Honda Gold Wing 2018 με αναβαθμίσεις σε όλα τα σημεία

Κοινοποίησε το άρθρο

Από την πρώτη της παρουσίαση το 1975 ως μία γυμνή τότε μοτοσυκλέτα 1000 κ.εκ., η Honda Gold Wing έχει καθιερωθεί ως η απόλυτη λύση για ταξίδι σε δύο τροχούς. Πρόκειται μάλιστα για μία μοτοσυκλέτα που έχει χαράξει τη δική της διαδρομή. Μεγαλώνοντας μέσα στις τελευταίες δεκαετίες σε διαστάσεις και κυβισμό κινητήρα, δημιούργησε ένα απαράμιλλο όνομα σε επίπεδο πολυτέλειας, ποιότητας και άνεσης, όνομα που διατηρείται μέχρι και σήμερα.

Σήμερα, με δεδομένες τις εξελίξεις σε δημογραφικό επίπεδο και στην αγορά της μοτοσυκλέτας, η ομάδα εξέλιξης που ανέλαβε να διαμορφώσει το μέλλον της Gold Wing, αποφάσισε, να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές λύσεις αντί να ακολουθήσει την πεπατημένη.

Έτσι, για το 2018 η GL1800 Honda Gold Wing χαράζει μία νέα πορεία και αποκτά εντελώς νέα μορφή. Διαθέτει βέβαια πάντα έναν εντυπωσιακό boxer εξακύλινδρο κινητήρα με άφθονη ροπή και ισχύ και παραμένει η πολυτελής ναυαρχίδα της Honda για ταξίδι, εξοπλισμένη με στοιχεία που επιτρέπουν σε δύο ανθρώπους να ταξιδεύουν με άνεση και στιλ. Από την άλλη, είναι τώρα πιο συμπαγής, ελαφρύτερη και πολύ πιο ευέλικτη – μία πραγματική μοτοσυκλέτα για τον αναβάτη.

Κατά συνέπεια, η νέα Honda Gold Wing απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό, αγγίζοντας πλέον και τη νεότερη γενιά αναβατών, οι οποίοι ίσως είχαν παραβλέψει – ή απλά δεν γνώριζαν καν – τη μοτοσυκλέτα προηγούμενης γενιάς. Η Gold Wing αισθάνεται πλέον το ίδιο καλά σε καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη, όσο και στον ανοιχτό δρόμο και έχει εξελιχτεί σε μία μοτοσυκλέτα για κάθε χρήση, όχι μόνο για μία και μόνο χρήση.

Με βάση τον ίδιο κινητήρα και πλαίσιο, η νέα ‘Wing’ θα είναι διαθέσιμη τόσο στη βασική έκδοση GL1800 Gold Wing, όσο και στην έκδοση ‘Tour’ με κεντρική μπαγκαζιέρα, σε συνδυασμό με το κιβώτιο DCT και αερόσακο.

Ανάλογα με την έκδοση, η εξοικονόμηση βάρους σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο φτάνει τα 48 kg.

Κινητήρας και πλαίσιο σχεδιάστηκαν ταυτόχρονα με στόχο τη μετατόπιση της θέσης οδήγησης προς τα εμπρός και τη δημιουργία μίας πολύ πιο συμπαγούς μοτοσυκλέτας. Ο αλουμινένιος περιμετρικός σκελετός είναι κατασκευασμένος γύρω από το μοχλικό σύστημα του πιρουνιού, κάτι που επέτρεψε τη μετατόπιση του κινητήρα προς τα εμπρός – μιας και ο μπροστινός τροχός μετακινείται πάνω – κάτω σε έναν πιο κατακόρυφο άξονα, ενώ προσφέρει εξαιρετικό έλεγχο της ανάρτησης και σταθερότητα του μπροστινού μέρους χάρη στην ακαμψία και στις περιορισμένες τριβές του. Η ρύθμιση της απόσβεσης γίνεται ηλεκτρικά.

Με βελτιστοποιημένες διαστάσεις, ο νέος εξακύλινδρος boxer δεν έχει χάσει τίποτα από την ισχύ, τη ροπή και την εθιστική του απόδοση. Το ηλεκτρονικό γκάζι (Throttle By Wire) συνοδεύεται από 4 προγράμματα οδήγησης: TOUR, SPORT, ECON και RAIN. Το σύστημα κατ’ επιλογήν Ελέγχου Ροπής της Honda (HSTC) διατηρεί την πρόσφυση του πίσω τροχού όσο μεταβάλλεται η απόσβεση της ανάρτησης και η λειτουργία του Συστήματος Συνδυασμένης Πέδησης (CBS) ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα. Όσο για τα συστήματα Hill Start Assist (HSA) και Idling Stop συνεισφέρουν στην ευχρηστία και στην οικονομία καυσίμου της μοτοσυκλέτας.

Το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων είναι τώρα 6τάχυτο ενώ το νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT) είναι 7τάχυτο. Η αίσθηση του συμπλέκτη, η ταχύτητα αλλαγών και ο ρυθμός περιστροφής στα ανεβάσματα και κατεβάσματα των σχέσεων στο κιβώτιο ταχυτήτων προσαρμόζεται ανάλογα με το κάθε πρόγραμμα οδήγησης. Το DCT διαθέτει και λειτουργία αργής κίνησης εμπρός και πίσω. Το συμβατικό κιβώτιο διαθέτει το ίδιο σύστημα όπισθεν του προηγούμενου μοντέλου.

Πάνω απ’ όλα, αυτό που χαρακτηρίζει τη Honda Gold Wing του 2018 είναι ότι αποπνέει μία αίσθηση ελευθερίας, καθώς έχει γίνει πολύ πιο απολαυστική στην οδήγηση. Οι βελτιωμένες μάλιστα επιδόσεις της συνδυάζονται με ακόμη υψηλότερα επίπεδα άνεσης: το όμορφο, αεροδυναμικό φέριγνκ κατευθύνει τον αέρα γύρω από τον αναβάτη, η ηλεκτρική ζελατίνα ρυθμίζεται κατά βούληση ενώ η σέλα είναι άνετη για πολύωρη οδήγηση. Νέα στοιχεία, όπως το έξυπνο κλειδί, η λειτουργία Apple CarPlay και η συνδεσιμότητα Bluetooth καθιστούν ακόμη πιο πρακτική τη μοτοσυκλέτα.

Και η βαφή της Gold Wing είναι αποτέλεσμα διεξοδικής μελέτης. Το επάνω τμήμα της είναι σε πιο σκούρο χρώμα, με στιλπνή βαφή που συνδυάζεται με καθίσματα από υλικό κορυφαίας ποιότητας. Το κάτω τμήμα είναι βαμμένο σε πιο έντονο χρώμα δημιουργώντας έντονη αντίθεση.

Τα διαθέσιμα χρώματα είναι:

GL1800 Gold Wing –Ασημί Matte Majestic Silver.

GL1800 Gold Wing ‘Tour’ – Κόκκινο Candy Ardent Red και Glare white.

GL1800 Gold Wing ‘Tour’ με DCT & air bag –  Candy Ardent Red /Μαύρο Darkness Black και Μαύρο Darkness Black μεταλλικό.