Η Rolls-Royce δεν θα υπήρχε χωρίς την BMW

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Torsten Mueller-Oetvoes, διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce, παραδέχθηκε πως αν δεν υπήρχε το  BMW Group, ο κατά τα άλλα καταξιωμένος Βρετανός κατασκευαστής αυτοκινήτων δεν θα υπήρχε.  Η Rolls-Royce, που υπάρχει από το 1906 πέρασε στα χέρια της BMW το 1998 αφού όμως έκανε πρώτα μια στάση στην VW.

«Είμαι ευτυχής που η Rolls Royce είναι μέρος του BMW Group, μάλιστα θα έλεγα πως δεν θα υπήρχε σήμερα χωρίς την BMW,  όπως εξάλλου και άλλες μικρές εταιρίες που δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν χωρίς τις επενδύσεις μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών στην αναγκαία αλλά πανάκριβη τεχνολογία όπως για παράδειγμα  την αυτονομία ή την ηλεκτροκίνηση.

Οι πελάτες μας αντιλαμβάνονται πως είναι υπέροχη η συμπόρευση με το BMW Group, αν και υπάρχουν κάποιοι που ακόμα και τώρα δεν το γνωρίζουν. Ίσως επειδή ότι πιάνεις και αισθάνεσαι είναι Rolls-Royce και όχι BMW ακόμα και ο κινητήρας δεν είναι ο 12κυλινδρος της BMW αλλά ο δικός μας 12κυλινδρος κινητήρας Rolls-Royce. Αυτήν την στιγμή η τεχνολογία που χρησιμοποιούμε δεν είναι αυτή της αυτόνομης κίνησης,  εντάξει μπορεί κανείς να αφήσει το τιμόνι για μερικές δεκάδες χιλιόμετρα αλλά αυτό δεν είναι αυτονομία.

Αυτονομία είναι όταν απεμπλακεί το μυαλό από την διαδικασία της οδήγησης, όταν διαβάζεις ένα βιβλίο ενώ το αυτοκίνητο σε οδηγεί στον προορισμό σου. Αυτό είναι το επίπεδο 4, είναι η τεχνολογία που πιστεύω πως αρμόζει  στα αυτοκίνητά μας. Η τεχνολογία που όταν είναι έτοιμη θα την έχουν τα μοντέλα μας».