Η Kosmocar-Volkswagen στο 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Κοινοποίησε το άρθρο

H KosmocarVolkswagen ήταν Επίσημος Χορηγός του 13ου Διεθνή Μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος», που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 1 Απριλίου. Η Kosmocar υποστήριξε το σημαντικότερο εαρινό αθλητικό γεγονός της συμπρωτεύουσας διαθέτοντας στους διοργανωτές ένα στόλο από μοντέλα της Volkswagen. Σε ρόλο οχήματος χρονομέτρησης του αγώνα χρησιμοποιήθηκε ένα ηλεκτροκίνητο eGolf σε μπλε χρώμα. Αθόρυβο και με μηδενικούς ρύπους, το e-Golf ήταν ο ιδανικός προπομπός του αγώνα.

Ο διεθνής μαραθώνιος της Θεσσαλονίκης έχει εξελιχθεί σε θεσμό, με το 13ο αγώνα της σειράς να ξεπερνά όλους τους προηγούμενους σε οργανωτική αρτιότητα, αγωνιστικό ενδιαφέρον, αλλά και σε κέφι, χάρη στις εντυπωσιακές παράλληλες εκδηλώσεις που στήθηκα» στην καρδιά της πόλης. Το ρεκόρ συμμετοχών και το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των πρωταθλητών που έλαβαν μέρος, η επιπλέον λάμψη που έδωσαν πολλοί Έλληνες Ολυμπιονίκες σε συνδυασμό με τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες, συνέτειναν σε μία πολύ επιτυχημένη εκδήλωση.

Παράλληλα με το διεθνή μαραθώνιο οργανώθηκε και Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000 μέτρων καθώς και δρόμοι μικρότερων αποστάσεων, προσφέροντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα να συμμετάσχουν αθλητές κάθε ηλικίας και επιπέδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συνολικές συμμετοχές ξεπέρασαν τις 20.000, με τους δρομείς να προέρχονται από 63 χώρες από πέντε ηπείρους, με το νεαρότερο να είναι 9 ετών και το γηραιότερο 96!

Η Kosmocar-Volkswagen, επιπλέον της χορηγίας, είχε ενεργή συμμετοχή στους αγώνες με τη δική της ομάδα δρομέων, την «Volkswagen Running Team», η οποία αποτελείται από φίλους της μάρκας καθώς και εργαζόμενους του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Eμπόρων της Kosmocar.

Στο μαραθώνιο δρόμο των 42.195 μ., δύο εκπρόσωποι της Volkswagen Running Team, ο Γιάννης Κρέκας και ο Κυριάκος Συμιριώτης, κατέκτησαν το ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Ανέβηκαν στο βάθρο πίσω από τον Κενυάτη Ντάνιελ Ρότιτς, ο οποίος πέρασε την αψίδα του τερματισμού στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του Αγάλματος του Μακεδόνα στρατηλάτη, σε χρόνο 2.16.04, έναν από τους καλύτερους στην ιστορία του θεσμού.

Εντυπωσιακή επιτυχία για τη Volkswagen Running Team στην κατηγορία των γυναικών, στα 10.000 μ., με τις τρεις πρώτες αθλήτριες στον τερματισμό να ανήκουν στην ομάδα! Στην πρώτη θέση τερμάτισε Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη, περσινή θριαμβεύτρια του Μαραθώνιου, 2η η Στεφανί Λεοντιάδου και 3η όπως και πέρσι, η Βασιλική Καραγεωργάκη.