55η νίκη του Marquez στη μεγάλη κατηγορία

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Marc Marquez έγραψε ιστορία στην Αυστραλία, καθώς έγινε ο πιο επιτυχημένος αναβάτης της Honda κατακτώντας στο τέλος ενός απίστευτου αγώνα στο Phillip Island την 55η νίκη του στη μεγάλη κατηγορία.

Η Κυριακή βρήκε τον Marc Marquez να ξεκινά για όγδοη συνεχόμενη φορά στο Phillip Island της Αυστραλίας από την πρώτη σειρά της εκκίνησης. Από την πρώτη στιγμή ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2019 βρέθηκε στην “καρδιά” μιας απίστευτης μάχης ανάμεσα σε εννέα αναβάτες που προσπαθούσαν να βρουν το ιδανικό πλασάρισμα για τη συνέχεια. Οδηγώντας με απίστευτη ακρίβεια και ταχύτητα, ο Marquez βρέθηκε πολύ γρήγορα στο γκρουπ των πρωτοπόρων, μαζί με τους Cal Crutchlow και Maverick Viñales.

 

Στον 10ο γύρο ο αγώνας άρχισε να παίρνει νέα τροπή, με τον Maverick Viñales να προσπαθεί να απομακρυνθεί από τους διώκτες του. Όμως, τόσο ο Marquez όσο και ο Crutchlow, πραγματοποιώντας γύρους στο χαμηλό 1’29, μπόρεσαν να διατηρήσουν μια απόσταση μερικών μόλις δεκάτων του δευτερολέπτου από τον Viñales. Γράφοντας συνεχώς γύρους στο 1’29, ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής κυνήγησε με αποφασιστικότητα τον Viñales και αξιοποιώντας την καλύτερη τελική ταχύτητα της RC213V, πήρε την πρωτοπορία του αγώνα στον τελευταίο γύρο. Περνώντας πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, ο Marquez  απέσπασε έτσι στο Phillip Island την 11η νίκη του για το 2019.

Με την 55η νίκη στη μεγάλη κατηγορία, ο Marquez καθίσταται ο πιο επιτυχημένος αναβάτης της Honda σπάζοντας το ρεκόρ των 54 νικών του Mick Doohan που κατείχε ο Αυστραλός αναβάτης από το 1998. Τώρα, μόνο ο Valentino Rossi (89) και ο Giacomo Agostini (68) έχουν περισσότερες πρώτες νίκες στο ενεργητικό τους στη μεγάλη κατηγορία. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά από το 2014 που ο Marc Marquez επιτυγχάνει την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του σε μια χρονιά και παράλληλα τον 14η διαδοχικό του τερματισμό φέτος στις δύο πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης.

Με τη νίκη αυτή και με τη Honda να στοχεύει πλέον στο “triple-crown”, η Repsol Honda Team βρίσκεται έναν μόλις βαθμό πίσω από την Ducati Team στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.