Nέο Piaggio Liberty

Κοινοποίησε το άρθρο

Το Piaggio Liberty αποτελεί ορόσημο στην εξέλιξη της κατηγορίας της δίτροχης μετακίνησης.

Είναι συνώνυμο της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας. Αν και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1997, το Liberty είναι από τα σπάνια προϊόντα που κατόρθωσε από μοντέλο σε μοντέλο να παραμείνει πιστό στο ίδιο και στο όνομά του, να εκσυγχρονίζεται συνέχεια ικανοποιώντας και τις ανάγκες της νέας γενιάς πελατών.

Το Piaggio Liberty έχει σημειώσει με επιδέξιο τρόπο μεγάλη επιτυχία, τυγχάνοντας θερμής υποδοχής από τους πιο απαιτητικούς πελάτες, χάρη στην ικανότητά του να πληροί τις ανάγκες μετακίνησης και ελευθερίας κατά τέτοιο τρόπο ώστε να συνδυάζει στυλ, μειωμένο βάρος, ευκολία και ασφάλεια στην οδήγηση.

Έπειτα από 18 χρόνια επιτυχημένων πωλήσεων που ξεπερνούν τις 900 χιλιάδες μονάδες, το Piaggio Liberty έχει πλήρως ανανεωθεί σύμφωνα όμως με τις αξίες που ενέπνευσαν το αρχικό μοντέλο και με στόχο την κάλυψη των ολοένα και πιο έντονων απαιτήσεων για ένα όχημα που να χαρακτηρίζεται από ανώτερη ποιότητα, ελαφρύ στο βάρος του αλλά ταυτόχρονα σταθερό, εύκολο στη χρήση με εξαιρετικές επιδόσεις και κορυφαίες τεχνολογικές λύσεις στην υπηρεσία της ασφάλειας, όπως το σύστημα πέδησης ABS, το οποίο παρέχεται στον βασικό εξοπλισμό των εκδόσεων 125 και 150 cc.

Νέοι κινητήρες, νέα εργονομία, νέα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, καθώς και νέες κομψές γραμμές σε συνδυασμό με τους τροχούς μεγάλης διαμέτρου οι οποίοι, ήδη από το πρώτο Liberty, προσέδωσαν στο συμπαγές σκούτερ όλη τη δυναμική ασφάλεια μιας ανώτερης κατηγορίας οχημάτων ώστε να εδραιωθεί ουσιαστικά στην κατηγορία οχημάτων με μεγάλους τροχούς.

046 Liberty ambient action

Η μεταμόρφωση του Piaggio Liberty δεν συνιστά απλά την εξέλιξη του οχήματος, αλλά αποτελεί μια πραγματική αναγέννηση η οποία, βάσει των αρχών που ενέπνευσαν το πρώτο Liberty, δημιούργησε ένα εντελώς νέο και τεχνολογικά προηγμένο όχημα των ημερών μας συνδυάζοντας με εξαιρετικό τρόπο την κληρονομιά του σκούτερ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, σχεδιασμένου να καλύπτει τις πιο απαιτητικές σύγχρονες ανάγκες σε ό,τι αφορά την ποιότητα, το στυλ, την ασφάλεια, το λειτουργικό κόστος και τον σεβασμό στο περιβάλλον.

Καθώς οι διαστάσεις αυξήθηκαν, αυξήθηκε και η αίσθηση της άνεσης στη σέλα. Τώρα, παρουσιάζονται νέοι τεχνολογικοί κινητήρες, η διάμετρος του μπροστινού τροχού έχει αυξηθεί, διευρύνοντας κατά συνέπεια και τα περιθώρια ενεργητικής ασφάλειας. Το ελαφρύ βάρος, η ευκολία στη χρήση και η φυσική κομψότητα του προϊόντος παραμένουν αναλλοίωτα, ακόμη και με την εμφάνιση ενός πιο «στιβαρού» οχήματος, επιβεβαιώνοντας ότι το Liberty αποτελεί το σκούτερ που μπορεί να καλύψει μια ευρεία γκάμα πελατών: από τους πολύ νέους οδηγούς, οι οποίοι θα διαπιστώσουν ότι το νέο μοντέλο της Piaggio αποτελεί το ιδανικό όχημα εισόδου, έως τους λιγότερο νέους και πιο έμπειρους οδηγούς, οι οποίοι αναζητούν επιλογές για ασφαλή και εύκολη μετακίνηση με χαμηλό λειτουργικό κόστος.

