Κορονοϊός: Ανοιχτές οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών

Κοινοποίησε το άρθρο
Δεν περιλαμβάνονται τελικά στις επιχειρήσεις των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία οι αντιπροσωπείες πώλησης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ 2024

Με τη συμμετοχή 80 αυτοκινήτων, που είχαν προορισμό τις Σπέτσες, διοργανώθηκε, για άλλη μια φορά το Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ φέρνοντας εικόνες από άλλες εποχές,...

Ε65 : Στην κυκλοφορία το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας

Δύο σημαντικά τμήματα του αυτοκινητόδρομου Ε65 παραδόθηκαν στην κυκλοφορία, με αποτέλεσμα τις ταχύτερες μετακινήσεις σε προορισμούς της Κεντρικής Ελλάδας     Με την παράδοση στην κυκλοφορία του...

OPEL Grandland 2024 : Η επόμενη ημέρα (video)

Με το νέο Grandland ολοκληρώνεται ο εξηλεκτρισμός της OPEL, ενώ παράλληλα εμφανίζονται πολλά από τα «φουτουριστικά» στοιχεία που θα έχουν πλέον τα μοντέλα της...

Ο κλάδος δεν είχε λάβει ξεκάθαρες διευκρινήσεις και οι πληροφορίες σχετικά με το αν τα καταστήματα πώλησης οχημάτων θα λειτουργήσουν ή όχι ήταν αντικρουόμενες. Την κατάσταση ήρθε να εξομαλύνει σχετική ενημέρωση από το Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων χθες, 17 Μαρτίου 2020, το βράδυ. Τελικά, μαζί με τα συνεργεία, ανοιχτές θα είναι και οι εκθέσεις πώλησης οχημάτων.

Λειτουργούν λόγω… μεγέθους

Καθώς συνήθως οι εκθέσεις αυτοκινήτων και μοτοσικλετών είναι μεγάλοι χώροι και οι πελάτες ελάχιστοι μέσα σε αυτούς, δεν δημιουργούνται συνθήκες συνωστισμού.

Ταυτόχρονα, κάποιες εταιρείες έχουν ενεργοποιήσει πρωτόκολλα απομακρυσμένης επικοινωνίας με τους ούτως ή άλλως λιγοστούς πελάτες, ενώ, παράλληλα, προσφέρουν υπηρεσίες απολύμανσης τόσο στα αυτοκίνητα που παραδίδουν στους πελάτες, όσο και στα test drive.

Αναφορικά με τα συνεργεία των αυτοκινήτων, κρίθηκε αναγκαία η λειτουργία τους ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθεί το κοινό απρόσκοπτα από τα οχήματα ιδιωτικής χρήσης που διαθέτει. Με στόχο να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μόνο με ραντεβού στο συνεργείο σε πολλές περιπτώσεις

Μεγάλες αλυσίδες εξουσιοδοτημένων συνεργείων, όπως για παράδειγμα η Karenta, ενημερώνουν το κοινό ότι για την προστασία των εργαζομένων αλλά και των πελατών τους από τη μετάδοση του κοροναϊού, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αποκλειστικά και μόνο μέσω ραντεβού.

Την ίδια πρακτική αναμένεται να ακολουθήσουν και πολλά ακόμα συνεργεία επίσημων αντιπροσώπων ή μεμονωμένα, ενώ ήδη κάποια δίκτυα εξουσιοδοτημένων συνεργείων έχουν ενεργοποιήσει και υπηρεσίες παραλαβής – παράδοσης των αυτοκινήτων στο χώρο των πελατών τους. Προσφέροντας, ταυτόχρονα, και απολύμανση του αυτοκινήτου πριν την παράδοση.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν είναι καλό να επικοινωνείτε πρώτα με το συνεργείο της επιλογής σας, πριν ξεκινήσετε να το επισκεφτείτε, ώστε να ενημερωθείτε τι ακριβώς ισχύει.