Εντυπωσιακό re-start για τον Σύνδεσμο Συντακτών Αυτοκινήτου – Μοτοσυκλέτας

Κοινοποίησε το άρθρο

Στις επάλξεις και πάλι, ουσιαστικά και τυπικά, κατόπιν πρωτοβουλίας των μελών του, ο ιστορικός «Ελληνικός Σύνδεσμος Συντακτών Αυτοκινήτου – Μοτοσυκλέτας» (ΕΣΣΑΜ).

Ο Σύνδεσμος λειτουργεί, πλέον, κανονικά μετά την πρόσφατη σχετική έγκριση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Ο ΕΣΣΑΜ έχει ως μέλη επαγγελματίες δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας σε διάφορα ΜΜΕ της Ελλάδος.

Σκοπός του Συνδέσμου ήταν και είναι -μεταξύ άλλων- να συμβάλει στην συνεχή αναβάθμιση του ρεπορτάζ και της εν γένει δημοσιογραφίας στον χώρο του αυτοκινήτου, όπως και στην καλλιέργεια πνεύματος επαγγελματικής αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του. Επίσης, η πλήρης ενημέρωση του κοινού γύρω από τα νέα μοντέλα και τις τεχνολογικές εξελίξεις του χώρου, η προβολή των κανόνων οδικής ασφάλειας ξεκινώντας από τις νεότερες ηλικίες, η εμπεριστατωμένη παρουσίαση των αγώνων, η επικοινωνία με συγγενείς συνδέσμους άλλων χωρών κλπ.

Ο ιστορικός σύνδεσμος είχε ιδρυθεί το 1988 με πρωτοβουλία του Γιώργου Δ. Λιβέρη, ο οποίος είχε διατελέσει και ο πρώτος πρόεδρος του ΕΣΣΑΜ στο 7μελές διοικητικό συμβούλιο. Μέλη του συνδέσμου ήταν όλοι οι τότε επαγγελματίες του χώρου του Αυτοκινήτου και της Μοτοσυκλέτας.

Για μία περίοδο, η λειτουργία του συνδέσμου είχε ατονήσει. Στη συνέχεια και λίγο πριν το 2010, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επαναλειτουργία του αλλά, δυστυχώς, τα προβλήματα υγείας του τότε προέδρου, αείμνηστου Άρη Σταθάκη, άφησαν πίσω την όλη προσπάθεια.

Στη σημερινή, νέα εποχή λειτουργίας του, ο ΕΣΣΑΜ απαρτίζεται τόσο από παλαιά, ιδρυτικά του μέλη, όσο και από νεότερους δημοσιογράφους, 34 μέχρι στιγμής. Όπως τονίζεται από τη Διοικούσα Επιτροπή του, φιλοδοξία είναι να συνεχισθούν οι σημαντικές δραστηριότητές του Συνδέσμου, πάντοτε με κοινωνικό πρόσημο, πιστοί στις αρχές των αναγνωρισμένων επαγγελματικών Ενώσεων Συντακτών και με οδηγό τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Tην προσωρινή Διοικούσα απαρτίζουν οι: Δημ. Διατσίδης, Αντ. Κόλλιας, Διον. Λιβέρης, Νικ. Τσάδαρης, Παν. Φιλιππακόπουλος. Μέλη είναι οι: Αλέπης Παύλος, Βαρίνος Γιώργος,  Βουτσελάς Σωτήριος,  Γκοτσίνας Κώστας,  Διπλαράκος Πάνος,  Ευθυμίου Θωμάς,  Κανουπάκης Ιωάννης,  Καφάογλου Ηλίας,  Κοσκινάς Δημήτριος,  Λιβέρης Γεώργιος,  Λουπάκης Νικόλαος,  Μανώλης Στέργιος,  Μαρινόπουλος Νικόλαος,  Ματζαβάς Ηλίας,  Πιτσίνης Πέτρος,  Ραΐσης Φώτης,  Ρέκκας Σπύρος,  Σκουφής Ιωάννης,  Σταυρόπουλος Ιωάννης,  Στέφου Ιωάννης,  Στέφου Κων/νος,  Ταμπούρης Δημήτρης,  Τριανταφύλλης Γεώργιος,  Τσιρογιάννης Ιωάννης,  Τσουλφάς Τριαντάφυλλος,  Χαλάτσης Πέρης,  Χούντρας Αθανάσιος,  Χρηστέας Ηλίας,  Χριστόπουλος Νικόλαος.