Άνοδος πωλήσεων για τη Bentley το 2019

Κοινοποίησε το άρθρο
Η Bentley παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 5% το 2019. Με συνολικές πωλήσεις 11.006 αυτοκινήτων, αυτή ήταν η έβδομη συνεχής χρονιά που η βρετανική μάρκα υπερπολυτελών αυτοκινήτων σπάει το φράγμα των 10.000 μονάδων.
Παράλληλα, η Bentley επέστρεψε στην κερδοφορία, αποδεικνύοντας την επιτυχή υλοποίηση της στρατηγικής ανάπτυξης, τη στιγμή ακριβώς που εισέρχεται στο δεύτερο αιώνα της ως μάρκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

LIVE TV : Η αποκάλυψη του αυτοκινήτου της XIAOMI

Δείτε live την αποκάλυψη του SU7, του πρώτου αυτοκινήτου της XIAOMI.     Το πρώτο αυτοκίνητο της XIAOMI σας έχει ήδη παρουσιάσει το gonews.gr. https://gonews.gr/%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82/xiaomi-su7-video/    

LIVE TV : Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι

Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι που διεξάγεται στην Κένυα   Ο τρίτος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι για το 2024 διεξάγεται στην Κένυα. Μετά...

JEEP Willys Dispatcher : Ο θρύλος στην…πρίζα (video)

  Το θρυλικό JEEP Willys αναβιώνει με στοιχεία από το παρελθόν και δηλώνει έτοιμο να σκαρφαλώσει στα βουνά, έχοντας πλέον εξηλεκτρισμένη κινητήρια δύναμη   Το σκληροτράχηλο Willys...

Το πιο εκλεπτυσμένο Grand Tourer στον κόσμο, η Bentley Continental GT, ήταν το best-seller μοντέλο για το 2019, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 54% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι πωλήσεις της Bentayga αυξήθηκαν επίσης κατά 18%.

Η άνοδος των πωλήσεων οφείλεται σε κάποια νέα μοντέλα σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη παγκόσμια διαθεσιμότητα άλλων δημοφιλών μοντέλων, όπως οι Continental GT W12 και Bentayga V8. Η ζήτηση για την Continental GT αυξήθηκε με την εισαγωγή ενός V8 κινητήρα υψηλών επιδόσεων για τις Coupe και Convertible εκδόσεις.

Η πρωτοποριακή, παντός εδάφους Bentayga ήταν επίσης σε μεγάλη ζήτηση, θέτοντας ρεκόρ πωλήσεων, με νέες εκδόσεις – ανάμεσά τους και η Hybrid, το πρώτο αληθινά υπερπολυτελές ηλεκτροκίνητο όχημα στον κόσμο και το πρώτο, επίσης, για τη Bentley. Τρία μοντέλα περιορισμένης έκδοσης παρήχθησαν επίσης από τη Mulliner, το τμήμα διακεκριμένων εκδόσεων της Bentley – όλα γρήγορα εξαντλήθηκαν.

Στην Αμερική, η Bentley παρέδωσε 2.913 αυτοκίνητα, αύξηση 30% σε σχέση με το αντίστοιχο νούμερο για το 2018. Η Αμερική ήταν η μεγαλύτερη αγορά για τη Bentley, χάρη και στις πωλήσεις ρεκόρ της νέας Continental GT Grand Tourer.

Η Ευρώπη έκλεισε το 2019 με την παράδοση 2.670 αυτοκινήτων, που αντιπροσώπευε το 24% των παγκόσμιων παραδόσεων, έναντι 2.536 το 2018, αύξηση κατά 5%,.

Στη Μεγάλη Βρετανία η Bentley συνέχισε τις σταθερές επιδόσεις της, καταγράφοντας πωλήσεις 1.492 αυτοκινήτων. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Bentley παρέδωσε 852 αυτοκίνητα στη Μέση Ανατολή το 2019, έναντι 974 το προηγούμενο έτος. Η αγορά στην Κίνα υπέφερε λόγω της έλλειψης διαθεσιμότητας αυτοκινήτων, με τη νέα Continental GT να φθάνει μόνο το Δεκέμβριο, ωστόσο, 1.940 αυτοκίνητα πωλήθηκαν σε τόσο σύντομο διάστημα. Ιαπωνία και η Κορέα παρέδωσαν συνολικά 651 αυτοκίνητα, έναντι 654 το 2018. Τέλος, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού παρέδωσε 488 αυτοκίνητα, ελαφρώς κάτω από τα 520 που πωλήθηκαν το 2018.

Το 2020 αναμένεται ως ένα ακόμα συναρπαστικό έτος για τη μάρκα. Οι παραδόσεις της νέας Flying Spur, του απόλυτου πολυτελούς τετράθυρου Grand Touring sedan το οποίο ιστορικά συνεισφέρει το 20% των ετήσιων πωλήσεών της μάρκας, πρόκειται να ξεκινήσουν στις αρχές του έτους.