Honda X-ADV – Δημιουργεί κατηγορία από μόνη της

Κοινοποίησε το άρθρο

Δεν συμβαίνει συχνά στο κόσμο των μοτοσυκλετών να γεννιέται μία φρέσκια φιλοσοφία η οποία να σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας κατηγορίας. Όμως η Honda φημίζεται για τις καινοτομίες της και την παράδοση αυτή συνεχίζει τώρα με τη νέα X-ADV.

  Δημιουργεί κατηγορία από μόνη της

Η Honda X-ADV συνδυάζει το SUV στυλ και τη γοητεία μιας μοτοσυκλέτας off-road με ανθεκτικό πλαίσιο, αναρτήσεις μεγάλων διαδρομών, ακτινικές δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων και ισχυρές επιδόσεις από ένα δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα με διπλό συμπλέκτη DCT  (Dual Clutch Transmission). Ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα, η ρυθμιζόμενη ζελατίνα 5-θέσεων και το σύστημα Smart Key διασφαλίζουν καθημερινή άνεση και πρακτικότητα.

Το σκεπτικό: ας πάρουμε τις αρετές μιας κλασσικής μοτοσυκλέτας περιπέτειας – ικανότητες παντός εδάφους, όρθια θέση οδήγησης που προσφέρει εξαιρετική ορατότητα, και αξιοσημείωτη πολύπλευρη χρηστικότητα, για τη δουλειά και τον ελεύθερο χρόνο. Μετά ας δούμε τι προσφέρει μία μέση μοτοσυκλέτα καθημερινής χρήσης. Μπορεί να είναι σκούτερ ή μοτοσυκλέτα αλλά θα είναι ένα μηχάνημα ευκολοδήγητο, σβέλτο και άνετο, αποδοτικό και με πρακτικούς αποθηκευτικούς χώρους.

Εάν συνδυάσουμε τα παραπάνω προκύπτει μία ενδιαφέρουσα πρόταση με χαρακτηριστικά ενός ανθεκτικού, στυλάτου SUV. Κινείται με απόλυτη άνεση στη ζούγκλα της πόλης και διαθέτει όλα τα premium στοιχεία που κάνουν τη ζωή εύκολη σε μία μεγαλούπολη. Παράλληλα διαθέτει την κινητήρια ισχύ και τις ικανότητες του πλαισίου που προσδίδουν σε κάθε διαδρομή μία υπόσχεση της περιπέτειας.

Καθώς το στυλ της Honda X-ADV γεννήθηκε στο κέντρο R&D της Honda στη Ρώμη, θεωρείται «δημιούργημα των μηχανικών». Μία φιλοσοφία που υλοποιείται για πρώτη φορά και εκφράζει μία νέα αίσθηση ανεξαρτησίας σε δύο τροχούς, ενισχύοντας την έμφυτη επιθυμία του αναβάτη για ελευθερία, ταξίδια και νέες εμπειρίες. Και μάλιστα αποτυπώνει την ουσία της ελευθερίας των δύο τροχών σε ένα συναρπαστικό, νέο σχήμα.

HONDA X-ADV5

Στυλάτη, γεροφτιαγμένη και ψηλή, η Honda X-ADV δηλώνει τις προθέσεις της σαν ένα εργαλείο εκτός δρόμου. Παράλληλα, η σκληροτράχηλη εμφάνιση συνδυάζεται με την πρακτικότητα. Η σχεδίαση του πλαισίου προσφέρει αποθηκευτικό χώρο 21L κάτω από τη σέλα. Το X-ADV διαθέτει ρυθμιζόμενη ζελατίνα 5-θέσεων, αλουμινένιο τιμόνι μεταβλητής διατομής, χούφτες από την Africa Twin, οθόνη οργάνων τύπου Rally και κεντρικό σταντ. Το σύστημα Smart Key ανεβάζει τον πήχη της καθημερινής άνεσης.

Αναρτήσεις μεγάλων διαδρομών μπροστά και πίσω απορροφούν τις ανωμαλίες με τη συμβολή ανθεκτικών τροχών με ακτίνες, 17/15 ιντσών (Ε/Π) και ελαστικών διττού χαρακτήρα. Οι δύο δαγκάνες ακτινικής διάταξης τεσσάρων έμβολων, προσφέρουν πλούσια δύναμη πέδησης με ABS.

Το Κιβώτιο Διπλού Συμπλέκτη της Honda [Dual Clutch Transmission (DCT)] περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό, ενώ η χαρτογράφησή του για το X-ADV επιλέγει μικρότερες σχέσεις για πιο άμεση απόκριση στο πρόγραμμα D mode. Το πρόγραμμα S mode διαθέτει 3 επίπεδα ώστε τα σημεία αλλαγών να προσαρμόζονται καλύτερα στη σπορ οδήγηση. Άριστα εναρμονισμένος με το DCT, ο δικύλινδρος κινητήρας 745cc του X-ADV αποδίδει ισχυρή ροπή στις χαμηλομεσαίες στροφές, για εντυπωσιακή επιτάχυνση από πολύ χαμηλές στροφές. Η κατανάλωση διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα – 27.9km/l (κύκλος δοκιμών WMTC).

Ο αποθηκευτικός χώρος 21L κάτω από τη σέλα χωράει ένα κράνος full-face τύπου adventure και φωτίζεται με LED. Η επιφάνειά του προσφέρει ομοιόμορφο φωτισμό χωρίς αντανάκλαση. Μία ηλεκτρική πρίζα 12V βρίσκεται επίσης κάτω από τη σέλα. Ένα κεντρικό σταντ – με αισθητήρα κλίσης – περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό για παρκάρισμα της X-ADV σε κλίση χωρίς φόβο να πέσει.

Το X-ADV χρησιμοποιεί Smart Key, που παραμένει στην τσέπη του αναβάτη και καταργεί την ανάγκη χρήσης κλειδιού για τον κεντρικό διακόπτη, την τάπα ρεζερβουάρ και τη σέλα. Έχει δύο διακόπτες: Λειτουργία Smart on/off και ‘Εντοπισμού’, που αναβοσβήνει τα φλας για εντοπισμό από απόσταση.

HONDA X-ADV1

Όταν υπάρχει Smart Key αρκεί μια πίεση στο μπουτόν ενεργοποίησης ώστε ο αναβάτης να ελέγξει την κλειδαριά του τιμονιού, και μέσω δύο διακοπτών επαναφοράς την τάπα ρεζερβουάρ και τη σέλα. Με την πίεση, ανάβει ένα μπλε φως – ή από τη λειτουργία Εντοπισμού του Smart Key. Immobiliser περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό και ένας μηχανισμός στον κεντρικό διακόπτη αποτρέπει τη βίαιη παραβίαση του τιμονιού.

Προαιρετικά, διατίθενται δύο μπαγκαζιέρες: αυτή των 45L χωράει δύο κράνη full-face, διατίθεται σε τέσσερις αποχρώσεις και εφοδιάζεται με πλάτη. Η μικρότερη μπαγκαζιέρα των 35L έχει εμφάνιση αλουμινίου και χωράει ένα κράνος full-face. Επίσης διατίθενται σχάρα, κάγκελα, προστατευτικά ποδιών από τον αέρα και διακοσμητικά «πατώματος».

Η X-ADV βάφεται σε δύο στάνταρ και δύο ειδικές αποχρώσεις:

Digital Silver Metallic

Matt Bullet Silver

Pearl Glare White – μια Tricolour έκδοση που θυμίζει την Africa Twin

Victory Red – θυμίζει την off-road σειρά των μοντέλων CRF

{gallery}moto/honda/xadv{/gallery}