχε συγκεκριμένο πλάνο, σε αντίθεση με το Next 100, πήρε τις καλύτερες κριτικές τόσο που φήμες ξεκίνησαν να μιλούν για παραγωγή του hoverbike. Ο Γερμανός κατασκευαστής δεν αρνήθηκε αλλά ούτε επιβεβαίωσε τις φήμες.

  1. Husqvarna 701 Vitpilen Concept

Δύσκολα θα βρεθεί μοτοσικλέτα τόσο όμορφη όσο η 701 Vitpilen. Με  LED φωτιστικά κατασκευασμένη από ελαφρά υλικά, απόλυτα σιωπηλή  lighting καθότι ηλεκτροκίνητη η 701 Vitpilen Concept εξυπηρετεί ένα ν και μόνο έναν σκοπό να διασκεδάσει τον οδηγό της από την πιο σύντομη και απλή διαδρομή μέχρι την πιο περίπλοκη και μεγάλη.

  1. Hoversurf S3

Το Hoversurf Scorpion S3 βασικά δεν μοιάζει με μοτοσικλέτα. Η εταιρία το διαφημίζει σαν την εναλλακτική για μετακινήσεις με το τραίνο, το αεροπλάνο  και το αυτοκίνητο. Πέρα από τα 150.000 δολάρια κόστος δεν υπάρχει τίποτα άλλο να ειπωθεί.

  1. Ducati Radar Equipped Motorcycle

Σε ότι αφορά την ασφάλεια και την τεχνολογία η Ducati πάντα ήταν πρωτοπόρα. Η τελευταία δημιουργία της Ducati θα βγει στην αγορά το 2020, είναι αποτέλεσμα της εταιρικής καμπάνιας «2025 Safety Roadmap» και αφορά σε όσους ψάχνουν μια state-of-the-art μοτοσικλέτα.

  1. BMW Concept Link Scooter

Ένα από τα πιο δημοφιλή πρωτότυπα του 2017 είναι το Link Scooter της BMW και ο λόγος είναι απλός «zero emissions» το ζητούμενο παγκοσμίως, ειδικά σε ότι αφορά τα εκατομμύρια σκούτερ που κινούνται καθημερινά στις μεγαλουπόλεις.

  1. Honda RVF1000 V4

Η  Honda RVF1000 V4 είναι αυτό που θα λέγαμε σημείο αναφορά στα 70 χρόνια μοτοσικλέτα Honda. Το συγκεκριμένο superbike είναι υψίστης ποιότητας, θα κατασκευαστούν μόνο 500 κομμάτια και θα στοιχίζει περίπου 35.00 ευρώ.