Aprilia SX και RX 125 : Τα fun bikes αναβαθμίστηκαν

Κοινοποίησε το άρθρο
Aprilia SX και RX 125

Aprilia SX και RX 125 : Τα fun bikes αναβαθμίστηκαν. Οι νεότεροι συνεχιστές της μοναδικής ιστορίας της Aprilia στους off-road αγώνες και της μεγάλης φήμης που αποκτήθηκε στο πέρασμα του χρόνου, χάρη στις ελαφριές μοτοσυκλέτες υψηλής απόδοσης που έχει κατασκευάσει το εργοστάσιο, οι οποίες είναι εξαιρετικά διασκεδαστικές στην καθημερινή οδήγηση, αλλά και σε κάθε απαιτητικό, εκτός δρόμου περιβάλλον.

Τα δύο μοντέλα εισόδου στον κόσμο της Aprilia έχουν αναβαθμιστεί σε εμφάνιση και κινητήρα, καθώς και σε επί μέρους χαρακτηριστικά τους, με στόχο την παροχή μεγαλύτερης απόλαυσης στην οδήγηση.

Σύμφωνα με την παράδοση της Aprilia, οι SX και RX 125 μοιράζονται την ίδια τεχνική βάση, αλλά χαρακτηρίζονται από τον διαφορετικό προσανατολισμό τους, που απευθύνεται σε αναβάτες με διαφορετικές προτιμήσεις και απαιτήσεις. H SX 125 είναι η supermotard της Aprilia και προσφέρει ασύγκριτη διασκέδαση στον δρόμο και την πίστα. Η RX 125 έχει χωμάτινο προσανατολισμό και είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει σε κάθε τύπο οδοστρώματος. Και τα δύο μοντέλα απευθύνονται σε νεαρούς, απαιτητικούς αναβάτες, προτάσσοντας όχι μόνο την απόδοσή τους, αλλά και το στυλ και την ασφάλεια στην καθημερινή μετακίνηση.

 

Οι τροχοί 17 ιντσών συνδυάζονται με σπορ ελαστικά και κάνουν την Aprilia SX μια από τις πιο αποδοτικές μοτοσυκλέτες 125 κ.εκ. σε ασφάλτινες διαδρομές, Γρήγορη και ελαφριά, η μοτοσυκλέτα προσφέρει επιδόσεις που ανεβάζουν ψηλά τον πήχη, εν μέρει χάρη στον αναβαθμισμένο κινητήρα που έχει τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία.

Την τελική πινελιά βάζουν οι εντυπωσιακές γραμμές που αντλούν έμπνευση από τις μοτοσυκλέτες Aprilia που έχουν καθορίσει τις τάσεις, σε ότι αφορά την off-road σχεδίαση.

Η Aprilia RX απευθύνεται σε λάτρεις της εκτός δρόμου οδήγησης. Οι τροχοί έχουν τις τυπικές off-road διαστάσεις (21” εμπρός και 18” πίσω), συνδυάζονται με τρακτερωτά ελαστικά και παρέχουν στην RX, σταθερότητα και απόλυτο έλεγχο σε κάθε τύπο οδοστρώματος.

Και στα δύο μοντέλα, κάνει το ντεμπούτο του ένας νέος κινητήρας που κυριαρχεί στην κατηγορία, σε ό,τι αφορά την απόδοση. Είναι ένας υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος κινητήρας με 4 βαλβίδες, ο οποίος έχει αναβαθμιστεί στον τομέα της θερμοδυναμικής, με νέα κεφαλή για τον αναθεωρημένο θάλαμο καύσης, νέα εισαγωγή και εξαγωγή, καθώς και νέο μπουζί ιριδίου.

Οι εκκεντροφόροι παρέχουν πιο επιθετικό έλεγχο των βαλβίδων και είναι επίσης νέας σχεδίασης, όπως είναι και τα καπελώτα και τα ελατήρια των βαλβίδων. Ολόκληρη η εισαγωγή έχει αναθεωρηθεί και συνοδεύεται πλέον, από ένα νέο φίλτρο αέρα.

Το σώμα πεταλούδας έχει τοποθετηθεί σε πιο ψηλή θέση για να είναι πιο άμεση η ροή του αέρα, από την εισαγωγή στην κεφαλή. Εντελώς νέα είναι και η εξάτμιση, η οποία είναι εφοδιασμένη με έναν επίσης νέο και πιο αποδοτικό καταλυτικό μετατροπέα, καθώς και με νέο ατσάλινο τελικό που φέρει το λογότυπο Aprilia.

Η καμπύλη της ροπής είναι πλέον πιο δυναμική και η μέγιστη ισχύς αποδίδεται σε πιο χαμηλές στροφές, γεγονός που, μεταξύ άλλων, επιτρέπει χαμηλότερη κατανάλωση, εν μέρει χάρη στη βελτιωμένη ηλεκτρονική διαχείριση που προσφέρει η νέα μονάδα Marelli MIUG4 ECU.

Στον δρόμο, αυτό μεταφράζεται σε πιο δυνατή απόδοση με το άνοιγμα του γκαζιού, μεγαλύτερη απόλαυση στη σπορ οδήγηση και ευκολότερο χειρισμό στην πόλη, αλλά και το χώμα.

 Τιμές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας

Η νέες RX 125 και SX 125 αναμένεται να είναι σύντομα διαθέσιμες στα σημεία πώλησης Aprilia.

Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής είναι 3.790€ για την RX 125 και 3.890€ για την SX 125, ενώ και για τις δύο εκδόσεις περιλαμβάνεται στην τιμή ένα ολοκληρωμένο πακέτο προνομίων.

Για τις νέες RSV4, όπως και για όλες τις μοτοσυκλέτες Aprila, προσφέρεται δωρεάν ένα σημαντικό πακέτο υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας υψηλή αξία μεταπώλησης και ξέγνοιαστα χιλιόμετρα:

  • 2 χρόνια επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης*
  • 4 χρόνια οδική βοήθεια
*Η εγγύηση καλύπτει κάθε κόστος επισκευής που σχετίζεται με βλάβες ή δυσλειτουργίες, οι οποίες προκαλούνται λόγω κατασκευής ή λόγω ελαττωματικών εξαρτημάτων, καθώς και την αντικατάσταση εξαρτημάτων με ζημιές, και την εργασία που απαιτείται για την αποσυναρμολόγηση και τοποθέτησή τους.