Η νέα γενιά κινητήρων iGET της Piaggio στην αερόψυκτη έκδοσή τους παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο νέο Liberty. Πρόκειται για κινητήρες που προσφέρουν τεχνολογία αιχμής σε ό,τι αφορά την κατηγορία τους.

Η νέα μονάδα ισχύος iGet της Piaggio είναι αποτέλεσμα μιας σχεδιαστικής φιλοσοφίας που θέτει ως πρωταρχικό στόχο τα νέα και περισσότερο εξελιγμένα επίπεδα ποιότητας και αξιοπιστίας σε συνδυασμό με χαμηλότερους ρύπους και κατανάλωση. Κάθε πτυχή αυτού του σχεδιασμού στοχεύει στην αύξηση της αποδοτικότητας κάθε μεμονωμένου εξαρτήματος με σκοπό τη μεγιστοποίηση της απόδοσης.

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα έχουν ήδη οδηγηθεί κατά τη φάση δοκιμών των πρώτων κινητήρων iGet της Piaggio καταδεικνύοντας την έμφαση που δίδεται στην ποιότητα και την αξιοπιστία σε ό,τι αφορά την εξελικτική διαδικασία των νέων κινητήρων iGet οι οποίοι, χάρη στη σπονδυλωτή δομή του σχεδιασμού τους, μπορούν να διατεθούν σε υγρόψυκτη ή αερόψυκτη έκδοση με σύστημα χρονισμού 3 ή 4 βαλβίδων.

Liberty 150 bianco fontaleCORR

Το νέο Liberty προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις κινητήρα –50, 125 και 150 cc– ώστε να καλύψει κάθε ανάγκη μετακίνησης, με εξαιρετικές αποδόσεις του κινητήρα στην κατηγορία του, με ποιότητα και αξιοπιστία των συστημάτων ισχύος, με χαμηλό λειτουργικό κόστος και λιγότερους ρύπους, καθώς και μείωση των μηχανικών θορύβων. Όλοι οι κινητήρες του Liberty είναι υπερσύγχρονοι, τετράχρονοι και αερόψυκτοι με ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου. Κάθε παραμικρή λεπτομέρεια, από την εξάτμιση έως τον εσωτερικό σχεδιασμό του καλύμματος του κιβωτίου ταχυτήτων, μέχρι το νέο φίλτρο αέρα, έχει ανασχεδιαστεί ώστε να προσφέρει πιο άνετη και πιο ομαλή οδήγηση με λιγότερους θορύβους.

Ο τετράχρονος κινητήρας των 50 cc με το ολοκαίνουργιο θερμικό μέρος αποτελεί πραγματικό κόσμημα. Το χαρακτηριστικό που διακρίνει τη γενιά κινητήρων iGet είναι το σύστημα χρονισμού 3 βαλβίδων. Η νέα έκδοση των 50 cc είναι αποτέλεσμα ενός νέου σχεδιασμού που στοχεύει στη μεγιστοποίηση της ποιότητας, της αξιοπιστίας και στην εξαιρετική μείωση της κατανάλωσης και των ρυπογόνων εκπομπών. Αποτελεί το ιδανικό σύστημα κίνησης για τους αρχάριους οδηγούς και ο αναβάτης θα εκτιμήσει ιδιαίτερα τα απίθανα χαρακτηριστικά του μοντέλου σε συνδυασμό με την αισθητή μείωση του λειτουργικού κόστους χάρη στην κατανάλωση καυσίμου η οποία περιορίζεται στα 58 χλμ/ λίτρο με σταθερή ταχύτητα τα 40 χιλιόμετρα ανά ώρα. Σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στο περιβάλλον σε σχέση με τη μετακίνηση στην πόλη που είναι ο συνήθης χώρος «δράσης» του νέου Liberty, ο νέος κινητήρας διατηρεί σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα τους μηχανικούς θορύβους χάρη στην εξέλιξη των νέων ρυθμίσεων του κιβωτίου ταχυτήτων οι οποίες επιτρέπουν στον μονοκύλινδρο κινητήρα να αποδίδει ταχύτερα ενώ παράλληλα να παραμένει «υπάκουο», με χαμηλότερο αριθμό στροφών ανά λεπτό κατά μέσο όρο συγκριτικά με τους κινητήρες της προηγούμενης γενιάς. Ως αποτέλεσμα, μειώνονται οι μηχανικοί θόρυβοι, καθώς και η κατανάλωση καυσίμου.