Η Mitsubishi θα παράγει βοδινό εργαστηρίου

Κοινοποίησε το άρθρο

O ιαπωνικός όμιλος είναι περισσότερο γνωστός για τα αυτοκίνητα και τα κλιματιστικά του, τώρα όμως επεκτείνεται στη βιομηχανία τροφίμων. Τροφίμων που καλλιεργούνται στο εργαστήριο.

Η Mitsubishi Corp. συνεργάζεται με την ισραηλινή εταιρεία Aleph Farms για την παραγωγή καλλιεργημένου βοδινού κρέατος, δήλωσε στο Bloomberg ο Ντιντιέ Τουμπιά, διευθύνων σύμβουλος της Aleph.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Το φορτηγό των Metallica…It’s Electric (video)

To διάσημο συγκρότημα Metallica ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή του περιοδεία, για την οποία θα χρησιμοποιήσει οχήματα της IVECO     Οι Metallica δεν χρειάζονται συστάσεις. Ιδρύθηκαν στο...

Η FORD Mustang Mach-E γιορτάζει στο Golden Hall

Οι επισκέπτες του stage της FORD στο Golden Hall έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την ηλεκτρική Mustang Mach-E, να πάρουν δώρα αλλά...

RENAULT Clio 1.0 Sce 65: Η φθηνότερη έκδοση του νέου μοντέλου – Τιμές

Μια νέα, πιο προσιτή έκδοση, με αρχική τιμή που δεν ξεπερνά τα 17.000 ευρώ προστέθηκε στην οικογένεια του νέου RENAULT Clio     Χωρίς αμφιβολία, το RENAULT...

Η εταιρεία του, στην οποία έχει επενδύσει μεταξύ άλλων ο γίγαντας της βιομηχανίας τροφίμων Cargill Inc., σκοπεύει να λανσάρει το νέο προϊόν στην Ασία το 2022, με την Ιαπωνία να βρίσκεται ψηλά στη λίστα των χωρών-στόχων.

Εκπρόσωπος της Mitsubishi δήλωσε από την πλευρά του ότι ο όμιλος θέλει να εξετάσει το δυναμικό ανάπτυξης της αγοράς καλλιεργημένου κρέατος.

Η Aleph είναι μία από τις περίπου 60 εταιρείες σε όλο τον κόσμο που πειραματίζονται με την ιδέα, η οποία προέκυψε εν μέρει λόγω των ανησυχιών για τη μεταχείριση των ζώων και το ρόλο της κτηνοτροφίας στην κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Blue Horizon, εταιρείας που επενδύει στις εναλλακτικές πηγές πρωτεϊνών, η αγορά καλλιεργημένου κρέατος αναμένεται να φτάσει τα 140 δισεκατομμύρια δολάρια το έτος μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Το ποσό ακούγεται υψηλό, όμως ωχριά μπροστά στην βιομηχανία κρέατος, της οποίας ο τζίρος έφτασε πέρυσι τα 1,3 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Global Data.

Τον περασμένο μήνα, η Σιγκαπούρη έγινε η πρώτη χώρα του κόσμου που δίνει το πράσινο φως στις πωλήσεις κρέατος εργαστηρίου. Στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανιάχου προσέφερε στήριξη στην Aleph δοκιμάζοντας μια καλλιεργημένη μπριζόλα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας τον Δεκέμβριο.

Μένει τώρα να φανεί αν το καλλιεργημένο κρέας θα αφήσει ικανοποιημένους τους καταναλωτές και τις ρυθμιστικές αρχές.

Πέρα από τον σκεπτικισμό των καταναλωτών στην ιδέα, ένα βασικό πρόβλημα των καλλιεργημένων κρεάτων που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα είναι ότι δεν διαθέτουν τα αιμοφόρα αγγεία και τον λιπώδη ιστό που δίνει στο πραγματικό κρέας τη γεύση και την υφή του.

Η Aleph υποστηρίζει ότι έλυσε το πρόβλημα, καθώς το προϊόν της περιλαμβάνει όχι μόνο μυϊκό ιστό αλλά και λίπος και κύτταρα αιμοφόρων αγγείων.

Η διαδικασία ξεκινά με τη λήψη δείγματος ζωντανού ιστού από βοοειδή. Τα κύτταρα μεταφέρονται σε μια τρισδιάστατη σκαλωσιά που μιμείται τη δομή του πραγματικού κρέατος, οπότε πολλαπλασιάζονται και διαφοροποιούνται σε μυϊκά κύτταρα, κύτταρα του λιπώδη ιστού και κύτταρα των αγγείων.

Πάντως ο διευθύνων σύμβουλος της Aleph δηλώνει πως η εταιρεία δεν βιάζεται να φέρει το προϊόν της στην αγορά πριν τελειοποιηθεί.

«Μπορεί να είμαστε η τρίτη ή τέταρτη εταιρεία που λανσάρει προϊόν καλλιεργημένου κρέατος, αυτό όμως συμβαίνει επειδή εστιάζουμε στην αποδοχή των καταναλωτών» είπε ο Τουμπιά.

«Έχουν υψηλές προσδοκίες για το κρέας τους και θέλουμε να τις ικανοποιήσουμε».

πηγή: in.gr