Νέο Honda Jazz Hybrid : Από €21.700 στην Ελλάδα

Κοινοποίησε το άρθρο

Το νέο Honda Jazz Hybrid προσφέρει μία αβίαστη οδηγική εμπειρία με κύρια χαρακτηριστικά την άμεση απόκριση και την αποδοτική λειτουργία της υβριδικής τεχνολογίας e:HEV hybrid.

Το νέο compact μοντέλο της μάρκας προσφέρει το πιο συναρπαστικό πακέτο στην κατηγορία του, συνδυάζοντας αυξημένα επίπεδα άνεσης, διαισθητική τεχνολογία με ομαλή συνδεσιμότητα και απομακρυσμένες υπηρεσίες (remote services) που ενσωματώνονται άριστα στην καθημερινή ζωή των χρηστών.

Το νέο Jazz e:HEV παίζει πρωταρχικό ρόλο στη δέσμευση της Honda ότι όλα τα mainstream μοντέλα της που πωλούνται στην Ευρώπη θα περιλαμβάνουν ηλεκτροκίνητες εκδόσεις μέχρι το 2022.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

HYUNDAI i30 2024: Διακριτική αναβάθμιση

Διακριτική σχεδιαστική ανανέωση και αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας χαρακτηρίζουν το νέο HYUNDAI i30     Η ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία του HYUNDAI i30 συνεχίζεται, κάτι που σημαίνει...

NISSAN Qashqai 2024 : Συνεχίζει τον…πρωταθλητισμό (video)

Με σημαντική αισθητική ανανέωση και πολυάριθμες τεχνολογικές αναβαθμίσεις έρχεται το νέο NISSAN Qashqai     Με τα crossovers να αποτελούν πλέον την επιλογή των περισσότερων αγοραστών, όλο...

Τα αυτοκίνητα που αγόρασαν οι Έλληνες το 1ο τρίμηνο του 2024

Η ανοδική πορεία τη αγοράς αυτοκινήτου στην Ελλάδα συνεχίζεται. Αν και τον Μάρτιο σημειώθηκε μείωση των ταξινομήσεων καινούργιων επιβατικών. Μικρομεσαία και SUV επιλέγουν οι...

Το νέο Jazz Hybrid διατίθεται πλέον για παραγγελίες στην ελληνική αγορά και οι τιμές για την έκδοση Jazz e:HEV ξεκινούν από 21.700 ενώ για την έκδοση Crosstar ξεκινούν από 29.000.

Οι λιανικές τιμές του Jazz e:HEV στην Ελλάδα έχουν συγκρατηθεί με αποτέλεσμα να κυμαίνονται σε κατώτερα επίπεδα από τις τιμές άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

 

Προηγμένη υβριδική τεχνολογία e:HEV

Για πρώτη φορά, το Jazz θα πωλείται αποκλειστικά στην Ευρώπη με ένα προηγμένο, υβριδικό σύστημα κίνησης. Φέροντας το νέο λογότυπο e:HEV της Honda, το νέο Jazz σχεδιάστηκε για να προσφέρει ένα εξαιρετικό μίγμα ισχυρών επιδόσεων και εντυπωσιακής απόδοσης, σε συνδυασμό με κορυφαία επίπεδα άνεσης και πρακτικότητας.

Το σύστημα e:HEV έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για το Jazz ώστε να προσφέρει μία  απολαυστική οδηγική εμπειρία.

Αποτελείται από δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, συνδεδεμένους σε ένα βενζινοκινητήρα 1.5L DOHC i-VTEC, μία μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα πρωτοποριακό κιβώτιο μιας σχέσης μετάδοσης μέσω ευφυούς μονάδας ελέγχου ισχύος.

Όλα αυτά συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους ώστε να πετυχαίνουν μία ομαλή, άμεση απόκριση.

Η συνολική ισχύς 109 PS / 80kW επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση στα 100km/h σε 9,4 δεύτερα και μέχρι την τελική ταχύτητα των 175 km/h.

Οδηγός και επιβάτες βιώνουν μία αβίαστη και άνετη εμπειρία, είτε κινούνται στους δρόμους της πόλης, είτε ταξιδεύουν με υψηλές ταχύτητες στο αυτοκινητόδρομο.

Το αποδοτικό υβριδικό σύστημα παράγει εκπομπές CO2 από 102 g/km (WLTP) με κατανάλωση καυσίμου 4,5l/100km (WLTP) στο στάνταρ μοντέλο και 110 g/km (WLTP) και 4.8l/100km (WLTP) αντίστοιχα στο Crosstar.

Για να επιτυγχάνεται μία τόσο συναρπαστική οδηγική εμπειρία σε συνδυασμό με εξαιρετική απόδοση, το προηγμένο υβριδικό σύστημα e:HEV περιλαμβάνει τρία προγράμματα οδήγησης:

  • EV Drive: η μπαταρία ιόντων λιθίου τροφοδοτεί απευθείας με ενέργεια τον ηλεκτροκινητήρα
  • Hybrid Drive: ο κινητήρας παρέχει ισχύ στον ηλεκτροκινητήρα γεννήτρια που, με τη σειρά του, την τροφοδοτεί στον ηλεκτροκινητήρα
  • Engine Drive: ο βενζινοκινητήρας συνδέεται απευθείας με τους τροχούς μέσω ενός συμπλέκτη