Stellantis: O γάμος PSA και FCA είναι γεγονός

Κοινοποίησε το άρθρο

Η τυπική ημερομηνία θα επισφραγίσει την συγχώνευση της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας PSA με την Ιταλοαμερικανική FCA, ώστε να δημιουργηθεί ένας κολοσσός του χώρου.

Το διοικητικό συμβούλιο του γαλλικού ομίλου ήταν εκείνο που έδωσε χρονικά πρώτο το πράσινο φως για το επόμενο βήμα με ποσοστό 99,85%, των ψήφων κάτι που εκτόξευσε τις μετοχές των δύο εταιριών. Ακολούθησε ο ιταλοαμερικανικός όμιλος λίγες ώρες αργότερα με ποσοστό 99,15%.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Το φορτηγό των Metallica…It’s Electric (video)

To διάσημο συγκρότημα Metallica ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή του περιοδεία, για την οποία θα χρησιμοποιήσει οχήματα της IVECO     Οι Metallica δεν χρειάζονται συστάσεις. Ιδρύθηκαν στο...

Η FORD Mustang Mach-E γιορτάζει στο Golden Hall

Οι επισκέπτες του stage της FORD στο Golden Hall έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την ηλεκτρική Mustang Mach-E, να πάρουν δώρα αλλά...

RENAULT Clio 1.0 Sce 65: Η φθηνότερη έκδοση του νέου μοντέλου – Τιμές

Μια νέα, πιο προσιτή έκδοση, με αρχική τιμή που δεν ξεπερνά τα 17.000 ευρώ προστέθηκε στην οικογένεια του νέου RENAULT Clio     Χωρίς αμφιβολία, το RENAULT...

Έχοντας λάβει ήδη την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τις 21 Δεκεμβρίου 2020, το νέο σχήμα υπό την επωνυμία Stellantis θα αποτελεί την τέταρτη τη τάξει εταιρία στην αυτοκίνηση.

Περιλαμβάνει 15 μάρκες οχημάτων μεταξύ των οποίων Peugeot, Citroen, DsA, Opel,Vauxhall της γαλλικής πλευράς και Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram, Maserati της ιταλοαμερικανικής.

Επικεφαλής της νέας εταιρίας θα είναι ο Κάρλος Ταβάρες, Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της PSA σήμερα.

Οι ετήσιες πωλήσεις των δύο εταιριών αυτήν την στιγμή ανέρχονται σε 8,1 εκατομμύρια οχήματα κι αναμένεται να αυξηθούν. Στις δύο εταιρίες απασχολούνται άνω των 400.000 εργαζόμενοι ενώ η μείωση λειτουργικών εξόδων εκτιμάται στα 5,7 δις € σε ετήσια βάση.

πηγή: euronews