Η Kosmocar-Volkswagen χορηγός του 20ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Κοινοποίησε το άρθρο

Η Kosmocar-Volkswagen είναι χορηγός ενός από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς της Βόρειας Ελλάδας, του 20ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που υποδέχθηκε το κοινό την περασμένη Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή 11 Μαρτίου. Μέσα από τη συγκεκριμένη χορηγία, η Kosmocar-Volkswagen συμμετέχει ενεργά σε μία εκδήλωση διεθνούς εμβέλειας, υπογραμμίζοντας έμπρακτα την υποστήριξή της σε ένα φεστιβάλ που αναδεικνύει τον πολιτισμό, προβάλλοντας ταυτόχρονα την πόλη σε όλο τον κόσμο.

Στο εφετινό, 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης παρουσιάζονται 180 ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και 48 μικρού μήκους. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζει το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ της διάσημης Γαλλίδας – με ελληνική καταγωγή – δημιουργού Ανιές Βαρντά, σε συνσκηνοθεσία με τον JR, με τίτλο «Πρόσωπα & Ιστορίες». Πρόκειται για ένα αισιόδοξο road movie που κέρδισε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο τελευταίο Φεστιβάλ Καννών.

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, που μάλιστα άνοιξε την αυλαία του φεστιβάλ, ήταν υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ στον εφετινό διαγωνισμό, καθιστώντας την 89χρονη σκηνοθέτιδα ως τη γηραιότερη υποψήφια για Όσκαρ όλων των εποχών. Ας σημειωθεί ότι η Βαρντά έχει ήδη λάβει Τιμητικό Όσκαρ, για το σύνολο της καριέρας της.

Για τις ανάγκες του 20ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης η Kosmocar-Volkswagen, ως Επίσημος Χορηγός Μετακινήσεων του φεστιβάλ, έχει διαθέσει ένα στόλο 12 αυτοκινήτων, που αποτελείται από Passat, Tiguan, Golf καθώς και το νέο Polo. Επιπλέον, έχει παραχωρηθεί ένα Volkswagen Multivan για τις μετακινήσεις VIP προσκεκλημένων.