Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της ΠΚΜ για την ασφαλή οδηγική συμπεριφορά σε μαθητές σχολείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Κοινοποίησε το άρθρο

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πλήθους μαθητών των Λυκείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της καμπάνιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ασφαλή οδική συμπεριφορά.
Χτες, πραγματοποιήθηκε η τελευταία μιας σειράς εκδηλώσεων στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα την ασφαλή οδική συμπεριφορά, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.


Η εκδήλωση έγινε στο παλιό Δημαρχείο Νεάπολης, στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, που παρακολούθησε την εκδήλωση και την εκπαίδευση των μαθητών της Β’ και Γ’ Λυκείου, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τους κανόνες ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς και για ζητήματα που αφορούν στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που υποστήριξε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία, καθώς ενημερώθηκαν μαθητές Λυκείου σε τέσσερις Δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης: Κορδελιού – Ευόσμου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά και Νεάπολης – Συκεών.


«Μέσα από το πρόγραμμα φιλοδοξούμε να διαμορφώσουμε πιο ασφαλείς μετακινήσεις, καλύτερες συνθήκες και συμπεριφορές στους δρόμους μας και συνειδητοποιημένους πεζούς και οδηγούς. Στόχος μας η δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και η εξάλειψη σταδιακά αυτής της μάστιγας για την κοινωνία μας. Θέλω να συγχαρώ όσους ανέλαβαν να δώσουν μαθήματα ζωής στα παιδιά που σε λίγο καιρό θα μπορούν πλέον να πιάσουν τιμόνι στα χέρια τους. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αναγνωρίζοντας την επιτυχία του προγράμματος, θα το συνεχίσει όχι μόνο στους Δήμους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, αλλά και στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.


Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον συντονιστή της εκδήλωσης Γιάννη Σερβετά, που κατάφερε να βγάλει από τα στενά πλαίσια του ενημερωτικού χαρακτήρα την εκδήλωση, κινητοποιώντας τους μαθητές, όπως και τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών Δημήτρη Χατζηβρέττα, που ανέλαβε για λογαριασμό της Περιφέρειας την οργάνωση του προγράμματος. Επίσης, συνεχάρη για την πολύτιμη συνδρομή τους στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος τους εκπροσώπους της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών και των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Χατζηβρέττας τόνισε ότι «πρωταρχικός στόχος του προγράμματος ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς ήταν η ενημέρωση των μαθητών για τους κανόνες ασφαλείας που οφείλουμε όλοι, και ιδιαίτερα οι νέοι, να τηρούμε κατά τη διάρκεια της οδήγησης προκειμένου να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα, τα οποία κοστίζουν ανθρώπινες ζωές και έχουν τραγικές επιπτώσεις σε ατομικό, οικογενειακό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Μετά τις ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Δυτική Θεσσαλονίκη, οργανώνουμε τους επόμενους κύκλους για τους μαθητές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και των άλλων έξι Περιφερειακών Ενοτήτων. Στόχος μας είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα να καταστεί θεσμός και να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στα σχολεία όλης της Κεντρικής Μακεδονίας».